Seuraa 
Viestejä9265

Nam.

Onko jotain parempaa juustoa kuin Valion Kappeli? Minusta juustot on kivoja. Hyviä. Jos on hyvää juustoa. Tykkään kaikenlaisesta juustosta.

Onko teillä kokemusta jostain erityisen herkullisesta juustosta, jota voisi suositella? On vaikeaa juustotiskillä kun ei tiedä mitään juustoista, eikä saa koemaistaa. Pitää vaan arpoa.

Juustofonduekin on jotain ihan parasta. Itseasiassa se on parasta juttua mitä tiedän. Sulaan juustoon dipata kaikkee leipää ja katkarapua yms.. ei voi olla mitään parempaa. Juustoliemi on grueree ja mustaleimaa ja desi valkoviinia seassa. Voi darnasus, alkaa tehdä mieli kun ajatteleekin.

くそっ!

Sivut

Kommentit (66)

Kirjekuori
Seuraa 
Viestejä2144
Ronron
Nam.

Onko jotain parempaa juustoa kuin Valion Kappeli? Minusta juustot on kivoja. Hyviä. Jos on hyvää juustoa. Tykkään kaikenlaisesta juustosta.

Onko teillä kokemusta jostain erityisen herkullisesta juustosta, jota voisi suositella? On vaikeaa juustotiskillä kun ei tiedä mitään juustoista, eikä saa koemaistaa. Pitää vaan arpoa.

Juustofonduekin on jotain ihan parasta. Itseasiassa se on parasta juttua mitä tiedän. Sulaan juustoon dipata kaikkee leipää ja katkarapua yms.. ei voi olla mitään parempaa. Juustoliemi on grueree ja mustaleimaa ja desi valkoviinia seassa. Voi darnasus, alkaa tehdä mieli kun ajatteleekin.


Lidlissä myydään Jokilaakson Juuston kermajuustoa, jota ostin ensimmäisen kerran siksi että se oli niin halpaa. Mutta todella yllätyin kun maistoin sitä. Se on parhaimman makuista juustoa mitä tiedän, ja nykyään ostankin vain sitä. Siinä on todella makua verrattuna tavallisiin perusjuustoihin kuten Emmental tai Edam.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kysymys valehtelijoiden klubille: Mihin käytetään juustoporaa?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28090
Ronron
o_turunen
Kysymys valehtelijoiden klubille: Mihin käytetään juustoporaa?

Sillähän tehdään tietenkin ne reiät siihen juustoon.

Näin tiedepalstalla kun olemme, kirjoitamme tietysti reijät!

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Toope
Ronron
o_turunen
Kysymys valehtelijoiden klubille: Mihin käytetään juustoporaa?

Sillähän tehdään tietenkin ne reiät siihen juustoon.

Näin tiedepalstalla kun olemme, kirjoitamme tietysti reijät!



Ketä kiinostaa! Kielioppisäännöt on rikkomista varten.

くそっ!

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Tuollaisia pyöreitä onteloita ei poralla tehdä. Ne tehdään jyrsimellä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

On tärkeätä osata tunnistaa eri työmenetelmät:

Tässä poraus:
Tavanomainen vehje:
http://www.youtube.com/watch?v=-7BSbrXaJtM

Tuossa on ns. kanuunapora, jolla porataan reikä pitkään juustoon. Juusto pyörii, poraa syötetään juustoon pitkittäin.
http://www.youtube.com/watch?v=zlEMJDO_wec

Jyrsintä:
Ontelot muodostetaan tällä tavalla:
http://www.youtube.com/watch?v=qadXgdzUZWc

Jyrsimiä on ainakin ziljoonaa sorttia. Tässä jotain:
http://www.youtube.com/watch?v=kcbACwLx9pM

Tässä jotain juuston muotoilua:
http://www.youtube.com/watch?v=MPHSkHFtOuQ

Tuommoisenkin on joku joskus keksinyt:
http://www.youtube.com/watch?v=StWCNiLuMxI
Jos Kuuhun tekisi tuommoisen kolon, niin mitä mahtaisi löytyä?
Emmentaalia?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

tsbmw
Seuraa 
Viestejä277

Rei'issä tuottaja säästää juustoa.
Reijät jyrsitään halpatyömaissa.
Rei'itykseen raakatahkot laivataan.
Merimatkat vievät vähintään 6kk,
siksi rei'itetyt juustot ovat vanhoja.

Rei'istä ei kannata maksaa, osta:
Savukippari, Aura ja Parmesaani

PS. Kammerpertti Parmaa parempi,
ainakin lämpimässä viikon jälkeen!

...taasko noita uusia ajatuksia...

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
tsbmw
Rei'issä tuottaja säästää juustoa.
Reijät jyrsitään halpatyömaissa.
Rei'itykseen raakatahkot laivataan.
Merimatkat vievät vähintään 6kk,
siksi rei'itetyt juustot ovat vanhoja.

Rei'istä ei kannata maksaa, osta:
Savukippari, Aura ja Parmesaani

PS. Kammerpertti Parmaa parempi,
ainakin lämpimässä viikon jälkeen!




Mutta kyllähän ne reiät lisäävät makunautintoa suuresti.

くそっ!

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Juustopora on putkipora, jolla tehdään juuston kylkeen reikä, ja reiän sisus tulee poran mukana ulos ihmeteltäväksi, kun pora kierretään ulos juustosta. Sitä olen miettinyt, että tulpataanko tuo reikä ja jos tulpataan, niin mitä sinne tungetaan? Vai jätetäänkö se ihan ilmanvaihtoa varten semmoisenenaan juustotahkon kylkeen?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
o_turunen
Juustopora on putkipora, jolla tehdään juuston kylkeen reikä, ja reiän sisus tulee poran mukana ulos ihmeteltäväksi, kun pora kierretään ulos juustosta. Sitä olen miettinyt, että tulpataanko tuo reikä ja jos tulpataan, niin mitä sinne tungetaan? Vai jätetäänkö se ihan ilmanvaihtoa varten semmoisenenaan juustotahkon kylkeen?



Ostamistani juustoista päätellen voin vakuuttaa, että ainakin joskus nuo reijät jätetään täyttämättä.

Vaan sitä ihmettelen, että kuinka ne saa niitä reikiä tehtyä sinne juustotahkon sisälle?

くそっ!

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Lainaus:
"Vaan sitä ihmettelen, että kuinka ne saa niitä reikiä tehtyä sinne juustotahkon sisälle?"

No tietenkin sillä jyrsinkoneella. Eikä ne ole reikiä vaan koloja.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
o_turunen
Lainaus:
"Vaan sitä ihmettelen, että kuinka ne saa niitä reikiä tehtyä sinne juustotahkon sisälle?"

No tietenkin sillä jyrsinkoneella. Eikä ne ole reikiä vaan koloja.




Siis sisälle.. meinaatko että ne ensin halkaisee juuston, sitten kovertaa jyrsimellä kolot, ja sitten liimaa puoliskot taas yhteen?

くそっ!

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Glimminge Port Salut on lempparini mitä tulee kermajuustoihin. Olikohan se goudaa vai mitä kummaa missä oli karpalonpalasia seassa, jota ostin Lidlistä talvempana ja se oli ihan ok. Homejuustoista tykkään valkohomejuustosta ja aurasta. Taannoin ostin jotain halpamerkin sinihomejuustoa ja syömättä jäi. Sinihomejuustossa ei saa olla liikaa sitä sinistä. Auraa olen tavannut sekoitella nuudeliin, mutta se pitääkin käyttää nopsaan ettei se homehdu liikaa jääkaapissa minun makuuni.

Ammoin käytin usein raastetta jossa oli sekaisin mozzarellaa ja yhtä tai kahta muuta juustoa joiden nimeä en enää muista, mutta R-kirjaimella jokin nimi alkoi. Sitä ei saa enää mistään. Mozzarellaraastetta tapaan tunkea neitsytkookosöljyssä paistamani omeletin väliin ja hyvää on.

Leipäjuusto jota sanotaan kuulema vinkujuustoksi (en muista kuka sanoi ja missä, ehkäpä peräti täällä?) on jostain syystä semmoinen että välillä tykkään ja välillä en, joten en syö kovin usein. Muistaakseni juustoksi määritellään myös mascarpone joka on helvetin hyvää piparin päällä.

Olisihan sitä vaikka mitä, kaikkea ei vaan ehdi tai älyä kokeilla, tai ei ole varaa. Mutta missään nimessä ei kannata ostaa mitään kevytjuustoja joissa on rasvaprosentti pienempi kuin perusversiossa, ne on kumminkin kauheita.

Nuoremmalle kissalleni kelpaisi mikä juusto vaan, joku juusto toisinaan saa sen kyllä kuralle jos syötän liikaa.

Toope
Seuraa 
Viestejä28090
Ronron
Toope
Ronron

Sillähän tehdään tietenkin ne reiät siihen juustoon.

Näin tiedepalstalla kun olemme, kirjoitamme tietysti reijät!

Ketä kiinostaa! Kielioppisäännöt on rikkomista varten.

Kielioppisäännöt ovat rikkomista varten.

Ok, lopetan tähän.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope

Kielioppisäännöt ovat rikkomista varten.

Ok, lopetan tähän.




Minäpä jatkan. Reiät on oikein, ei reijät!

Paras juusto on mielestäni Appenzeller extra. Yleensäkin hyvissä juustoissa kuuluu olla pieni jalkahien haju.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Nyt on tullut ehdoton taivas vastaan. Tästä parempaa on vaikea edes kuvitella. Regina blu, on nimi. Sinihomejuusto. Kertakaikkiaan niin hyvää, ettei voi edes kuvailla. Voisin syödä sitä lopun elämääni pelkästään. Kuolla juustomyrkytykseen. Tuo juusto on niin hyvää, ettei liian suurta palaa edes voi ostaa. Kaikki menee. Olen löytänyt sen oikean. Tätä tulee menemään.

くそっ!

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5077

Helpompaa olisi luetella huonot juustot.

Koska olen sivistynyt ihminen, ruokani kalorit koostuvat pääosin punaviinistä ja juustoista.

Parhaat juustot Suomessa tekee Juustoportti, erityisesti heidän vuohenjuustonsa on ylittämätön. Aura Gold on myös ihan huippu. Ja Valion Mustaleima emmental. jne...jne...

Ulkolaisista juustoista parhaita ovat juuri ne haisevimmat, kuten joku asiaa ymmärtävä jo mainitsikin.

Perusjuustokaupoista parhaimpia lienee Jyväskylän Mestarin Herkku. Meinasin pyörtyä kun näin valikoiman.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat