Seuraa 
Viestejä132

Eli voisiko perinnöllisen Alzheimerin taudin puhkeamista jouduttaa eläminen ravinnolla , joka koostuu puurosta aamulla ja päivällisestä joka on pääsääntöisesti makkaraa ja perunaa , joskus harvoin karjalanpaistia alennuksesta?
Toinen asia mikä minua askarruttaa on alisteisessa suhteessa esiintyvän henkisen väkivallan vaikutus samaan tautiin sairastumiseen?
Kun sukurasitteesta huolimatta 15 lapsesta vain kaksi on sairastunut ja joista toisen edellämainitunlaista elämää olen seurannut viimeiset parikymmentä vuotta.

Sivut

Kommentit (176)

Tämäkin sairaus on yhdistetty huonoon ravitsemukseen ja näinollen ravintoaineiden puutokseen.

Geenit ei toimi tyhjiössä eli perimä ei sairauksia aiheuta yksinään.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
morfiinisiivet
Eli voisiko perinnöllisen Alzheimerin taudin puhkeamista jouduttaa eläminen ravinnolla , joka koostuu puurosta aamulla ja päivällisestä joka on pääsääntöisesti makkaraa ja perunaa , joskus harvoin karjalanpaistia alennuksesta?
Tupakointi ainakin jouduttaa huomattavasti Alzheimeria: http://en.wikipedia.org/wiki/Alzheimer' ... Prevention

Wikin mukaan kovin vahvoja todisteita ei ole ruokavalion vaikutuksesta, mutta pitääkö se sitten paikkansa, en tiedä. Pubmed-haulla löytyy tällainen katsausartikkeli, palasteltuna (tämä oli ensimmäinen, joka löytyi, en tiedä kuinka laadukas. Tyydyttyneiden rasvojen vaikutksesta kognitiivisten kykyjen heikkenemiseen olen kyllä lukenut aiemminkin muissa yhteyksissä):

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21539488

Expert Rev Neurother. 2011 May;11(5):677-708. doi: 10.1586/ern.11.56.
Diet and Alzheimer's disease risk factors or prevention: the current evidence.
Solfrizzi V, Panza F, Frisardi V, Seripa D, Logroscino G, Imbimbo BP, Pilotto A.
Source
Department of Geriatrics, Center for Aging Brain, Memory Unit, University of Bari, Bari, Italy.
Abstract
Preventing or postponing the onset of Alzheimer's disease (AD) and delaying or slowing its progression would lead to a consequent improvement of health status and quality of life in older age.
- Elevated saturated fatty acids could have negative effects on age-related cognitive decline and mild cognitive impairment (MCI).
- Furthermore, at present, epidemiological evidence suggests a possible association between fish consumption, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated fatty acids (PUFA; in particular, n-3 PUFA) and a reduced risk of cognitive decline and dementia.
- Poorer cognitive function and an increased risk of vascular dementia (VaD) were found to be associated with a lower consumption of milk or dairy products.
- However, the consumption of whole-fat dairy products may be associated with cognitive decline in the elderly.
- Light-to-moderate alcohol use may be associated with a reduced risk of incident dementia and AD, while for VaD, cognitive decline and predementia syndromes, the current evidence is only suggestive of a protective effect.
- The limited epidemiological evidence available on fruit and vegetable consumption and cognition generally supports a protective role of these macronutrients against cognitive decline, dementia and AD.
- Only recently, higher adherence to a Mediterranean-type diet was associated with decreased cognitive decline, although the Mediterranean diet (MeDi) combines several foods, micro- and macro-nutrients already separately proposed as potential protective factors against dementia and predementia syndromes. In fact, recent prospective studies provided evidence that higher adherence to a Mediterranean-type diet could be associated with slower cognitive decline, reduced risk of progression from MCI to AD, reduced risk of AD and a decreased all-cause mortality in AD patients. These findings suggested that adherence to the MeDi may affect not only the risk of AD, but also of predementia syndromes and their progression to overt dementia.

- Based on the current evidence concerning these factors, no definitive dietary recommendations are possible. However, following dietary advice for lowering the risk of cardiovascular and metabolic disorders, high levels of consumption of fats from fish, vegetable oils, nonstarchy vegetables, low glycemic index fruits and a diet low in foods with added sugars and with moderate wine intake should be encouraged. Hopefully this will open new opportunities for the prevention and management of dementia and AD.

morfiinisiivet

Kun sukurasitteesta huolimatta 15 lapsesta vain kaksi on sairastunut ja joista toisen edellämainitunlaista elämää olen seurannut viimeiset parikymmentä vuotta.Eli vähintään 7.5% elinaikainen sairastuvuus (tai enemmän jos ei-sairastuneetkin ovat vielä hengissä), mitä pitäisi verrata elinaikaiseen riskiin saada Alzheimer ko. populaatiossa (keihitysmaissa ko. riski on pienempi, koska elinajan odote on lyhyempi, ja naisilla riski on isompi, koska elävät pidempän kuin miehet)

Toinen asia mikä minua askarruttaa on alisteisessa suhteessa esiintyvän henkisen väkivallan vaikutus samaan tautiin sairastumiseen?

Tähän ei löytynyt heti mitään relevantin tuntuista tietoa haulla pubmed diet alzheimer domestic violence (sellaista on sitä vastoin näköjään paljon tutkittu, että Alzheimeriin sairastuneet joutvat kokeemaan paljon väkivaltaa hoitajiensa/omaistensa taholta). Henkinen väkivalta aiheuttaa stressiä, ja varmaan heikentää immuunipuolustusta, voisivatkohan nämä jotenkin omalta osaltaa aiheuttaa Alzheimerä, en tiedä, taudin syntymekanismiahan ei kai tunneta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
morfiinisiivet
Seuraa 
Viestejä132

Pitääpä lueskella tuo rasvajuttu ihan ajan kanssa .
Tuli liioteltua hieman heidän niukkaa aamiaistaan , sillä juovathan he molemmat lasit maitoa puuron kanssa.
Tämä ruokailumenettely on aviomiehen luomus ja hän mielellään kerskailee miten pienet ruokakulut heillä on verrattuna esim lapsiperheen menoihin.

Vaimo mukautuu miehensä tahtoon , koska ei tahdo riitaa ja lihavien ihmisten ollessa aviomiehelle punainen vaate.
Me olemme päätelleet herran ruokahaluttomuuden johtuvan päivittäin nautitusta kotiviinistä josta myös saa enegiaa.
Vaimon dementian hän laittaa vaimon laittaman liian suolaisen ruuan syyksi todeten samalla miten hän on sanonut tuhat kertaa mutta toinen ei tajua.

Nainen ei uskonnolisuudestaan johtuen alkoholiin koske ja on jännä huomata miten raamatun tekstit pysyvät paremmin päässä kuin lasten nimet.

Esim aboriginaaleilla esiintyy huomattavasti enemmän dementiaa kuin muulla australian väestöllä. Geenettisellä taipumuksella voi olla osansa mutta myös elintavoilla. Alkoholi ja ravinneköyhä ravinto jouduttaa yhtä sun toista sairautta. Ihmisten on näköjään vaikeeta tajuta että mahdollisimman yksinkertainen siis luonnonmukainen elämäntyyli on paras ja tervein tyyli.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
morfiinisiivet

Vaimon dementian hän laittaa vaimon laittaman liian suolaisen ruuan syyksi todeten samalla miten hän on sanonut tuhat kertaa mutta toinen ei tajua.Eräänlaista henkistä väkivaltaa tuokin, pitää ensin nälässä ja pakottaa liian yksipuoliseen ruokavalioon ja sitten vielä syyttää Alzheimeriin sairastunutta itseään omasta sairaudestaan. Kysy ukolta, mihin tutkimustietoon hän perustaa ilmeisesti tuulesta temmatun väitteensä.

Sitävastoin jos ukko päättää ruokavaliosta, niin hän on voinut jopa aiheuttaa vaimon Alzheimerin, koska maidossa ja makkarassa on tyydyttynyttä rasvaa, joka lisää riskiä, samaten jos ruokavalioon ei kuulu vihannekset ja hedelmät, kala, oliiviöljy jne..

MsHorton
Tämäkin sairaus on yhdistetty huonoon ravitsemukseen ja näinollen ravintoaineiden puutokseen.

Se on myös yhdistetty korkeaan kolesterolitasoon.

Daneelione
Seuraa 
Viestejä1313
Nutria
MsHorton
Tämäkin sairaus on yhdistetty huonoon ravitsemukseen ja näinollen ravintoaineiden puutokseen.

Se on myös yhdistetty korkeaan kolesterolitasoon.Odotan vielä qmiehen kommenttia kofeiinin vaikutuksesta asiaan

Nutria:“Nyt puhutaan luonnontieteistä. Ei tarvi tuota popperisekoilua nyt tuoda tähän. Sillä ei ole mitään tekemistä lipidihypoteesin kanssa.”

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62912
Daneelione
Nutria
MsHorton
Tämäkin sairaus on yhdistetty huonoon ravitsemukseen ja näinollen ravintoaineiden puutokseen.

Se on myös yhdistetty korkeaan kolesterolitasoon.Odotan vielä qmiehen kommenttia kofeiinin vaikutuksesta asiaanJa sitten reseptilääkemainos perään niin homma on tämänkin ketjun osalta pulkassa. Odottelen koska reseptilääkkeet tule esim Tähtitiede palstalle mainoksina väliin. Kolesterolilla voi olla jotain tekemistä auringonpilkkujen kanssa tai ilmastomuutoksen?

Daneelione
Nutria
MsHorton
Tämäkin sairaus on yhdistetty huonoon ravitsemukseen ja näinollen ravintoaineiden puutokseen.

Se on myös yhdistetty korkeaan kolesterolitasoon.Odotan vielä qmiehen kommenttia kofeiinin vaikutuksesta asiaanKofeiini indusoi stressihormoneja, jotka ovat eksitotoksisia eli tappavat aivosoluja kiihdyttämällä niiden aineenvaihdunnan täysille, jolloin ne ikääntyvät ja kuolevat nopeasti. Kofeiini estää myös neurogeneesiä hippokampuksessa. Pitkäaikainen altistus aiheuttaa hippokampuksen atrofiaa, jota tavataan usein masennuspotilailla. Veren korkealla kofeiinipitoisuudella ja vaikealla masennuksella on havaittu vahva korrelaatio.

Kun hippokampus ei toimi normaalisti, häiriintyvät muisti ja oppiminen. Tilaa kutsutaan dementiaksi. Pubmedistä löytyy useampia tutkimuksia aiheesta.

Kofeiinin päivittäiskäyttö aiheuttaa siis, sekä toiminnallista dementiaa, että sellaista, joka aiheutuu hippokampuksen vaurioista. Mekanismikin tunnetaan.

Vierailija

*facepalm*`

Pamitkin aiheuttavat muistin heikkenemistä, mutta osa sen terapeuttisesta vaikutuksesta perustuukin siihen.

Effects on the elderly[edit]
In older adults, memory is typically best in the morning and gradually declines over the day. Those who consumed caffeine in the morning showed much better memory, both short-term and long-term than those who consumed a placebo, especially in late afternoon, where memory and attention may be most crucial to daily functioning for the elderly. This is further supported by a study[15] which showed that adults over the age of 65 who regularly consume caffeine in the morning are much more alert and function at a higher cognitive level throughout the day. The authors conclude that it is beneficial for older adults to regularly consume average doses of caffeine in the morning to boost cognitive performance and alertness in the afternoon. Again, one should not exceed the recommended dose of about 300 mg per day, otherwise memory performance declines due to over-consumption.
Conclusion[edit]
The literature shows mixed results. Overall regular caffeine consumption has a positive effect on one's short and long term memory only when consumed on a regular basis. Consumption should be daily, in moderate doses, and at around the same time, regardless of age.

jees
*facepalm*`

Pamitkin aiheuttavat muistin heikkenemistä, mutta osa sen terapeuttisesta vaikutuksesta perustuukin siihen.

Effects on the elderly[edit]
In older adults, memory is typically best in the morning and gradually declines over the day. Those who consumed caffeine in the morning showed much better memory, both short-term and long-term than those who consumed a placebo, especially in late afternoon, where memory and attention may be most crucial to daily functioning for the elderly. This is further supported by a study[15] which showed that adults over the age of 65 who regularly consume caffeine in the morning are much more alert and function at a higher cognitive level throughout the day. The authors conclude that it is beneficial for older adults to regularly consume average doses of caffeine in the morning to boost cognitive performance and alertness in the afternoon. Again, one should not exceed the recommended dose of about 300 mg per day, otherwise memory performance declines due to over-consumption.
Conclusion[edit]
The literature shows mixed results. Overall regular caffeine consumption has a positive effect on one's short and long term memory only when consumed on a regular basis. Consumption should be daily, in moderate doses, and at around the same time, regardless of age.
Selitys ilmiölle on hyvin yksinkertainen. Kofeiinin kehoon kertyvät aktiiviset metaboliitit aiheuttavat muistihäiriöitä, joita tuore kofeiini helpottaa sitomalla jäämät kudoksiin. Jos kofeinisti jättää aamuannoksen ottamatta, aivot eivät toimi enää edes normaalisti, kun kehoon kertyneet kofeiinin virtsahapot säätävät aivotoimintoja.

Valtaosa huumeista toimii samalla tavalla. Ensin ne tuntuvat mukavalta, sitten kun käyttö on jatkunut pitkään päivittäisenä, ne eivät enää aiheutakaan sitä hyvää oloa, vaan poistavat lähinnä vieroitusoireita, jolloin olo tuntuu pelkästään normaalilta aineen vaikutuksen alaisena.

Keskushermostoa piristävät päihteet/huumeet kiihdyttävät ensin aivotoimintoja ja parantavat aivojen suorituskykyä tiettyjen asioiden suhteen tilapäisesti. Pitkäaikaiskäytössä ne aiheuttavat aivotoimintojen voimakasta heikkenemistä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Tämän keskustelun aihe ei ollut kahvin kuvitellut tai todelliset vaikutukset, vaan yksipuolisen ja niukan ravinnon yhteys Alzheimeriin. Sitä paitsi qmies ei ole tuonut mitään evidenssiä kahvin vaikutuksista nimenomaan Alzheimeriin, sehän on vain yksi dementiamuodoista.

( Mitä tulee Alzheimerin ja kahvin suhteeseen, niin pikainen pubmed-haku löysi tällaisia katsausartikkeleita:
- suomalainen tutkimus: kahvin ja teen juonti keski-iässä suojaa demetialta ja Alzheimerilta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19158424
-kahvi suojaa Alzheimerilta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17427282
- hiiritutkimus, jonka mukaan kahvi voi pikemminkin toimia mahdollisesti lääkkeenä Alzheimeria vastaan:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20182037
"These results indicate a surprising ability of moderate caffeine intake (the human equivalent of 500 mg caffeine or 5 cups of coffee per day) to protect against or treat AD in a mouse model for the disease and a therapeutic potential for caffeine against AD in humans." )

Mutta siis joo, tässä keskustelussahan oli kyseessä nimenomaan Alzheimer-niminen sairaus, eikä aivotoiminta tai muisti yleensä, lisäksi tässä keskustelussa ei ollut kyseessä kahvin vaan ravinnon vaikututs Alzheimeriin.

Sanoivat nuo kofeiiniteollisuuden lahjusrahoilla tuotetut näennäistieteelliset mainospläjäykset mitä tahansa, niin fakta on; kofeiini aiheuttaa dementian kaikkia muotoja. Onko muita aiheuttajia, siitä ei ole mitään tietoa, kofeiinista sen sijaan on monta tieteellistä tutkimusta.

Jokainen kofeiiniriippuvainen kokee pienen demoversion kofeiinin virtsahappojen aiheuttamasta toiminnallisesta dementiasta joka aamu ennen aamukahvia, kun aivot eivät pelitä ja mieliala on räjähdysherkkä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
BCK

Mutta siis joo, tässä keskustelussahan oli kyseessä nimenomaan Alzheimer-niminen sairaus, eikä aivotoiminta tai muisti yleensä, lisäksi tässä keskustelussa ei ollut kyseessä kahvin vaan ravinnon vaikututs Alzheimeriin.
Korjaus. Tämän keskustelun aihe ei ole kofeiiniteollisuuden maailmanlaajuinen salaliitto *), eikä myösköön Illuminati, tähtitiede, klenaavat vetoakselit ja kierot mutterinpäät, vaan yksipuolisen ja niukan ravinnon vaikutus Alzheimeriin.

*)

qmies
Sanoivat nuo kofeiiniteollisuuden lahjusrahoilla tuotetut...

Ennen kuin lähdetään spekuloimaan ravitsemuksen vaikutusta dementiaan, on suljettava pois sellaiset sekoittavat tekijät, joiden jo tiedetään aiheuttavan ko oireyhtymää, kuten esimerkiksi kofeiini.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 182507.htm

High levels of blood cholesterol increase the risk of both Alzheimer's disease and heart diseaseIn the new study published this week in the on-line journal PLOS ONE, Antoneta Granic, PhD, and Huntington Potter, PhD, show that cholesterol, particularly in the LDL form, called 'bad cholesterol', causes cells in both humans and mice to divide incorrectly and distribute their already-duplicated chromosomes unequally to the next generation. The result is an accumulation of defective daughter cells with the wrong number of chromosomes and therefore the wrong number of genes. Instead of the correct two copies of each chromosome, and thus two copies of each gene, some cells acquired three copies and some only one.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22758637
Alzheimer's disease (AD), the most common form of dementia, is characterized by the progressive loss of neurons and synapses, and by extracellular deposits of amyloid-β (Aβ) as senile plaques, Aβ deposits in the cerebral blood vessels, and intracellular inclusions of hyperphosphorylated tau in the form of neurofibrillary tangles. Several mechanisms contribute to AD development and progression, and increasing epidemiological and molecular evidence suggests a key role of cholesterol in its initiation and progression. Altered cholesterol metabolism and hypercholesterolemia appear to play fundamental roles in amyloid plaque formation and tau hyperphosphorylation. Over the last decade, growing evidence supports the idea that cholesterol oxidation products, known as oxysterols, may be the missing link between altered brain cholesterol metabolism and AD pathogenesis, as their involvement in neurotoxicity, mainly by interacting with Aβ peptides, is reported.
jussipussi
Seuraa 
Viestejä62912
People With Impaired Glucose Tolerance Can Show Cognitive Dysfunction

Impaired glucose tolerance is a pre-diabetic state of hyperglycemia that is associated with insulin resistance and a higher risk of cardiovascular disease. It can precede Type 2 diabetes by several years, and some lifestyle changes, such as getting to a normal weight and increasing exercise, can help pre-diabetic people avoid that progression completely.

Louise Dye, Ph.D., professor of nutrition and behavior in the Human Appetite Research Unit at the Institute of Psychological Sciences, University of Leeds, presented research in which she examined 31 previous studies regarding cognitive performance under various dietary conditions. She found that the impaired glucose tolerance group showed difficulties in 12 of 27 cognitive test outcomes, including word recognition, visual verbal learning test, visual spatial learning test, psychomotor test and Corsi block-tapping. The impaired glucose tolerance group was made up of all middle-aged women who appeared to be in general good health.
"There was significant impairment in those women who were impaired glucose tolerant," Dye said. "To me, that feels like a ticking time bomb. We need to use food -- the diet and food industry -- to help us shift these people back from impaired glucose tolerance. By the time they get to Type 2 diabetes, the impairments are much more evident."

"That tells us something about how improving glucose regulation through dietary fiber and exercise could improve cognitive functions," Dye said.
She called on the food industry to continue researching the best products for consumers with glucose tolerance issues, such as those foods with increased fiber and those with limited glycemic impact.
Another panelist, Nicholas Bordenave, Ph.D., associate principal scientist in the analytical department of PepsiCo Global R&D, said a key aspect to consider in these foods is satiety. He said two proven avenues for doing that are a shift toward slowly digestible starch and resistant starch in foods and enhanced viscosity of food through digestion. However, he noted that the challenge for food manufacturers is to create foods with these components that taste appealing to consumers.
"From the consumer standpoint there is still a lot to understand," he said. "Right now, people think in terms of satiety. They are not aware yet of the effect of glucose delivery on their mental performance. It's really about consumer education."


http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 115721.htm

Jep, mutta suodatinkahvia täytyy juoda 3-4 kuppia päivässä, jotta LDL-kolesteroli nousee sen 12-14%. Tumma paahto nostaa himpun verran(14% vs. 12%) enemmän kuin vaalea. Tämä oli siis yksi aiemmin lukemani tutkimus. Pari kuppia silloin tällöin tuskin juuri kolesteroliin vaikuttaa.

Tumma paahto näyttäisi toisaalta olevan hellempi vatsalle:

http://yle.fi/uutiset/tumma_paahto_on_h ... le/5303486

Diabetes(huonosti hoidettu) ja heikentynyt glukoositoleranssi varmasti on haitallisia aivoille. Niitä ei kannata hankkia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat