Seuraa 
Viestejä1775

Tuolla netissä erinäisissä keskustelukanavissa kun nyt vaihteeksi taas miettivät tuota keppanan siirtämistä Alkoon, niin jokaisessa keskustelussa on aina useampikin ihminen joka mainitsee että Alkossa käymiseen olisi jotenkin suurempi kynnys kuin ostaa keppanat ruokakaupasta, ja sitä kautta keppanan myynti vähenisi.

Ilmeisesti siis todellakin on ihmisiä jotka jotenkin häpeävät Alkossa käyntiä, ja sitten peilaavat tuon oman häpeänsä muihin ja kuvittelevat että muillakin tuntuu erilaiselta käydä Alkossa kuin ruokakaupassa. Minkähänlaiset ihmiset noin mahtavat tuntea, ja minkä ihmeen takia? Onko kyse samasta ongelmasta kuin siinä että sitä viinapulloa ei kehtaa ostaa esimerkiksi maanantaina tai tiistaina, vaan pitää odottaa perjantaihin että sen pullon kehtaa Alkosta hakea?

Toki minullakin on kauppoja joissa käynti hävettää enemmän tai vähemmän, esimerkiksi vaatekaupat ja kukkakaupat. Jos viinaa saisi vain kukkakaupoista niin todennäköisesti alkaisin juomaan vähemmän.

Sivut

Kommentit (30)

Reiska
Seuraa 
Viestejä5992

Alkoja on melkosesti harvemmassa ko ruokakauppoja ja siitä syystä monien pitäis tehdä reissu alkoon erikseen. Tosin Alkosta vois tarttua mukaan kerralla enempi, myös väkeviä ja kuka sitä kaljaa alkaa nurkissa seisottamaan? Väitäin siis, että keppanan siirto alkoon voi jopa lisätä absoluuttiseksi muutetun alkoholin käytön määrää.

Per se

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7446

Jos keppana siirretään Alkoihin, niin ei sieltä Alkosta kannata mitään keppanaa ostaa, vaan parempaa ja väkevämpää. Onko kukaan tutkinut, miten keskioluen kauppa käy sellaisissa ostoskeskuksissa, missä on Alko saman katon alla? Itse en ainakaan viitsi ostaa mitään kolmosta ruokakaupasta, kun Alko on vain parinkymmenen metrin päässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Vähän dorkaa ku ajattelee, että kaikki ne ruokakaupat missä minä käyn niin niissä sattumalta vaan sattuu olemaan viinakauppa samassa... Jos keskari menis Alkoon ni sen Alkonki pitäs mennä jonnekki siitä ruokakaupan rakennuksesta ennen ku se mitään vaikuttaisi.

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Mutta silleen on mulle käyny monesti, että empä jaksakaan mennä Alkoon ku pärjään kaljallaki ku on nyt muitaki kauppa-asioita. Eli jäykkä on jääny hyllyyn. Mutta jos tulee kaljantuska, nin menisin Alkoon kyllä sitte asiasta tehen. Ja saattasimpa ostaa kyytipojanki ku kerran siellä jo valmiina oon.

Hämmentää.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Itse ostan mieluummin alkosta viikolla kun sattuu ohi ajamaan, ei viikonloppua vasten kun jonotusta. Tähän asti ei kynnys ole ollut liian suuri (saatika korkea) edes ns pienessä sievässä

Tuntuu monesti siltä että kovinkin monella päättäjällä (niin valtio-kuin yritystasollakin) on jonkin sortin hämärä perversio jonoista jonakin kummallisena neukkuaikaisena ihannuuden/onnellisuudenluojana tai perustana, ja tätäkin varten halutaan sitten suomalaiset jonottelemaan alkoihin siinä kuin vähän kaikkiin muihinkin paikkoihin (mm pankit nykyään, todellisen jonottajan paratiiseja!) ja vaikkapa kelan puhelinpalveluihin yms Kummallisessa maailmassa sitä elelläänkin

Tuskinpa siinä mistään häpeästä on kyse... Kyse voi olla niinkin yksinkertaisesta asiasta, että alko sijaitsee muualla kuin se kauppa josta ostetaan keppanat eivätkä välttämättä jaksa raahautua alkoon.

Nobelaner

Toki minullakin on kauppoja joissa käynti hävettää enemmän tai vähemmän, esimerkiksi vaatekaupat ja kukkakaupat. Jos viinaa saisi vain kukkakaupoista niin todennäköisesti alkaisin juomaan vähemmän.

Miksi?

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775
Grendel
Tuskinpa siinä mistään häpeästä on kyse... Kyse voi olla niinkin yksinkertaisesta asiasta, että alko sijaitsee muualla kuin se kauppa josta ostetaan keppanat eivätkä välttämättä jaksa raahautua alkoon.Siitä huolimatta vaikka kyse olisi tuostakin, mitä en kyllä usko, niin outo ajatus IMO. Voi toki olla että se olenkin minä joka käytän väärin tuota kynnys-sanaa, mutta minusta se ei voi tarkoittaa sitä että siihen kauppaan on vaikeampi päästä jostain todellisesta syystä, vaan tuon sanan käyttö vaatii aina jonkun henkisen esteen.

Grendel
Nobelaner

Toki minullakin on kauppoja joissa käynti hävettää enemmän tai vähemmän, esimerkiksi vaatekaupat ja kukkakaupat. Jos viinaa saisi vain kukkakaupoista niin todennäköisesti alkaisin juomaan vähemmän.

Miksi?Noi molemmat kaupat on vähän sellaisia että vain kauniilla ihmisillä voi olla mitään syytä noita kauppoja käyttää, eli toisin sanoen jos noissa kaupoissa käy niin antaa ymmärtää että kuvittelee itsensä viehättäväksi ihmiseksi, ja jos vastenmielinen ihminen luulee olevansa viehättävä niin silloinhan hän on idiootti kun ei ymmärrä asian todellista laitaa. En tietenkään halua olla idiootti.

Vierailija

Itse jättäydyin duunista juuri näiden uutisten takia, tai ne olivat viimeinen pisara. Eka saat pienen prosentin työstäsi ja kasvaneet kulut laskevat sen tukien tasolle, jolloin hyöty on lähinnä sätkätupakoiden vaihto tehdastupakkaan. Sitten tulee vielä ulosottomies viemään ne tupakatkin laskuista joita hommatessasi et ole saanut mitään muuta kuin laskuja laskujen perään. Sama kuin pistetään joku vankilaan ja pois päästessäs lykätään vielä lasku käteen.
Lopulta laitetaan nuoret pakolla kouluun, rajoitetaan alkoholin saatavuutta, pakotetaan ihmiset tekemään duunia alle minimipalkalla ja vaikka mitä muuta skeidaa.

Joko sitä kusettaa, tai tulee kusetetuksi, joten kusetan. Mitä enemmän saan vietyä tältä paskalaitokselta rahaa, sen parempi.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5992
Nobelaner

Noi molemmat kaupat on vähän sellaisia että vain kauniilla ihmisillä voi olla mitään syytä noita kauppoja käyttää, eli toisin sanoen jos noissa kaupoissa käy niin antaa ymmärtää että kuvittelee itsensä viehättäväksi ihmiseksi, ja jos vastenmielinen ihminen luulee olevansa viehättävä niin silloinhan hän on idiootti kun ei ymmärrä asian todellista laitaa. En tietenkään halua olla idiootti.Jälleen huomaan, että siulla on aikas outo ja tavallaan synkkä tapa ajatella. Kyl meistä jokainen tarvii vaatteita ja saa ostaa ne mistä haluaa, kaikki saa pukeutua siististi ja tyylillään. Ja kukkakaupasta haetaan monesti lahjoja ja mikä on kauniimpaa kuin välittämisen osoittaminen?

Per se

En tiedä miksi viinan/kaljan osto Alkosta voisi olla sen hävettävämpää kuin kaupastakaan? Kauppahan Alkokin on, tuotteena suurimmaksi osaksi alkoholia kyllä, mutta kauppa kun kauppa, en tajua mitä sitä häpeilemään. Jos ei sitten omassa juomisessa ole jotain peiteltävää.

En ainakaan kyllä tunne ketään, jota Alkossa käynti hävettäisi, siksi en usko keskikaljan Alkoon siirtämisen vaikuttavan sen kulutukseen paljonkaan. Sitä myötä ehkä vähän, että kun Alkoon kerran pitää tulla niin tarttuukin mukaan mieluummin nelosta, tai jotain kirkasta.

Oikeastihan Alkon monopoli pitäisi purkaa ja vapauttaa viinaksien myynti kokonaan (eurooppalainen malli), tietty ikäraja on ihan hyvä olla 18 kuten nykyäänkin. Tällöin Suomessakin katoaisi alkoholin mystinen olemus ja se muuttuisi luonnolliseksi asiaksi, jota saa jos tarvitsee. Ei tarvitsisi hamstrata ja juoda kerralla kaikkea näkemäänsä. Muutos tapahtuisi, siitä voin vaikka vetoa löydä (harmi kun ei varmaan koskaan pääse näkemään, Suomen valtio on holhousvaltio seuraavat vuosisadatkin, valitettavasti).

MooM
Seuraa 
Viestejä11643
Karpov

En ainakaan kyllä tunne ketään, jota Alkossa käynti hävettäisi, siksi en usko keskikaljan Alkoon siirtämisen vaikuttavan sen kulutukseen paljonkaan.Minä tiedän pari. Ovat maalla kasvaneita eläkeikäisiä naisia, joiden nuoruusvuosina naisen käynti Alkossa (pikkupaikkakunnalla) oli epäilyttävä paheellisuuden merkki ja miehenkin käynti osoitus jonkinsortin viinaanmenevyydestä.

Enemmän tuossa on kyse siitä, että ne kauppareissulla mukaan tarttuvat muutamat jäävät ostamatta, jos eivät ole niin tärkeitä, että viitsisi Alkoon lähteä. Ja lähiödeekut eivät saa niin helposti sitä pussikaljaansa aamusta, mikä voi vähän leikata kulutusta, mutta toisaalta pienentää keppanan osuutta kokonaiskulutuksesta, kun Alkosta sitten ostetaan kerralla muutakin (ja ehkä enemmän, kun on hankalampi reissu monelle). Mutta noin kokonaisuutena kulutus todennäköisesti putoaisi jonkin verran, kun heräteostokset ja ei-ihan-täysin-tarpeelliset-ja-halutut ostot vähenisivät.

Maalla tuo olisi iso muutos ja tappaisi kaupungissakin monia kauppoja, joiden lähellä ei ole Alkoa. Kun sitten sille kauppareissulle mentäisiin useammin alkolliseen kauppaan, vaikka tarve olisi vain miedoille juomille.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775
Reiska
Kyl meistä jokainen tarvii vaatteita ja saa ostaa ne mistä haluaa, kaikki saa pukeutua siististi ja tyylillään.Paitsi että paljolti TV-viihteen takia pukeutumista ei enää nähdä normaalina säältä suojautumisena vaan se on ensisijaisesti jonkinlaista kaunistumista tai oman persoonan esilletuontia tai mitä tahansa vastaavaa muuta hömppää jota televisio on täynnä. Ja tuollainen on tietenkin tarkoitettu ja sallittua vain kauniille ihmisille.

Reiska
Ja kukkakaupasta haetaan monesti lahjoja ja mikä on kauniimpaa kuin välittämisen osoittaminen?Ruma ihminen ei tietenkään saa välittää, tai ei ainakaan saa sitä osoittaa. On hyvin kiusallista kauniiden ihmisten mielestä jos ruma ihminen on hänestä kiinnostunut. Ja tottakai ruma ihminen antaa itsestään idiootin kuvan jos osoittaa välittävänsä, ikäänkuin ei tajuaisi miten vastenmielinen hylkiö hän on.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4489

Kynnys tai häpeily - kyseessä on kissan nostaminen pöydälle - tai viinapullon.

Viinapulloa ei ole sopivaa pitää pöydällä. Sen paikka on talon isännän puolella pöydän jalan vieressä.

Sama logiikka pätee viinakaupassa asiointiin. Sitä ei sovi panna näytille.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat