Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Pizzeriasta saa noin 7-8 eurolla hyvän pizzan. Mitähän yksittäinen pizza maksaa ite tehtynä? Miettii vaikka täytteiksi kanaa, ananasta, pizzajuustoa mitä liekään, tomaattisosetta.. mietin että kannattaisiko minun investoida joihinkin välineisiin jotta voisin tehdä kotona pizzaa joka päivä? Se olisi järkevää vain jos se olisi halvempaa. Välineiden pitäisi maksaa joskus itsensä takaisin ja pizzan olla ainakin melkein yhtä hyvää kuin pizzeriasta. Kun hommaisi jonkun uunisysteemin jolla saisi paistettua kunnolla, se on se kinkkisin tässä. On noita kaikenlaisia pizzakettlerjuttuja ja paistokiviä.. vai tekiskö ihan jonkun uunin tapaisen pihalle tiilistä? Tartteeko siihen jotain lupia jos se on suht pieni?

No mut anyway. Söin tänään alla pollon ja se oli taas maailman parasta.

くそっ!

Sivut

Kommentit (38)

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3025
Liittynyt12.9.2012

Saattaa olla joitain ruokapalstoja, jossa kysymys liittyisi "aiheesen" paremmin kuin täällä.
Makuasiat on makuasioita, niin pahaksi? kuin oikeassa pitseriassa.
Mutta, sähköuunikin ymmärtääkseni käy, uuni niin kuumaksi kuin mahdollista, esim. uunipelti uunin mukana kuumaksi, taikina "pyöritelty" oikeoppisesti, esipaisto (pohja rapeaksi),"oikea" juusto jne.
Kysymys on paremminkin ruuanlaittoharrastuksesta.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Onnistuukai se ihan normaalilla sähköuunilla. Uuni lämmitetään ensiksi ja sitten laitetaan sinne ruoka.

Taikina on hyvä tehdä itse, toiset tykkää paksusta ja toiset ohuemmasta pitsasta. Kaupan pakastimesta saatavat pitsapohjat eivät ole kovinkaan maukkaita. Voi käyttää kahta erilaatuista juustoa, pohjalle ja mauksi. Uunissa oleva juusto menettää maunsa sulaessaan niin sillä ei ole väliä mutta uunista pois otettaessa voi ripotella päälle maukkaampaa juustoa jolloin sen hyvä maku jää pintaan.

Tomaattisose sekoitetaan pohjajuuston kanssa ja levitetään kauttaaltaan. Juustoa on hyvä levittää hieman jokaisen maustekerroksen jälkeen koska suojaa palamiselta. Helpommin palavat ainekset kuten kinkkusuikaleet kannattaa laittaa varhaisessa vaiheessa koska päälläolevat lisukkeet ottavat enempi lämpöä. Ananas ja tonnikala ja salami sitten yläkerroksiin. Tonnikala pitää tietenkin olla vedessä ettei pizza jää öljyiseksi.

Kyllä ne pitseerioissa käyttävät yleensä ihan kaupasta saatavia ainesosia joten samanlaisia pitsoja pystyy itsekkin tekemään, riippuu tietenkin ihan pitseriasta. Siinä on se että pitserioissa eivät yleensä uskalla laittaa lisukkeita siihen kovinkaan paljoa.

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
Liittynyt9.7.2008

Pohjaan 0.3 euron edestä jauhoja, 0.2 euroa margariinia, 0.2 euroa hiivaa, 0.001 e vettä, 0.05 e suolaa => 1 euro
tomaatti murskaa 1 e tai ketsuppia 0.2 e
Jauheliha (jauhettu paistista ei näitä jauhelihavalmisteita) 3.5 e, 400 g (rainbow kana 300g 2 e)
juusto 200g, 1 e
ananas 1 e

Total 5 - 7 euroa, voit olla varma raaka-aineista ja varmasti parempaa kuin karvakäden valmistamana. Ja tuossa karvakäsi pizzassa ei ole edes 100 g sitä polloa. "Kinkkupizzat" tottakai makkarasta jne.

Avenger
Seuraa 
Viestejä655
Liittynyt3.8.2012

En tiedä pizzan kohdalla mutta yleensä leipominen ei ole taloudelliseti tadoudellisesti kannattavaa että pienet määrät butjettiin juuri plussaa toisi.
Ei ainakaan yksin tai kaksin asuessa, onhan järkeväpääkin ajan käyttöä kun kytätä ettei paistos pala karrelle.
pakkaseen teko se vasta kallista on pikku taloudessa, itselläni ei edes ole.
Hankintahinta + sähkönkulutus.

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

jos yhtä paljon käyttää taikinaa, lisukkeita sun muita niin lopputulemaksi tulee hinnaksi per pitsa 2,5-4 euroa pizzeeriassa riippuen mistä hankkii sisällön. osto määrät pizzerioilla on isommat ja tavarat monesti tulevat tukusta joten edellinen laskelma 5-7 euroa on kovin lähellä totuutta kokonaiskustannuksiltaan kun itse tekee ja hankkii tavarat.

toisen polven pilkkuvirhe

Esimerkkiruoka on aika hassu. Siihenhän voi kipata mitä tahansa päälle: Käytännössä ilmaisen pohjan päälle kippaa tomaattipyrettä, purkin tonnaria, ja juustoa. Tuossakin on laatuainekset verraten moniin valmisptsoihin. Paisto vaatii huolellisuutta ettei se pala korpuksi.

tsbmw
Seuraa 
Viestejä277
Liittynyt12.12.2012

- Gluteenittomista jauhoista?
- Kylmäpuristetut öljyt?
- Luomu tai kotimaiset täytteet?
- Ketsuppi H/T (ks. koostumus)?

Kukin nauttii makujensa mukaan.
Ei valmiina edes 20€:n hintaan!
(ja sitten ihmetellään ylipainoa...)
(Valmispitsan aiheuttamiin kuluihin on lisättävä bulkkiraaka-aineiden seurauksena osuus ylipainosta elämän aikana aiheutuvista kuluista ja menetettävistä elinminuuteista - arvo n. 10€/pizza.)

...taasko noita uusia ajatuksia...

Octopitos
Seuraa 
Viestejä637
Liittynyt11.5.2013

Pizza ei ole nomaali ihmisen safkaa en osta lainkaan, vielä vähemmän teen itse, pullaa en syö muutoinkaan rukihista sen olla pitää perunoita, lisukkeineen miksei riisi+kanakin mene.
Tehkää kasvispata, resepti löytyy jokaisen päästä. (voi hiukan laittaa kanaa.)

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tieteellinen lähestymistapa puuttuu. Mikä on pitsa? Pitsa on rieska, jonka päälle on ladottu täytteitä ja sidottu juustolla siihen.

Nopein ja edullisin tapa kotioloissa tehdä määritelmän mukainen pitsa on pannupitsa. Tarvitaan 0,35 m pätkä harjan vartta, paistinpannu, kansi, rieska-aineksia ja täytteitä. Oregano tai mäkimeirami kuuluu pitsaan.

Rieska: Puoli litraa piimää, muutama muna ja tattarijauhoja niin, että tulee mämmin paksuinen puuro. Öljynjämiä voi siihen kaataa sekaan. Suolaa. Leivinlaudalle kahvikupillinen tattarijauhoja. Keskelle jauhokasaa nostetaan desilitra taikinaa ja aletaan käännellä ja taitella veitsen avulla niin, että jauhoa sitoutuu köntsään aina pintaan tarttumalla. Taitetaan muutama kymmenen kertaa. Jauhoa ei saa väkisin lisätä taitoksiin, muuten tulee mureneva esitys. Kun on savikakun kovuinen pallukka siinä, voi sitä rullata jo kämmenien välissä ja taitella. Jos tarttuu, niin pyöräytetään vielä jauhoissa ja taas rullataan pötkylää kämmenien välissä. Tämä on sitä vaivausvaihetta. Tattarissa on surkea sitko. Lopuksi pyöräytetään palloksi savikakun tuntuinen köntsä.

Harjanvarren pätkällä kaulitaan pallosta 5 mm levy, joka sopii hyvin paistinpannulle. Kaulitessa levyä heitellään ympäri kerran pari, jotta pinta pysyy jauhoisena eikä tartu kaulimeen. Levy rullataan rullalle, koska se muuten hajoaa siirrossa. Siirretään kuumalle paistinpannulle. Rasvaa ei tarvita.

Täyttäminen:
Pariin pitsaan riittävä tomaattikostuke on pikkupurkki tomaattipyrettä, johon lisätään toinen puoli vettä. Siis 1:1 vettä. Kostuketta lisätään kun rieska on käännetty. Siis kypsälle puolelle. Ja heti perään täytteet ja päälle juustoviipaleita, kunnes täytettä ei näy. Ja kansi päälle. Levyn voi tässä vaiheessa sammuttaa. Lasikansi on hyvä, koska koko juttu on riittävän valmis kun juusto on sulanut kauttaaltaan. Voi sinne alle kurkistellakin. Lopuksi päälle se oregano, jolla voidaan uskotella täytetyn rieskan olevan pitsa.

Minulla on tuota taikinaa jääkaapissa usein odottamassa. Hyvän rieskan täytteillä tai ilman tekee muutamassa minuutissa. Tässä toimivat kaikki paistinpannut, koska irrokkeena on jauho. Siis uusi elämä paksalle teflonpannulle.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007
Adam Cortisone
Tämä palsta vaikuttaa kovasti persaukisten Niksi-Pirkalta kuin tiedeaiheiselta keskustelupalstalta.niin tai sitten realiteettien puutteesta kärsivänä hehkutetaan jotain uutuus tuotetta joka on vasta laboratorio asteella. et liene paras moittimaan.

toisen polven pilkkuvirhe

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Adam Cortisone
Tämä palsta vaikuttaa kovasti persaukisten Niksi-Pirkalta kuin tiedeaiheiselta keskustelupalstalta.Anteeksi, minulla ei ole muita foorumeita kuin tiede-foorumi. Jos minulla on jotain asiaa niin esitän sen täällä.. oli se sitten mitä tahansa. Se voi olla tiedefoorumilaisista ärsyttävääkin mutta ei millään viittisi rekisteröityä aina erikseen jokaiselle aiheelle omistettuun foorumiin vain kysymään yhtä asiaa ja sen jälkeen kadota iäksi. Kyllä se foorumin henki syntyy pitemmän päälle siitä että samat heebot pyörii keskustelemassa edes sen aikaa että heidät voidaan leimata kusipäiksi.

くそっ!

Tuo Paul M ansiokas rieskaresepti kirvoitti muisteloon aikaan jolloin söin leipää ja kokeili em. tekniikalla pannussa. Nopeiden vehnäjauhoista ja leivinjauheella suoraan pannulla litteäksi paineltuna, jolla tulee hieman puisevaa savuaromilla mutta täytteethän sen maun antaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat