Seuraa 
Viestejä45973

Uutisissa kerrottiin, että Itämeressä on jo paljon muovoa (alle millimetrin kokoisia tai jopa mikroskooppisia muoviperäisiä, bakteerien ja levien kansoittamia hitusia). Myös muut meret ovat muovon vallassa. Muovo toimii asuntona tuhansille bakteerilajeille, joista useat ovat ennen tuntemattomia, ja useille leville, jotka saattavat olla myrkyllisiä. Osa muovon bakteereista syö toisia bakteereja, osa taas muovia. Muovon ekologiset vaikutukset ovat toistaiseksi tuntemattomia. Vaikutukset voivat kuitenkin olla negatiivisia varsinkin, kun jotkut kalat hotkivat muovoa luullen sitä ravinnokseen,

Myös Pohjois-Amerikan suuret järvet ovat muovon vallassa. Osa muovihitusista on pyöreitä, mikä viittaa siihen, että niiden alkuperä on henkilökohtaisissa hoito- ja hygienia-aineissa. Jotkut valmistajat ovatkin luvanneet lopettaa muovin käytön aineissaan.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 114449.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 142549.htm

http://www.newsdaily.com/article/3be936 ... reat-lakes

Tätä ilmiötä merissä ja järvissä kutsutaan muovisfääriksi, mutta olen nimittänyt sitä suomalaisemmin "muovoksi", joka on mielestäni ruma nimi, mutta joku voi keksiä paremmankin ja rumemmankin nimen..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat