Seuraa 
Viestejä9265

Oletetaan että Matti keksii jotakin mullistavaa, käänteen tekevää, ja haluaa sillä lailla että kyseinen asia on kaikille vapaassa käytössä. Onko niin että kun Matti julkaisee keksintönsä ilman patentoimista, niin julkaisun jälkeen kukaan ei enää voi sitä patentoida koska se on julkistettu? Eli onko tämä paras ja varmin menetelmä sille että kaikilla todellakin on oikeus käyttää tätä keksintöä vapaasti, eikä kukaan voi sitä omia tai ostaa itselleen ja näin kieltää keksinnön käyttöä?

くそっ!

Kommentit (8)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Kyllä. Vrt. Linux.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249

Patentoiminen on mahdollista vain, jos ei voida osoittaa, että keksintö olisi jo ennestään tunnettu. Niinpä, jos haluat estää keksinnön patentoinnin, sinun tulee tehdä kaikki tarpeellinen saadaksesi keksinnölle mahdollisimman laajaa julkisuutta, ennen kuin kukaan ehtii laittaa patenttihakemusta siitä. Tässä voisi auttaa toimivan prototyypin rakentaminen, jotta sillä voisi osoittaa keksinnön toimivaksi ja siten herättää tiedeyliopistojen ja tiedotusvälineiden kiinnostus. Tieteellisen artikkelin julkaisu arvostetuissa lehdissä auttaisi asiaa. Myös populaarijulkaisuille kannattaa yrittää tyrkyttää jutunaihetta.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972
Veli Hopea
Patentoiminen on mahdollista vain, jos ei voida osoittaa, että keksintö olisi jo ennestään tunnettu. Niinpä, jos haluat estää keksinnön patentoinnin, sinun tulee tehdä kaikki tarpeellinen saadaksesi keksinnölle mahdollisimman laajaa julkisuutta, ennen kuin kukaan ehtii laittaa patenttihakemusta siitä. Tässä voisi auttaa toimivan prototyypin rakentaminen, jotta sillä voisi osoittaa keksinnön toimivaksi ja siten herättää tiedeyliopistojen ja tiedotusvälineiden kiinnostus. Tieteellisen artikkelin julkaisu arvostetuissa lehdissä auttaisi asiaa. Myös populaarijulkaisuille kannattaa yrittää tyrkyttää jutunaihetta.Riittää, että voidaan osoittaa sen olleen julkisesti saatavilla, ei siinä mitään julkisuusrummutusta tai prototyyppiä tarvitse tehdä. Nettisivulle pdf ja todiste siitä, että se on ollut siellä tietystä hetkestä lähtien. Jos joku yrittää patentoida, niin sillä sen saa jo kumottua.

Edit: pitää muistaa vain tuoda esille kaikki tarvitttavat yksityiskohdat; jos jokin oleellinen jää mainitsematta, niin pahimmassa tapauksessa keksinnön hyödyntämisen voi estää jollakin toisarvoisella patentilla.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Linuxin tarina -niminen kirja kertoo, kuinka Linus järkkäsi niin, ettei Linuxia voi omia itselleen. Oli ihan kiinnostava kirja.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat