Seuraa 
Viestejä2888

Täällä kun kysytään kaikenlaista niin osaako kukaan sanoa, että kuinka kauan moskiitosta saadun dengue (kuumeen tai viruksen?) aiheuttamat nivelkivut kestävät. Menen kohta käymään yleislääkärillä. Sain mahdollisesti moskiiton pistoksia ja toisen polven nivelen seutu alkoi kipeytyä samaan aikaan, kun toisen jalan nilkka turposi pistokohdasta.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Kommentit (4)

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888
Vomies
Täällä kun kysytään kaikenlaista niin osaako kukaan sanoa, että kuinka kauan moskiitosta saadun dengue (kuumeen tai viruksen?) aiheuttamat nivelkivut kestävät. Menen kohta käymään yleislääkärillä. Sain mahdollisesti moskiiton pistoksia ja toisen polven nivelen seutu alkoi kipeytyä samaan aikaan, kun toisen jalan nilkka turposi pistokohdasta.Löysinkin netistä vastaavan tarinan.

Olen sairastanut denguekuumeen 2011 helmikuussa Thaimaassa. Sain hyttysenpistoksen keskellä päivää istuessani tavanomaisessa ravintolassa. Luin lehteä ja ärsyynnyin, koska se pistos oli kuin ampiainen olisi pistänyt. Tämä oli Pattayalla. Pistos tapahtui tiistaina. Torstaina turposi jalka, kävellessä oli polvi kipeä. Sunnuntaina seurasi ensin valtava päänsärky, sen jälkeen valtava oksentelu ja kuumeennousu, joten olin aivan horkan puistattamana. Tiistaina sitten sairaalaan, jossa olin nesteytyksessä viikon. Kunto heikkeni. Vielä kesäkuun alussa ei kunto ollut palannut entiselleen. Huhtikuun alussa minulta lähti hiukset, äitienpäivänä oli hiuksia vähän. / VapeLinkki siihen.

http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtop ... 8&start=25

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taitaa olla yksilöllistä.. 37,2 muuten voi olla ihan normilämpö. Minulla on muutamasti mitattu nimenomaan tuo 37,2, vaikkei mitään sairautta tms ole ollut (siis ei ole mitattu sen takia, että olisin sairas vaan muuten vain). Veikkaanpa että nytkin olisi lämpö jotain sinne päin.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00264

" Kuume kestää yleensä 3–7 päivää ja taudin muutkin oireet väistyvät viikon kuluessa."

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888
Vomies
Täällä kun kysytään kaikenlaista niin osaako kukaan sanoa, että kuinka kauan moskiitosta saadun dengue (kuumeen tai viruksen?) aiheuttamat nivelkivut kestävät. Menen kohta käymään yleislääkärillä. Sain mahdollisesti moskiiton pistoksia ja toisen polven nivelen seutu alkoi kipeytyä samaan aikaan, kun toisen jalan nilkka turposi pistokohdasta.Ottivat sitten paljon verikokeita, virtsanäytteen, keuhkoröntgenin ja magneetti-? tai ultraäänikuvia nilkasta ja polvesta.

Tulos. Tulehdusarvot koholla, mutta kuitenkin rajoissa. Valkosolujen määrä keskitasoa korkeammalla. Maksa-arvot hyvät (Alat 11, alaviiteraja 10). Näkeekö tuosta alkoholin käytön??

Eivät uskoneet esittämääni dengueen, kai koska ei ollut kuumetta ja valkosolut eivät olleet tippuneet. Tutkivat lääkärit olivat yhteydessä infektiolääkäriin, joka sanoi, ettei tiedä mikä trooppinentauti voisi olla tämän takana.

Lääkitys. Kefalex antibiootti, Panadol kipulääke ja maitohappobakteerit.

Polvi oli sivulta jänteen kohdalta niin kipeä että 1200mg annoksella Ibusal kipulääkettä pystyi juuri ja juuri liikkumaan. Nyt viikon kuluttua kivun alkamisesta polvessa ja vuorokausi lääkkeiden ottamisen jälkeen käveleminen onnistuu lähes normaalisti. Kipulääkettä en ole tänään ottanut. Turvotus on laskenut nilkassa jo jonkin verran.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat