Seuraa 
Viestejä292

Detroit on lohduton näky - tältä näyttää aavekaupungissa

Kuvakooste näyttää kuvia aavekaupungiksi muuttuneesta Detroitista, josta tuli torstaina Yhdysvaltojen suurin konkurssiin hakeutunut kaupunki.
Kuvien perusteella kaupungin voisi kuvitella kärsineen ympäristökatastrofista, mutta autioitumisen ja ränsistymisen syyt ovat muualla. Kaupunki on kärsinyt muun muassa autoteollisuuden hiipumisesta, laajasta korruptiosta ja verotulojen vähenemisestä.Nyt konkurssiin hakeutuneen kaupungin alamäki on jatkunut jo vuosia.
Vielä vuonna 1950 Detroit oli Yhdysvaltojen neljänneksi suurin kaupunki 1,8 miljoonalla asukkaallaan. Nyt väkiluku on pudonnut lähes kolmannekseen. Kaupungissa asuu enää 700 000 asukasta.Luulisi, että tämä on jokin pila.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 90680.html

Miksi väärät numerot eivät koskaan ole varattuja?

Kommentit (14)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Shit happens.

Sitten se olisi järkyttävää jos miljoona ihmistä olisi mennyt hirteen. Minkä takia länsimaissa tapahtuvat asiat ovat mukamas aina jotenkin niin paljon järkyttävämpiä kuin 3. maailmassa tapahtuvat?

Avenger
Seuraa 
Viestejä656
Rousseau
Shit happens.

Sitten se olisi järkyttävää jos miljoona ihmistä olisi mennyt hirteen. Minkä takia länsimaissa tapahtuvat asiat ovat mukamas aina jotenkin niin paljon järkyttävämpiä kuin 3. maailmassa tapahtuvat?


Jos sen vuoksi, että 3. maailmassa ne on arkipäivää.

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä29753

Yksinkertaistettu selitys konkalle:
Detroitin menestyminen perustui pääasiassa terästeollisuudelle. Jos terästä tuotetaan muualla maailmassa halvemmalla, niin se ei enää kannata, yksinkertaista. Samoin jos Nokian puhelimet eivät mene kaupaksi, niin väkeä sanotaan irti, ei siinä sen kummempaa. Muutokseen olisi pitänyt varautua Detroidissa ja aikaa sitten, mutta ilmeisesti kaikki luulivat että kaikki jatkuu niinkuin ennenkin, siis ei ollut kykyä ennakoida tulevaa.

3³+4³+5³=6³

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61525
JPI
Yksinkertaistettu selitys konkalle:
Detroitin menestyminen perustui pääasiassa terästeollisuudelle. Jos terästä tuotetaan muualla maailmassa halvemmalla, niin se ei enää kannata, yksinkertaista. Samoin jos Nokian puhelimet eivät mene kaupaksi, niin väkeä sanotaan irti, ei siinä sen kummempaa. Muutokseen olisi pitänyt varautua Detroidissa ja aikaa sitten, mutta ilmeisesti kaikki luulivat että kaikki jatkuu niinkuin ennenkin, siis ei ollut kykyä ennakoida tulevaa.Otetaan vertailu lähempää, mitä luulet syöksytäänkö Suomessa kuiluun tulevina vuosina? Ollaanko me kykeneviä ennakoimaan tulevaa ja reagoimaan?

Rehn MTV3:lle: Suomen talous vaarassa syöksyä kuiluun

http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 1310036/12

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Detroit näyttää ihan hyvältä,paljon tilaa ja vapaita huoneistoja.

Tuolla on tilaa temmeltää ja toimia,kunhan rikollisuusongelmaa ei olisi niin mikä ongelma kaupungin supistumisessa on?

Miksi kaupunkia pitäisi pitää täynnä tarpeettomia ihmisiä?

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Vastaavaa tapahtuu jatkuvasti, mutta tästä tapauksesta ainutlaatuisen tekee mittakaava. Kaupunki oli rakennettu lähinnä auto- ja terästeollisuuden varaan ja kun em. toiminta alkoi muuttua jenkkilässä kannattamattomaksi, paikka alkoi jäädä tyhjän päälle. Suurin osa ihmisistä, joilla oli kysyntää työmarkkinoilla, muuttivat muualle.

Suomestahan löytyy paljon pieniä paikkakuntia, joiden talous on perustunut pitkälti yhden suuren tehtaan/kaivoksen ympärille ja kun se on lähtenyt, niin meno on ollut aika surkeaa ja työikäisistä suuri osa on muuttaneet muualle töiden perässä. Täällä päin moiset paikat ovat jääneet yleensä enempi hiljalleen rappeutuviksi, vanhusten asuttamiksi paikoiksi, kun taas Detroitissa vanhusongelman sijaan käsiin räjähti rikollisuus.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
mskomu
Vastaavaa tapahtuu jatkuvasti, mutta tästä tapauksesta ainutlaatuisen tekee mittakaava. Kaupunki oli rakennettu lähinnä auto- ja terästeollisuuden varaan ja kun em. toiminta alkoi muuttua jenkkilässä kannattamattomaksi, paikka alkoi jäädä tyhjän päälle. Suurin osa ihmisistä, joilla oli kysyntää työmarkkinoilla, muuttivat muualle.Ja tässä tapauksessa se oli valkoinen väestö. Nykydetroitin väestöstä yli 80% on afroamerikkalaisia. Loput latinoita ja muita. Valkoisia vain häviävän pieni murto-osa.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

Liekkö kukaan käynyt venäjällä muualla kuin Pietarissa, tai Moskovassa, saattaa ne vähemmän tunnetut kaupungit olla melko rapakunnossa nekin.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat