Seuraa 
Viestejä527

Helsingin Sanomain ongelma tässä on kiusallinen – kaikista yllämainituista syistä perussuomalaiset inhoavat lehteä koko sydämestään. Heille se edustaa näsäviisasta akateemista punavihreyttä, jossa heitä joka toisella sivulla haukutaan ja joka toisella syyllistetään.

Lehden levikki onkin romahtanut muutamassa vuodessa. Uusia yleisöjä tuotteelle ei ole saatu tarpeeksi. Nuoret vihreät tai vasemmistolaiset kuluttajat eivät tilaa kallista lehteä, johon he suhtautuvat liki yhtä suurella penseydellä kuin hompanssit konsanaan foorumillaan. Eikä sisällön rukkaaminen liberaalimmaksi auta, sillä mistäpä pennitön prekariaatti tilausmaksunsa saisi, vaikka lehteen tehtäisiin ironinen Nyt-liite joka päivä?

Unohtamatta sitä, ettei lehden tilaamisessa ole mieltä, kun uutiset ja viihde ovat joka tapauksessa ketterämmin klikattavissa kännykän näytöltä kuin paperilta. Oli se sitten tabloidi tai broadsheet.

Katkaistakseen tappiokierteensä lehden on optimoitava sisältönsä. Loogisinta olisi tehdä se perussuomalaisten silmille. Siellä ovat mainostajan kaipaamat kohdeyleisöt, siellä rahoissaan kieriskelevä keskiluokka.

Sanoma-konsernissa tätä on kokeiltu jo. Ilta-Sanomien julkaisupolitiikkaan haettiin päätoimittaja Ulla Appelsinin johdolla ideoita aviisin perustamisvuoden lapualaistunnelmista. Perussuomalaisia on sen jälkeen hellitty kohuotsikoilla hallituspuolueiden edustajien ulkomaanmatkoista ja eurosuhmuroinneista, huonokäytöksisen nuorison ylenpalttisella tuomitsemisella ja lämpimillä sotamuistoilla. Timo Soinista Ilta-Sanomilla ei ole kuin hyvää sanottavaa, Heidi Hautalasta ei myönteistä otsikkoa tehtäisi edes kännissä.

Helsingin Sanomat seuraa kiinteästi pikkusisarensa toimia ja soveltaa niitä kykynsä mukaan omaan toimintaansa. Jos ei ole tehnyt aiemmin, niin kohta tekee.

Näin ainakin Sanoma Newsin toimitusjohtajan, Pekka Soinin, mukaan.

Markkinointi & Mainonta -lehden haastattelema Soini moittii Helsingin Sanomain lukukelvottomia sisältöjä ja toivoo mallin hakemista iltapäivälehdistöstä.

Sanoman sisäisessä verkossa julkaisemassaan blogimerkinnässä Soini tekee pelin säännöt selväksi: enemmän populismia! Soini hehkuttaa ”laatujournalismin” perään, mutta puhe on tyhjää, sillä ”laadun käsitteen taas määrittelevät lukijamme”.

http://blogit.kansanuutiset.fi/kaasuput ... in-rappio/

Ongelma on kyllä tiedostettu Hesarissa mutta kuinka kasvojaan menettämättä luoda nahkansa ja päästä taas tuloskuntoon?

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Kommentit (4)

Munia ei voi rikkoa ilman, että tekee lettuja.

Normaaleja asia-uutisia enemmän, järkevästä näkökulmasta, mitkä koskevat kaikkia kansalaisia. Tai ainakin enemmistölle enemmän uutisia.

Miten Suomi saadaan nousuun? Työn teolla, resurssien hoitamisella, ja yhteisöllisyydellä.

Tulevat globaalit haasteet kuitenkin määrittävät, mitä nousu on. Voi käydä niinkin, että ei enää tulla nousemaan vaan voidaan saavuttaa pehmeämpi rysähdys kuin tekemättä mitään. Tämä taas tarkoittaa, että velan ottoa tulee kaihtaa, koska ei tule mitään upeita kulutusjuhlia maksamaan velkoja pois.

Täytyy alkaa nostamaan Suomea ylöspäin ilman velkaa.

Dredex
Munia ei voi rikkoa ilman, että tekee lettuja.Munia voi rikkoa vaikkei tee niillä mitään. Lettuja ei voi tehdä rikkomatta munia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kaikista helpointa on tehdä itse uutisia. Toimittajat ja haastateltavat sitten sepittävät omiaan. Kokemusta on.
(BTW: Ei tullu porttaria eikä mitään korvausvaatimuksia, vaikka vähän seinät ja ikkunat kolisi ja kilisi ja lehdessä kovisteltiin. Syy on hyvin yksinkertainen. Niillä jeesustelijoilla ei ollu puhtaat jauhot pussissa ja siksi kaiken 'kurinpalautuksen' sijaan sain enemmän mitä halusin. Kyllä palvelusta voi hieman maksaakin. Sakot versus virkasuhteen purkaminen ja johtajaa tuuraavan sijaisen uraputki painaa hieman enemmän kupissa. Sakoille he eivät nyt tietenkään mitään mahda. Ja miksi ei sitten viedä asiaa? Koska siinä ei ole pedagogista aspektia. Ja sille tokaa päivää töissä olleelle urpolle vielä kriisiapua Ei ehkä kannata alkaa virnuilemaan turvalasin takana kun toinen alkaa hikoilemaan. Ei se kauaa suojaa. Ja muuten joka kerta ku oon pistäny kaikki säpäleiksi niin sitten on tanssittu mun pilliin. En mä niitä sääntöjä ole keksinyt. Ne toimii ilman lakejakin. Ainoa asia joka suojelee ihmistä toiselta on ihminen itse. Se on niin sisäänkirjoitettua että jopa silloin kun kerran hävitin jotain ja kirosin ääneen, johon joku urpo tuli toistelemaan nasevasti kirosanojani, niin kun heitin sitä kivellä, sen kaverit vaan talutti sen kiroavan pallinaaman kotiin.)

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Hieman faktaa luulojen yöhön, eli asetetaan nyt tämä hesarin levikin "romahdus" oikeaan kontekstiin:

............2010.........2011...........2012
HS:.....383 361....365 994......337 962....-45 399....-11,8 %
AL:.....131 539....130 081......121 135....-10 404......-8 %
TS:.....107 199....103 314......99 220.......-7 979.......-7,5 %
IL:.....107 052....102 124.......91 219.....-15 833.....-14,8 %
IS:.....136 245....143 321......132 253.....-3 992........-3 %

http://www.levikintarkastus.fi/levikintarkastus/tilastot.php

Ohessa kaikkien vuonna 2010 yli 100 000 olevien lehtien levikit Suomessa. Eniten vuoteen 2012 on pudonnut Iltalehden levikki (lähes 15%). Kakkosena tulee hesari liki 12 prosentilla. Myös kahden seuraavaksi suurimman päivälehden, Aamulehden ja Turun Sanomien levikki on tasaisessa laskussa. Iltasanomat on ainoana sinnitellyt vain 3 prosentin laskulla kahdessa vuodessa.

Huomattavaa on, että Helsingin Sanomien levikki on edelleen lähes yhtä suuri kuin kolmen seuraavaksi myydyimmän lehden yhteenlaskettu levikki. Sähköisten sisältöjen myyjänä (huom, siis maksulliset sisällöt) Hesari on vielä ylivoimaisempi; Helsingin Sanomien sähkönen levikki on enemmän kuin kymmenellä seuraavalla yhteensä (en muista lähdettä tälle, mutta korjatkaa jos olen väärässä).

Tämä ei ole mikään hesarin ylistyslaulu. Painetun lehden menekki on alamäessä kautta linjan ja ilmiö on globaali. Sellaisten johtopäätösten vetämiseen, että hesarin levikin lasku johtuu jotenkin lehden sisällöstä tai muista avauksessa mainituista seikoista, ei ole mitään viitteitä tai ainakaan mitään faktoja niiden tueksi ei pystytä esittämään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat