Seuraa 
Viestejä45973

Mikä voisi aiheuttaa lähes pakonomaisen tarpeen väännellä leukaa ja räpsyttää silmiä. Olen huomannut että erityisesti stressin alaisena tulee väännettyä leukaperiä jopa kivuliaasti niin että napsahtelee ja silmiä räpsyteltyä. Pystyn ihmisten ilmoilla kontrolloimaan näitä liikkeitä, mutta yksin kotona sitten tule väänneltyä naamaa kuin viimeistä päivää.

Kommentit (4)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

OCD, pakko-oireinen ahdistuneisuushäiriö joka vaivaa nykyään joka toista vastaantulijaa. Itseäni myös. Joku siellä aivoissa varmaan menee vituralleen niin että saa helpotuksen tunnetta jostakin tietyistä rituaaleista. Minulla heiluu pikkusormet ja nousee käsivarret koska kainalot ärsyttää.

Valitettavasti parannuskeinoa ei ole, elät sen kanssa loppuelämäsi. Jotkut lääkkeet voivat helpottaa oireita ja siihen on myös käyttäytymisterapiaa tai mitä lie istuntoja. Ite vedän jotain cipralexin tapaista. En tiedä vaikuttaako oikeasti mutta vähemmän ahdistavia ajatuksia. Voi olla myös plasebovaikutus mutta ihan sama.

くそっ!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61860
Masennus voidaan pian leikata aivoista pois

Satu Heinon pakko-oireinen masennus parannettiin leikkauksella, jossa aivoihin asennettiin sähkövirtaa tuottavat elektrodit.
Käsien vapinan hoidossa hyväksi havaittu DBS-leikkaus tehoaa etenkin pakko-oireiseen häiriöön.

Aivoleikkauksilla on alettu hoitaa myös vaikeita psyykkisiä sairauksia. Suomessa psyykkisten sairauksien kirurginen hoito on koevaiheessa. Leikkauksia on meillä tehty neljälle pakko-oireisesta häiriöstä kärsineelle potilaalle, kaksi Tampereen ja kaksi Helsingin yliopistollisessa sairaalassa.

Tulokset ovat lupaavia. Parhaassa tapauksessa ahdistavat pakkoajatukset ovat hävinneet kokonaan. Tutkimusten mukaan kolme neljästä saa leikkauksesta selvää apua.

Hämmästyttävin tapaus on toinen Tampereella leikatuista potilaista. Kun leikkaus oli ohi, potilaan oli mahdoton tavoittaa pakkoajatuksiaan edes yrittämällä, kertoo neurokirurgi Kai Lehtimäki Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

Maailmalla leikkauksia on tehty jo sadoille psykiatrian potilaille, ja myös vaikean masennuksen hoidossa on saatu rohkaisevia tuloksia: vähintään puolet leikatuista on hyötynyt siitä.

Siksi myös Suomessa kirurgiaa aiotaan tulevaisuudessa soveltaa vaikeaan, vuosia kestäneeseen masennukseen.

Hoito on nimeltään syväaivostimulaatio eli deep brain stimulation, lyhennettynä DBS.


http://www.hs.fi/terveys/a1371004750162

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itselläni oli pakonomainen nieleskelyn ja huulten pureskelun tarve, kumpikin on nyt ollut poissa jo muutaman vuoden kofeinismihoidon tuloksena.

Masennus paranee alle 24 tunnissa ilman puoskarointia oikealla hoidolla, samoin muut psyykkiset oireilut.

Daneelione
Seuraa 
Viestejä1313
Herr
Mikä voisi aiheuttaa lähes pakonomaisen tarpeen väännellä leukaa ja räpsyttää silmiä. Olen huomannut että erityisesti stressin alaisena tulee väännettyä leukaperiä jopa kivuliaasti niin että napsahtelee ja silmiä räpsyteltyä. Pystyn ihmisten ilmoilla kontrolloimaan näitä liikkeitä, mutta yksin kotona sitten tule väänneltyä naamaa kuin viimeistä päivää.Yksi vaihtoehto on Touretten oireyhtymään kuuluvat tic-oireet. Jos tuollaisia tic-oireita (+ muita pakkoliikkeitä) on ollut lapsesta saakka, Tourette on todennäköinen.

Nutria:“Nyt puhutaan luonnontieteistä. Ei tarvi tuota popperisekoilua nyt tuoda tähän. Sillä ei ole mitään tekemistä lipidihypoteesin kanssa.”

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat