Seuraa 
Viestejä9265

Olisi suuri tarve ja halu pelata yhtä peliä nimeltä DayZ, joka on Arma2:n modi ja sillee. Kaikki muuten hyvin, mutta serverillä kuin serverillä, peli tekee sellaista noin 10s välein tapahtuvaa totaalipysähtelyä, joka kestää noin 3s kerrallaan. Ymmärrettävää varmaan että se hieman häiritsee peliä jossa olisi tarkoitus paeta zombeja ja tarvittaessa ampua niitä ja muitakin pelaajia yms.

Mistä todennäköisimmin voisi johtua tuollainan lagailu? Nettini on suhteellisen nopea, vaikka onkin "mobiili"-perusteinen. Missään muualla ei ole mitään ongelmia tuon netin kanssa, kaikki toimii sutjakasti. Ja miksi tuo lagailu olisi noin säännöllistä? Sen aikaa kun se lagien välissä toimii niin toimii ihan hyvin ja sulavasti kaikki. Lagi myös toteutuu riippumatta siitä mitä pelissä teen. Juoksenko eteenpäin tai seison ihan paikallaan. Se tulee silti.

Kaverilla ei ole mitään ongelmaa pelissä eikä varmaan kellään muullakaan maailmassa, ei ne muuten sitä pelaisi.

Kokeilin ihan perus Arma2:n jotain servereitä ilman Dayz-modia ja siellä peli kuitenkin tuntui pyörivän tasaisesti, mikä on outoa.

くそっ!

Kommentit (7)

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

Luulen, että pelissä on bugi tai koneesi on susi koska noin pahoin tökkii!
Tosiasiassa en ymmärrä hevon paskaa noitten päälle.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

JEO
Seuraa 
Viestejä15

Onko uusimmat näytönohjaimen ajurit? Varsin buginen oli grafiikoiden suhteen kyseinen peli viimeksi kun sitä itse kokeilin. Jos mahdollista, tarkastele näytönohjaimen lämpöjä kun peli on pyörinyt hetken (olettaen että näyttiksessäsi on jonkunlainen anturi).

Alkaako tökkiminen heti kun aloitat pelin vai ilmaantuuko lagi vasta muutamien minuuttien kuluttua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Uusimmat ajurit asennettu ja sama lagitus jatkuu. Kone alkaa kyllä kieltämättä hurista aika kovaa pelin alettua, eli jotain lämpenemistä tapahtunee. Voisko olla että kun se saavuttaa tietyn lämpötilan se näyttis niin se pariksi sekunniksi katkaisee prosessoinnin? Se mikä siinä on kummaa mielestäni on se että asiaan ei vaikuta millään tavalla se, minkälaisiksi säädän pelin grafiikat. Luulisi että grafiikkojen surkeuttaminen helpottaisi näyttiksen työtä jottei se ylikuumenisi. Muutenkin se seikka että Arma2 itse toimii ongelmitta, lagitus liittyy vain Dayz:iin.

くそっ!

z
Seuraa 
Viestejä2918

Mitenkäs keskusmuistin riittävyyden kanssa?

Jämähdykset voisivat teoriassa olla seurausta muistisivujen siirtelystä levyllä olevaan swappiin ja takaisin. Jos nuo jämähdykset tulevat säännöllisesti, niin sitten syy voi olla esim. siinä, että peli mahtuu just ja just pyörimään keskusmuistissa, mutta joku säännöllisesti ajettava taustaprosessi joutuu sivutetuksi levylle.

zz

JEO
Seuraa 
Viestejä15
Ronron
Voisko olla että kun se saavuttaa tietyn lämpötilan se näyttis niin se pariksi sekunniksi katkaisee prosessoinnin?Pitäisin tätä aika todennäköisenä. Itselläni kannettavan prosessori käyttäytyi juurikin samoin kun pohjassa oleva suuri tuuletin meni ekaa kertaa jumiin pölypallon takia. Siinä meni jo käyttiskin uusiksi ennen kuin tajusin epäillä ylikuumenemista. Lopulta sitten löysin tuulettimesta herneen kokoisen pölymöykyn jumittamasta tuuletinta.
Paineilmallahan nuo puhdistuu hyvin kunhan pidät vähän tuulettimen lavoista kiinni ettei paineilma pyöräytä laakereita rikki.

Eikös tuo DayZ:n modi-versio (siitähän on myös standalone-versio tulossa?) ole täysin harrastelijaporukalla ohjelmoitu viritelmä? Voisi hyvinkin olla, että jotain näyttikselle uusiksi ohjelmoitua toimintaa ei ole tuolla porukalla testattu tarpeeksi monilla ohjaimilla tai jotain siihen suuntaan.

Oletko kokeillut googlata oman näytönohjaimesi merkkiä ja mallia + DayZ lag spike?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat