Seuraa 
Viestejä5080

Tilanne:

Monissa kunnissa joudutaan turvautumaan vuokratalojen purkamiseen tyhjien asuntojen muodostaman ongelman vuoksi.
http://yle.fi/uutiset/purkamisesta_ratk ... an/6750616
Helsingin Sanomien selvityksen mukaan vuokra-asuntojen rakentaminen etenkin pääkaupunkiseudulla on tyrehtynyt lähes kokonaan. Helsingissä ja Vantaalla ei ole tänä vuonna aloitettu yhdenkään vuokra-asunnon rakennustöitä
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutise ... okrataloa/

Asuntoja on siis liikaa mutta aivan väärissä paikoissa kysyntään nähden. Tukipolitiikalla on viety lähes kaikki mahdollinen järki asumisen kustannusten muodostumisessa.

Näin:

Tukemalla asuntotuotantoa kaikissa vaiheissa korkotuella, verovähennyksillä, asumistuella ja niiden surullisenkuuluisien säätiöiden kautta, on aiheutettu sotku, jossa raha kerätään verotuksella ja jaetaan tukina erinäisten järjestelyjen kautta - loppuviimeksi tämä hyödyttää vain lahjontaan ja korruptioon osallistuvia keinottelijoita. Esim. vuokrahinnat nousevat jatkuvasti ja valtio joutuu lainaamaan kasvavasti rahaa kiinteistönomistajille ja pankeille jaettavaksi.

Oikea ratkaisu olisi tietysti aloittaa roisi tukien leikkaaminen. Sen sijaan kuuluu tällaisia ääniä:

Tämän takia LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry vaatii valtiolta korjausrahaa.

"Suomen rakennuskannan kunnossapito on laiminlyöty siinä määrin, että jo lähitulevaisuudessa korjauksiin joudutaan panostamaan merkittävästi enemmän kuin mitä normaali kuluminen edellyttäisi

http://www.talouselama.fi/uutiset/suome ... i/a2195929
- On vuokralaistenkin etu, että tyhjiä asuntoja puretaan. Onhan selvää, että tyhjiä asuntoja ei kannata pitää yllä. Esimerkiksi lämmityskustannukset vain nousevat koko ajan, laskee Svanberg.

Svanberg ennakoi, että valtio on muuttamassa säännöksiään. Ongelmasta on tulossa yleinen ongelma Suomessa ja siihen täytyy valtiovallan reagoida.

- Purkuavustuksiin näyttäisi olevan tulossa helpotuksia ja helpotuksia vuokrataloyhtiöille, joilla tyhjiä asuntoja on paljon, Svanberg kertoo.

http://yle.fi/uutiset/purkamisesta_ratk ... an/6750616

Nyt on korkea aika viheltää peli poikki ja sopia, että kaikkia asumisen tukia aletaan leikata nykytasosta vähintään 10% vuosittain. Sillä voitaisiin ehkä välttää lopullinen konkurssi, tosin arvonalennukset leikkaisivat joidenkin omaisuuksia.

Kieroimmin asuntojen hintoja nostaa toimeentulotuki.

”Toimeentulotuki korvaa yksinäiselle asumiskuluja 650 euroon asti asunnon kuntoon ja kokoon katsomatta. Tämä on tuhonnut Helsingistä halvat vuokra-asunnot kokonaan”

http://www.talouselama.fi/uutiset/harak ... a/a2176132

Asuntopolitiikka on sellainen sotku raha-, korko-, tuki, opinto-, maassamuutto-, maahanmuutto-, massamuutto-, korruptio-, alue- ja valtakunnanpolitiikkaa ettei sitä oikein kukaan halua edes yrittää ratkaista (muuttaa). Kaavoitus ja korruptio sekä kauppapaikkapolitiikka pyörittää myös politiikan rahoituskuviota. Lisäksi vielä eläkevakuutusyhtiöt toimivat asuntosijoittajina ja hyvävelikoordinaattoreina.

Pääkaupunkiseudulla asumisen hintaa nostaa erityisesti muuttoliike joka on suurilta osin poliittisen päätöksenteon aikaansaama metropolirakennusprojekti. Oikeastaan eräänlainen nykytaiteen suurmuseo, missä on kiva kierrellä ja viettää hauska lomapäivä, mutta asumisympäristönä epäviehättävä. Hämmästyttävää on, että parhaimmilla alueilla on eniten vapaita asuntoja:

Viime vuonna Taloussanomat kirjoitti asukkaattomia asuntoja olevan erityisen paljon muun muassa Kaivopuistossa, Eirassa ja Ullanlinnassa. Kaivopuistossa asuntoja oli tyhjillään yli 25 prosenttia.
http://www.talouselama.fi/uutiset/suome ... s/a2195917

Jos lähes kaikki myöntävät, että jotakin on pahasti pielessä - miksei kukaan tee edes ehdotuksia tilanteen parantamiseksi?
Loppuuko järki vai uskallus?

Kaikkien asumiseen kohdistuvien tukien 10% vuosittainen leikkaus aloitettava heti!

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat