Seuraa 
Viestejä22

Kukapa meistä ei olisi haaveillut ja miettinyt, että mitä tekisi jos voittaisi lotossa (tai rikastuisi jollakin muulla keinolla) . Mitä itse tekisit jos rikastuisit äkkiä? Lähtisitkö kenties ulkomaille? Jäisitkö pois töistä vai jatkaisitko elämää niin kuin ennenkin?

Kaikkien alojen erikoisasiantuntija

Sivut

Kommentit (264)

Reisimasa
Seuraa 
Viestejä406

Kovasti riippuu miten paljon sitä rahaa sitten olisi, miljoonalla ja miljardilla tekisi aika erilaisia juttuja. Mutta jos ei takerruta siihen, niin varmaan alkuun hommaisin jonkun ökyhehtaaritalon, johon palkkaisin puertoricolaisen allaspojan. Sitten tulisi varmasti hommattua kaikennäköisiä "siistejä juttuja", eli jotain turhia esineitä ja asioita, joita ei välttämättä kamalasti (jos ollenkaan) tarvitse, mutta kerta sitä rahaa olisi ni mikä ettei. Joku pidempi maailmanympäryysmatka voisi olla ihan jees, kun olisi sitä ylimääräistä aikaa. Sijoitusta. Kaikkeahan sitä keksisi.

Loput menis varmaan aika pitkälti lutkusta alas.

My feeling always is, if I thought of it, somebody else has thought of it

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Mä ostaisin älypuhelimen ja käyttäisin sitä ilman huolta laskusta. Sitten kävisin ostamassa metwurstia sellasena kiinteänä tankona ja samaan kassiin vielä valkosipulia ja olutta. Olisi se autuutta.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esittäisin kaikille päin naamaa yhtä köyhää kun nytkin. Heti kun saa omaa rauhaa alkaa sikailu, nopeita autoja ja hitaita naisia. Kaikki luxus olisi tietenkin otettua velkaa pankista, mafialta, prätkäjengeiltä jos nimittäin joku utelisi ja kuin ihmeen kaupalla voittaisin aina raveista tai hedelmäpelistä mukamas juuri sen summan jonka olen velkaa "erinäisille kuvitteellisille tahoille". Jolloin pystyisin taas ottamaan lisää kuvitteellista vekseliä.

Oikeasta omaisuuden määrästä en mainitsisi kellekkään ja kysyjille tappia perseeseen. Se on jo nähty mitä pikkanen maine/rikastuminen saa aikaan. Pelkkää feikkiä paskaa ympärillä pyörijöiden muodossa.

Oikeat ystävät on vain köyhällä.

Ja tämäkin viesti oli vain kuvitelmaa.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Ulkoistaisin rasittavat ja aikaani vaativat rutiinihommat.

Ihan ensiksi palkkaisin kolme kirvesmiestä, taidepuusepän, pihasuunnittelijan, kaivurikuskin ja lapiorepsikan, työttömän juopon, sekä projektipäällikön (joka toki hoitaisi näiden muiden haalimisen, minä näytän peukulla vain ylös tai alas kandidaateille), arkkitehdin, pääsuunnittelijan, vastaavan työnjohtajan ja rakennesuunnittelijan a)viimeistelemään nykyiset raksahommani, b)suunnittelemaan ja toteuttamaan erinäisiä lisärakennuksia ja laajennuksia talooni, c)peruskorjaamaan ja tekemään tasonnoston kaksi vuotta vanhalle[/b talollemme ja d) luomaan ympäristön viihtyisäksi ja toimivaksi hyöty-, metsä- ja eksoottisine puutarhoineen, hulppeita pergoloita ja suojaisia huvimajoja unohtamatta.

Oletettavan rakennustöiden keston ajan voisin viettää jossain mukavassa kattohuoneistossa tai luksushotellin sviitissä evakossa. Perheen laittaisin toiseen.

Lapsille palkattaisiin ympärivuorokautinen lapsenhoitaja tai kaksi, esim päiväksi pedagogi ja muulle ajalle au pair.

Kun muutto remontoituun ja viimeisteltyyn kotiin koittaisi, palkattaisiin lisäksi kodinhoitaja ja siivooja. Kuten myös puutarhuri tai kaksi. Talvella saisivat tehdä lumityöt ja kantaa puita tupaan.

Palkkaisin myös kirjanpitäjän joka hoitaisi laskujen maksamiset ja huolehtisi varainhoitopalveluista.

Kaupassakäymisiä ja erilaisia vaihtelevia hommia varten voisi palkata jonkinlaisen rengin, joka olisi yleensä ottaen muun henkilökunnan käytettävissä ja hierarkian alimmainen, mutta silti ihmisenä huomioitu ja kunnioitettu tärkeä osanen kokonaisuutta. Joku vähän vajaa mutta rehti ja reipas kaveri saisi tästä hyvän pestin.

En siis muuttuisi mitenkään ihmisenä tai muuttaisi mitään oleellista. Työt jne varmaan tekisin kuten ennenkin, mutta nyt hyvin levänneenä ja ilman häiritseviä ylimääräisiä asiointeja, keskeytyksiä, huolia ja päänvaivoja siviilielämän puolelta. Lopun aikaa voisi keskittyä perheeseen, harrastuksiin ja ystäviin. Toisin sanoen rikastumisen myötä voisin tehdä mitä haluan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Kyllä minä varmaan toteuttaisin haaveeni, ja asuisin pitkähköjä aikoja siellä sun täällä ulkomailla.

Jos oikein kovasti rikastuisin, aiheuttaisin harmia Suomen metsäteollisuudelle ostamalla ja rauhoittamalla metsiä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972

Nyt teen mitä osaan. Sitten tekisin mitä haluaisin.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Tekisin luultavasti töitä tai hyväntekeväisyyttä mutta en jatkaisi nykyisessä työssä kun arvot ovat liian erilaisia nykyisen työnantajani kanssa. Jotain yleishyödyllistä. Sen verran itselle ja ehkä joillekkin läheisille että saisin tulevaisuuden turvattua mutta sen jälkeen voisi keskittyä joihinkin toisiin projekteihin ja mahdollisesti jotain firmantapaista kun ideoita on.

Riippuu mitä rikastumisella tarkoitetaan. Pieni rikastuminen <1M€ maksaisin velat ja sijoittaisin vähän, jatkaisin elämää kuten ennenkin. Sitten joku ihan järjetön G€ luokkaa oleva niin varmaan sitä lopettaisi työnteon, matkustelisi lopun elämää, ajelisi Ferrareilla, lentäisi yksityisjetillä aina sinne mihin sattuu aamulla herätessä huvittamaan yms. Mutta suurimman osan käyttäisin tieteen edistämiseen, rahoittaisin uraauurtavia tutkimuksia, kustantaisin mielipuolisiltakin kuulostavia ideoita, mikäli ne vaikuttaisivat kehityskelpoisilta yms.

En ole koskaan osannut käyttää kaikkea ansaitsemaani rahaa. Tämä riippumatta siitä, minkä verran sitä on kulloinkin ollut. Tuhlaavaisuus ja holtittomuus rahankäytössä vain ei tunnu mukavalta. Edes kaiken vaivannäön ja rutiinihomkien siirtäminen palkatulle työntekijäporukalle ei kiehdo, koska sitten joutuu vahtimaan, että ne tekee kuten haluan ja mistä maksan. Lisäksi ne sitten pyörii jaloissa ja häiritsee tunkemalla paikalle. Siivousapu siis myös aiheuttaa vaivaa. Helpommalla pääsee, kun kehittää kykyään sietää sotkua ja epäjärjestystä sen verran, ettei kotitalouden pyörittäminen liiaksi pääse rasittamaan. Lisätavaroidenkin hankkiminen tuottaa vaivaa, kun se johtaa säilytystilan ahtautumiseen ja siihen, että sen oikean tavaran löytäminen kaiken sälän keskeltä vaikeutuu. Tai joutuu vaivautumaan saneeraustoimiin ja tekemään inventaariota siitä, mitä vois dumpata. Omaisuus tuo vaivaa tavalla tai toisella. En siis luultavasti muuttaisi elämässäni juurikaan mitään. Jopa lasten avokätisessä rahallisessa avustamisessa on downsidensa kasvatuksellisesti. Siinäkin pitää harrastaa hillintää, vaikka heille mukavuuksia soisikin. Hyväntekeväisyyttä enemmän? Tai sijoittamista johonkin sellaiseen asiaan, jota pitää tarpeellisena ja tärkeänä yhteiskunnallisesti?

Onko mielestänne teitä elämässänne eniten rajoittava tekijä raha? Minusta paljon suuremman rajoitteen muodostaa esim. aika. Entäpä, jos tarjous olisikin: Mitä tekisit, jos saisit vuorokauteesi lisää tunteja tai vuoteesi lisää kuukausia?

Ensin mä hyperventiloisin ja vetäisin varmaan muutaman herneen nenään. Sitten yrittäisin kieltää koko asian ja lopulta ehkä myöntäisin olevani sika rikas sika. Ehkä vain muutaman tuhannen juuroa tai jos sallitaan, niin sitten muutaman miljardin lihavampi. Muutamalla miljardilla voisin helposti juoksuttaa kuntia ja kaupunkeja oikkujeni mukaan. Jopa muutama ministeri saattaisi äityä pokkuroimaan edessäni. Bisneksiä ja kauppakumppanuuksia haettaisi minun luotani, kuin itämaan tietäjältä suorastaan. Lopulta pettäisin jokaisen hännystelijän ja avaisin veroparatiisiin filantropisensäätiön, joka tukisi tasa-arvoa ja hyvinvointia edistäviä ajatushautomoita.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Filantropia

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Maksaisin velkani Carlozille. Sitten alkaisin korjaamaan mahdollisesti tulevien jälkeläisteni elämiä jotka olen pilannut koska en ole antanut heille mahdollisuutta preppauskursseihin jotta he pääsisivät lukemaan lääketiedettä.

Metsiensamooja
Seuraa 
Viestejä565

Lottovoiton osuessa kohdalle 1m-40m€, ostaisin uuden auton, metsää, rakennuttaisin kelohuvilan johonkin korpeen. Lapista oma valtaus kullankaivuuseen ja sinne kesämökki. Elelisin normaalia huoletonta elämää .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat