Seuraa 
Viestejä950

ESET NOD32 on rankattu maailman parhaaksi virustorjuntaohjelmaksi. Parasta ohjelmassa on se, ettei se ilmoita ponnahdusikkunoilla sitä sun tätä, vaan toimii taustalla, niin kuin pitääkin.

Norton, F-sekuri, Avast, jne. ovat taas syvältä perseestä, koska ne tuottavat ponnahdusikkunan tämän tästä, että tein nyt sitä ja tätä. Vitusti kiinnostaa näiden ohjelmien ponnahdusikkunoiden informaatio.

ESET NOD32:n voi ostaa vain netistä Visalla Toivottavasti olen väärässä, ja sitä löytyisi jostain hyvin varustellusta ohjelmistomyymälästä. Tietääkö kukaan?

Kommentit (3)

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249

Niin kuin ei haittaohjelmissa olisi muutenkin ihmisillä kestämistä, mukaan lähtevät myös viranomaiset.

4.8.2013 10:43 Janne Paalijärvi

Luin tänään Helsingin Sanomista, kuinka Suomen poliisi on hankkimassa rikostutkintaa varten oman haittaohjelman, eli ns. troijalaisen. En yhtään pidä ajatuksesta, että minun koneelleni tulisi jokin poliisin tekemä ja virustorjunnan ohittava binäärinen softakikkare, joka pahimmassa tapauksessa jättää vielä takaportin auki rosvojen tekemille viruksille ja haittaohjelmille. Poliisi joko ostaa ohjelmiston ulkopuoliselta tai tekee sen itse. Luulen että kumpikaan ei mitään nappikauppaa tule olemaan. Veikkaan, että tähän kuluu useita miljoonia, joilla olisi poliisissa varmasti monia parempiakin käyttökohteita.

Tekniikka haittaohjelman mahdollistavien haavoittuvuuksien takana on mielenkiintoista. Joko ohjelmistokoodissa on löytämätön tai paikkaamaton ohjelmointivirhe, tai sitten sinne on jätetty tahallaan ns. takaportti poliisin ja muiden tunkeutujien mellastamista varten. Kumpikin skenaario on pelottava, mutta jälkimmäinen on pahempi; emme koskaan voi olla varmoja siitä, onko Skypellä, Microsoftilla, Adobella, Oraclella yms. puhtaat jauhot pussissa. Parhaan takeen ohjelmistojen takaportittomuudesta antavat avoimen lähdekoodin ohjelmat, sovellukset ja käyttöjärjestelmät (kuten Linux). Nekään eivät toki ole ohjelmointivirheille immuuneja. Pienenä valopilkkuna virus-guru Mikko Hyppönen on myös luvannut F-Securen tuotteiden tunnistavan kaikki haittaohjelmat, oli niiden tekijänä sitten poliisi tai rikollinen. Toivottavasti lupaus pitää.

Jälleen kerran toteutui jotain sellaista, josta Piraattipuolue varoitti aikaisemmin. Kirjoitimme nimittäin taannoin lehdistötiedotteesa seuraavaa:

”Mikään ei estä tietomurtoja tekevien vakoiluohjelmien tulemista viranomaiskäyttöön Suomessakin. Se on itseasiassa jopa todennäköistä”, ennustaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi. (Piraattipuolueen lehdistötiedote 12.10.2011)

Hyvät lukijat! Piraattipuolueen esiin nostamat uhat eivät ole tuulesta temmattuja. Näitä juttuja tapahtuu oikeasti. Mikäli digitaaliset kansalaisoikeudet kiinnostavat, kannattaa tutustua Piraattien teeseihin ja äänestää heitä vaaleissa.

Janne Paalijärvi
Lähde: Suomen poliisille oma haittaohjelma, aivan kuten ennustin (Uuden Suomen blogi)

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477

MS:n security essentials vaan konelele ja NSA:lla on suora pääsy tiedostoihisi. Ei maksa mitään ja rehellisesti on kerrotty mihin tiedot menee. KRP:n tekele todennäköisesti osuu omaan nilkkaan jossain vaiheessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat