Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tuosta Vipukirves keskustelusta mieleen. Että miten teidän mielestä saisi tavan tallaajat kehitteleen ja innovoimaan ideoitansa kenties tuotteiksi asti. Tai edes pohtimaan uusia ideoita joita voisi hyvinkin olla monella mielessä kun on ihmetellyt asioita miksi mikin asia tehdään enemmän tai vähemmän vaikeasti. Tai sitä ei tehdä ehkä ollenkaan kun sen tekeminen ei ole mahdollista. Niin ja sehän täytyy heti vaan tajuta, että varmaan ehkä joka tuhannes idea tulee menestymään joten kuten. Ja varmaan ehkä joka 100 000 jo erittäin hyvin. No nuo luvut on hihasta vedettyjä mutta varmaan oikean suuntaisia.

Ja samasta syystä pitäisikin saada niitä ideoita ja ongelmia esille, jotta jostakin niistä tulisi jotain.

Samaan aikaan meillä suomessa on kuulemma maailman paras koulutustaso peruskoulu, lukio, ammattioppilaitokset, AMK, yliopistot jne. Ja niihin liittyvät rakennukset koneet, laitteet, osaaminen niiden käytöön ja muut systeemit jne. Niin ja meillä on myös työttömiä satoja tuhansia joilla monella koulutusta, työkokemusta. Jopa tuosta maailman parhaimmasta koulutus systeemistä päätyy sakkia kortistoon sitä mukaan kuin valmistuu. Puhumattakaan joka päiväiset YT-neuvottelut siellä ja täällä firmoissa.

Tämän päälle myös hyvä sosiaaliturva tai tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta ei kiistellä nyt siittä.
On siis työttömyyskorvausta, vuorotteluvapaata, eläkettä jne. Hyvä näin.

Eikös tässä ole siis kaikki ainekset sille, että tähän voitaisi pikku hiljaa rakentaa myös koko kansan ideoinnin, innovoinnin mahdollistava järjestelmä. Eikä se välttämättä tule yhtään edes maksamaan. Samalla saattaisi myös syrjäytyminen vähentyä kaikissa ikäluokissa. Puhumattakaan mahdollisista uusista ideoista jotka toisi sitä palkkatyötä taas mahdollisimman monen ulottuville helpommin ehkä tulevaisuudessa.

Vai onko niin, että nykyinen Suomen innovaatiosysteemi palvelee koko kansaa tasapuolisesti ja erittäin hyvin eikä siihen kaivata muutosta?

Kommentit (1)

Asiaan on syynä innovaatiokielteisyys. Yhteiskunta ja tuotantoelämä hakee vakautta ja rutiineja ja kilpailemattomuutta tuottaa tarvittavia palveluja ja tuotteita. Asioiden muuttumattomuus tukee tuota tavoitetta ja uusi on häiriö, joka sivuovesta hiippailee vaikuttajaksi ja valtaa oman lokeronsa jos siitä pidetään ja prosessia ei kukaan saa nurin. Tämän yrittäjät ovat saaneet näennäis-tuekseen parasiittijärjestelmiä joilla itsellä ei ole intressejä uutuuksien suhteen vaan oman palkkansa. Sotakoneisto tukee uusia innovaatioita ohi tavallisten rakenteiden ja niistä tulee usein siviiliversiotkin.

Kouluissa ei koskaan kysytä "ratkaisisitko tuon toisin kuin se on ratkaistu?" Sieltä voisi aloittaa muutoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat