Seuraa 
Viestejä13176

Miten voin esim. suomi24.fi sähköpostin salata. Onko mitään konsteja.

onko salaus varma jos esim pakkaa tiedostoksi viestin ja laittaa siihen jonkun tunnusanan.

Ylläpitohan voi lukea sähköposteja jos haluaa, tavalliset lissut ja esapetterit.

Kommentit (2)

Simplex
Seuraa 
Viestejä3232

PGP on varsin vahva salausmenetelmä, jota käytetään mm. sähköpostien salaamiseen. Sen käyttö on helppoa POP ja IMAP protokollia tukevia sähköpostipalvelimien ja esim. Outlook/Thunderbird-sähköpostiohjemien kanssa. En ola aivan varma, tukeeko Suomi24 POP tai IMAP protokollia, jolloin käyttö vaatii hieman manuaalista copy&paste-toimintaa.

PGP käyttää epäsymmetristä Private-key/Public-key avainparia tiedon salaamiseen, joka toimii pääpiirteissään seuraavasti:

- Käyttöönottovaiheessa PGP generoi käyttäjälle kaksi salausavainta: Private-avaimen ja Public-avaimen. Private avain on pidettävä visusti muilta suojattuna, kun taasen Public-avaimen voi julkaista vaikka omalla kotisivullaan. Käyttäjällä voi olla halutessaan useampia avainpareja eri käyttötarkoituksiin.

- Kun henkilö X haluaa lähettää sinulle salatun sähköpostin, hän salaa lähetettävän viestin sinun Public-avaimella, ja vain sinä saat purettua viestin omalla Private-avaimellasi.

- Kun sinä haluat lähettää henkilölle X salatun viestin, salaat lähettettävän viestin henkilön X Public-avaimella, ja vastaanottaja purkaa viestin omalla Private-avaimellaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat