Seuraa 
Viestejä16844

Viime vuosina on alkanut erityisesti ärsyttämään että aina kun palaa pidemmän (tai vaikka lyhyemmänkin) ajan päästä johonkin käyttämäänsä s-postiin, niin eihän sitä meinaa päästä edes käyttämään kun kysellään vaikka mitä. Vähintäänkin yritetään lypsää puhelinnumeroa tai osoitetta, tai sitten pelotellaan että et pääse enää käyttämään jos et tee sitä tahi tätä.

Erityisesti nyrjähti naamani kun joitakin kuukausia sitten havaitsin että yksi hotmail-osoitteeni oli väkisin yhdistetty FB-sivuuni, vaikken ollut missään vaiheessa moista toimintoa millään tavalla hyväksynyt tai halunnut. Erikoisen asiasta tekee se että kyseinen osoite ei ole se minkä olen ilmoittanut FB-profiilini, tuo FB-profiilini osoite kun sattuu olemaan gmail-osoite. En ole keksinyt mitään syytä pakkoliitokselle, paitsi sellaisen aivan älyttömän että olen jollekin ihmiselle tullut tuosta hotmail-osoitteesta laittamassani postissa antaneeksi FB-osoitteeni ja siitä FB-osoitteeni on vakoiltu hotmailiin mihin lie piilojemmatiedostoihin talteen! Muuan tyyppi sitten jolle annoin tuon pelkän hotmail-osoitteeni oli jollain helkkarin ilveellä päätynyt FB-profiilini kaveripyynnöksi, vaikken ollut tuota FB-sivuani hänelle edes kertonut! Sitä ihmeteltiin kyllä kumpikin.

Jostain rukkasin niitä hotmailin ja FB:n sääntöjä, mutta edelleenkin on epäilys että niiden välillä voi tapahtua vaikka mitä, vaikken kumpaakaan ole toisiinsa siis omatoimisesti parittanut...

Nyt ihmettelen vaihteeksi tällaista, että yksi päivä minua peloteltiin jollain ihme turvakoodilla kun avasin taas tuon surullisenkuuluisan hotmail-postini. En jaksanut siinä muissa kiireissä niitä löpinöitä lukea ja klikkasin jotain että kerro myöhemmin, ja nyt tuli tällainen ilmoitus:

Hi,

Thanks for helping us verify your Microsoft account (***@hotmail.com)!

Here is your code: ****

If you didn't request this code, we recommend that you go to https://account.live.com and change your password.

Thanks,
The Microsoft account team

Kai mää sitten requestasin tuon koodin, vaikkei siitä kyllä itselleni jäänyt mitään havaintoa. Ja kai se (numerosarja) pitää nyt sitten ottaa visusti talteen että pääsen jatkossa postiini. Ja saa sitten vakoojatkin vakoilla varmaan sen numeron kanssa vapaasti. Mikäs minä olen heidän hommiansa vaikeuttamaan.

Sivut

Kommentit (21)

Adam Cortisone
Seuraa 
Viestejä292

Kaverini liittyi n.kk sitten naamakirjaan varoittelustani huolimatta nyt on sähköposti täysin tukossa, piti tehdä toinen tili nomaalia elämistä varten ei käy enää naamakirjassa eikä kirjaudu siihen entiseen sähköpostiinkaan, sano pitäköön tunkkinsa!

Miksi väärät numerot eivät koskaan ole varattuja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei käy noin kun ei mene naamakirjaan. Itse irtauduin siitä kun en halua että kaikki näkee kaiken aktiivisuuden, jota en edes itse lisää ja siksi että sitä käytetään liialti statuksen mittaamiseen, ja siksi että saa koko ajan nähdä mitä typerämpiä linkkauksia blogeihin jossa joku debiili kokoomusnuori ihmettelee taas maailman tilaa.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
jees
Ei käy noin kun ei mene naamakirjaan. Itse irtauduin siitä kun en halua että kaikki näkee kaiken aktiivisuuden, jota en edes itse lisää ja siksi että sitä käytetään liialti statuksen mittaamiseen, ja siksi että saa koko ajan nähdä mitä typerämpiä linkkauksia blogeihin jossa joku debiili kokoomusnuori ihmettelee taas maailman tilaa.Minulla kävi, vaikka ei ole naamakirjan kanssa mitään tekemistä: vaativat puhelinnumeron, johon lähtetään "varmistuskoodi". Laiton jonkun 0700-numeron, eikä sen jälkeen ole hotmail toiminut. Tietysti voisi ostaa jonkun prepaidin ja pyytää koodit siihen, mutta sallin tämän kerran kyylien pitää tunkkinsa, enkä ole enää käyttänyt hotmail-spostia.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Minulla on pari FB-profiilia, toinen puoliksi omalla olemuksellani (ei sisällä koko nimeä) ja toinen sarjakuvahahmon nimellä. Jälkimmäisellä kerään tsoukkeja, huba- ja elukkakuvia, pääasiassa. Yksi jonninjoutava s-posti onkin tukossa ilmoituksista siitä mitä em. profiilin taholla on tapahtunut, pitäisi jaksaa tutkia missä on se kohta mistä saa klikattua että ei tartte ilmoittaa siitä että Pera Pervo pieraisi FB:ssa. Se puoliksi henkilökohtainen profiili onkin sitten se murheenkryyni, vaikken sitä juurikaan edes käytä. Se kaappasi hotmailin, tai päinvastoin.

Mutta ei FB ole ainoa ongelma s-postien kanssa. Aikoinaan käytin mieluusti yhtä yahoo-osoitetta, mutta sitten alkoi muuttumisleikki ja sen jälkeen posti meni täysin pilalle. Gmail on aina jotenkin tuntunut oudolta, vaikka sitä jossainmäärin käytänkin. Hotmailkin taisi ennen vanhaan olla parempi kuin nykyään. Jossain vaiheessa sielä oli jotain jatkuvaa ongelmaa että postit eivät meinanneet aueta vaikka miten napsutteli.

Suomi24:n posti on sen verran usein nurin että pääanonyymipostikseen ei sitäkään viitsisi valita. Alkaa tässä mielikuvitus loppua kesken, jos haluan hotmailista eroon.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Rousseau
Erityisesti nyrjähti naamani kun joitakin kuukausia sitten havaitsin että yksi hotmail-osoitteeni oli väkisin yhdistetty FB-sivuuni, vaikken ollut missään vaiheessa moista toimintoa millään tavalla hyväksynyt tai halunnut. Erikoisen asiasta tekee se että kyseinen osoite ei ole se minkä olen ilmoittanut FB-profiilini, tuo FB-profiilini osoite kun sattuu olemaan gmail-osoite. En ole keksinyt mitään syytä pakkoliitokselle, paitsi sellaisen aivan älyttömän että olen jollekin ihmiselle tullut tuosta hotmail-osoitteesta laittamassani postissa antaneeksi FB-osoitteeni ja siitä FB-osoitteeni on vakoiltu hotmailiin mihin lie piilojemmatiedostoihin talteen! Muuan tyyppi sitten jolle annoin tuon pelkän hotmail-osoitteeni oli jollain helkkarin ilveellä päätynyt FB-profiilini kaveripyynnöksi, vaikken ollut tuota FB-sivuani hänelle edes kertonut! Sitä ihmeteltiin kyllä kumpikin. |Asennapa koneeseesi laajennus nimeltään Ghostery. Se antaa hieman kuvaa siitä, ketkä kaikki surffaustasi seuraavat. Ghosterykään ei kerro sitä, miten dataa keräävät träkkerit yhdistelevät tietoja keskenään.

Jos on pakko pitää esimerkiksi Gmail - sähköpostia tai FB:tä avoimena samanaikaisesti surffauksen kanssa niin kannattaisi tehdä se eri selaimelta. Muussa tapauksessa koko selaushistoria on träkkereiden vuoksi FB:n ja Googlen käyttettävissä. Yksi selain on siis pyhitettynä seurantaan erikoistuneille saiteille ja varsinainen surffaus sitten tehdään toiselta selaimelta. Pelkän IP - osoitteen perusteella tietoja ei yhdistellä mm. dynaamisten IP - osoitteiden ja proxyjen vuoksi, joten toimintojen erottelusta eri selaimille on hyötyä. Jos Facebookin linkkejä on pakko availla niin niiden availu incognito/yksityinen-selaus - ikkunoihin on myös vaihtoehtona.

Tässä on tietenkin edellytyksenä se, että se varsinainen selain on tyhjennetty träkkereistä ja muista seurantavälineistä. Jos vielä asennettuna ei ole Ghosteryn lisäksi Adblock Plus ja joku "remove cookies for site" - tyyppinen väline niin nyt olisi aika...

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972

https://www.hushmail.com/

Niin, ja noscriptillä facebookin javascriptit yleensä estettynä ja sallittuna erikseen vain siellä vieraillessa. No eipä tuolla ole tullut kuukausin käytyä..

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972

Facebookille on muuten myös open source vaihtoehto, diaspora: https://joindiaspora.com/users/sign_in

Sosiaalisena mediana se on tietenkin vähän huono silloin, jos sosiaalisista piireistäsi olet ainoa siellä oeva...

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Denzil Dexter
jees
Ei käy noin kun ei mene naamakirjaan. Itse irtauduin siitä kun en halua että kaikki näkee kaiken aktiivisuuden, jota en edes itse lisää ja siksi että sitä käytetään liialti statuksen mittaamiseen, ja siksi että saa koko ajan nähdä mitä typerämpiä linkkauksia blogeihin jossa joku debiili kokoomusnuori ihmettelee taas maailman tilaa.Minulla kävi, vaikka ei ole naamakirjan kanssa mitään tekemistä: vaativat puhelinnumeron, johon lähtetään "varmistuskoodi". Laiton jonkun 0700-numeron, eikä sen jälkeen ole hotmail toiminut. Tietysti voisi ostaa jonkun prepaidin ja pyytää koodit siihen, mutta sallin tämän kerran kyylien pitää tunkkinsa, enkä ole enää käyttänyt hotmail-spostia.Yahoo:kin yritti vaatia puhelinnumeroa, kun kirjoitin kerran tai kaksi väärän salasanan. Sen puhelinnumero-vaatimuksen pääsi ohittamaan niin, että lopetti koko toiminnon ja loggasi uudestaan sisään.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Adam Cortisone
Kaverini liittyi n.kk sitten naamakirjaan varoittelustani huolimatta nyt on sähköposti täysin tukossa, piti tehdä toinen tili nomaalia elämistä varten ei käy enää naamakirjassa eikä kirjaudu siihen entiseen sähköpostiinkaan, sano pitäköön tunkkinsa!Facebookissa voi säätää kuinka paljon haluaa sähköpostia siltä, Käyttäjätilin asetukset > Ilmoitukset >Sähköposti. (LIsäksi siellä on jotain muitakin kilkkeitä tyyliin Näytä vähemmän tällaisia tms,)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Varmaan kannattaisi aina sulkea s-posti kun siirtyy muille sivuille. Jos en jaksa räplätä sulkemisnappulan kanssa, länttään vaikka selaimen kokonaan veks ja avaan sen uudelleen. Silloinhan olen s-postista pihalla.

Joskus vaan unohtuu se poistuminen. Ja sitten huomaa Youtubeen mennessään että kappas olenkin näemmä äskettäin katsonut gmail-postejani.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
BCK
Mutta siis tuo aloituskirjooituksen hotmail - FB-kytkös vaikuttaa todella himmeältä.Kyllä. On niin uskomaton juttu etten meinaa sitä itsekään uskoa. Mutta uskoa se on pakko, kun omalle itselle tapahtuu - ja toinenkin sitä todistaa (päätyy FB-sivulleni kaveriksi laitettuaan minulle hotmail-postia, enkä ole koko FB-sivustani vihjaissut halaistua sanaa kyseiselle henkilölle).

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Hushmail ollut nyt kokeilussa ja en ole ainakaan vielä löytänyt siitä sellaista toimintoa että myöhemmin vastattavia posteja saisi merkattua jotenkin erityisellä tavalla että ne löytää jälkikäteen. Hotmail/live-postissa kun voi merkata ne lipukkeella.

Gmailissa puolestaan kaikki saman ihmisen posti pötköttyy yhdeksi ketjuksi, mikä helpottaa jonkin verran kanssakäymistä, mutta olen huomannut gmailin joskus niputtavan yhteen myös eri ihmisten posteja jos niissä on jotain samankaltaista elementtiä (esim. nimi Antti). Saa olla tarkkana ettei vastaa mitä sattuu kelle sattuu.

Hushmailissa en ole muuta apua keksinyt myöhemmin vastattavien postien merkkaamiseen kuin merkata ne lukemattomiksi (unread), mutta jos kokoajan pursuaa uutta postia aika kiivaasti, niin hivenen sekavalta tuntuu.

Täydellistä postia en ole vielä löytänyt, toisaalta olen itsekin täysin tumpelo s-postin käyttäjä enivei.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Sähköpostille pyhitetty ohjelma kuten Thunderbird voisi olla kova sana.

Ainakin gmail tukee imapia.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

Naama kirjaan jos erehtyy liittymään sähköposti on mennyttä saman tien, en ole liittynyt, enkä liity, ellei joskus mene sellaiseksi ettei kone pelaa lainkaan ilman sitä.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Olen kokeillut Thunderbirdia enkä oikein tykännyt.

Oikeastaan nykyään eniten ärsyttää todellakin se ihmeellinen varmisteluriivaus mikä posteissa on käytössä. Yhtä hotmail-osoitettani varten minun piti antaa toinen osoite johon lähettää turvakoodi. Valitsin yhden gmail-osoitteen, ja kun menin sinne sitä koodia hakemaan, siellä gmail vaati puhelinnumeroani (en antanut, ja siellä pääsee onneksi siitä kohdasta eteenpäin ilman antamista).

Alkoi tuntua jo varsin surkuhupaisalta kun missään postissa ei pääse käsiksi suoraan posteihinsa, vaan pitää kiertää ensin joku pakollinen sivupolku varmistuksineen. Ja siltikään posteihin ei voi luottaa.

Jos se hushmail vain omaisi jonkinlaisen tärkeiden postien erikseen sijoittamisen tavan, niin kaippa se olisi kelpo posti (lukuunottamatta sitä että otsikoissa ei näytä ääkkösiä). Paitsi että jo kaksi postia on tullut lennossa takaisin failurena, mutta se kai johtuu toisen osapuolen päätöksestä - jos ei halua vastauksia, niin olkoon sitten ilman.

Mulla ei ole moniin vuosiin tullut varsinaista roskapostia. Gmaili jo suodattaa suurimman osan pois. Mailitkin luen erillisellä softalla. Helppoa laittaa joku mainostaja roskapostilistalle (tuolloin joudun menemään gmailiin), jos siltä ei löydy unsubscribe nappia tai linkkiä. Siis sellainen mainostaja, jota olen aiemmin halunnut lukea.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat