Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Tuolla netissä erinäisissä keskustelukanavissa kun nyt vaihteeksi taas miettivät tuota keppanan siirtämistä Alkoon, niin jokaisessa keskustelussa on aina useampikin ihminen joka mainitsee että Alkossa käymiseen olisi jotenkin suurempi kynnys kuin ostaa keppanat ruokakaupasta, ja sitä kautta keppanan myynti vähenisi.

Ilmeisesti siis todellakin on ihmisiä jotka jotenkin häpeävät Alkossa käyntiä, ja sitten peilaavat tuon oman häpeänsä muihin ja kuvittelevat että muillakin tuntuu erilaiselta käydä Alkossa kuin ruokakaupassa. Minkähänlaiset ihmiset noin mahtavat tuntea, ja minkä ihmeen takia? Onko kyse samasta ongelmasta kuin siinä että sitä viinapulloa ei kehtaa ostaa esimerkiksi maanantaina tai tiistaina, vaan pitää odottaa perjantaihin että sen pullon kehtaa Alkosta hakea?

Toki minullakin on kauppoja joissa käynti hävettää enemmän tai vähemmän, esimerkiksi vaatekaupat ja kukkakaupat. Jos viinaa saisi vain kukkakaupoista niin todennäköisesti alkaisin juomaan vähemmän.

Sivut

Kommentit (30)

Reiska
Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007

Alkoja on melkosesti harvemmassa ko ruokakauppoja ja siitä syystä monien pitäis tehdä reissu alkoon erikseen. Tosin Alkosta vois tarttua mukaan kerralla enempi, myös väkeviä ja kuka sitä kaljaa alkaa nurkissa seisottamaan? Väitäin siis, että keppanan siirto alkoon voi jopa lisätä absoluuttiseksi muutetun alkoholin käytön määrää.

Per se

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6889
Liittynyt8.11.2007

Jos keppana siirretään Alkoihin, niin ei sieltä Alkosta kannata mitään keppanaa ostaa, vaan parempaa ja väkevämpää. Onko kukaan tutkinut, miten keskioluen kauppa käy sellaisissa ostoskeskuksissa, missä on Alko saman katon alla? Itse en ainakaan viitsi ostaa mitään kolmosta ruokakaupasta, kun Alko on vain parinkymmenen metrin päässä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Vähän dorkaa ku ajattelee, että kaikki ne ruokakaupat missä minä käyn niin niissä sattumalta vaan sattuu olemaan viinakauppa samassa... Jos keskari menis Alkoon ni sen Alkonki pitäs mennä jonnekki siitä ruokakaupan rakennuksesta ennen ku se mitään vaikuttaisi.

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Mutta silleen on mulle käyny monesti, että empä jaksakaan mennä Alkoon ku pärjään kaljallaki ku on nyt muitaki kauppa-asioita. Eli jäykkä on jääny hyllyyn. Mutta jos tulee kaljantuska, nin menisin Alkoon kyllä sitte asiasta tehen. Ja saattasimpa ostaa kyytipojanki ku kerran siellä jo valmiina oon.

Hämmentää.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819
Liittynyt5.11.2008

Itse ostan mieluummin alkosta viikolla kun sattuu ohi ajamaan, ei viikonloppua vasten kun jonotusta. Tähän asti ei kynnys ole ollut liian suuri (saatika korkea) edes ns pienessä sievässä

Tuntuu monesti siltä että kovinkin monella päättäjällä (niin valtio-kuin yritystasollakin) on jonkin sortin hämärä perversio jonoista jonakin kummallisena neukkuaikaisena ihannuuden/onnellisuudenluojana tai perustana, ja tätäkin varten halutaan sitten suomalaiset jonottelemaan alkoihin siinä kuin vähän kaikkiin muihinkin paikkoihin (mm pankit nykyään, todellisen jonottajan paratiiseja!) ja vaikkapa kelan puhelinpalveluihin yms Kummallisessa maailmassa sitä elelläänkin

Tuskinpa siinä mistään häpeästä on kyse... Kyse voi olla niinkin yksinkertaisesta asiasta, että alko sijaitsee muualla kuin se kauppa josta ostetaan keppanat eivätkä välttämättä jaksa raahautua alkoon.

Nobelaner

Toki minullakin on kauppoja joissa käynti hävettää enemmän tai vähemmän, esimerkiksi vaatekaupat ja kukkakaupat. Jos viinaa saisi vain kukkakaupoista niin todennäköisesti alkaisin juomaan vähemmän.

Miksi?

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011
Grendel
Tuskinpa siinä mistään häpeästä on kyse... Kyse voi olla niinkin yksinkertaisesta asiasta, että alko sijaitsee muualla kuin se kauppa josta ostetaan keppanat eivätkä välttämättä jaksa raahautua alkoon.Siitä huolimatta vaikka kyse olisi tuostakin, mitä en kyllä usko, niin outo ajatus IMO. Voi toki olla että se olenkin minä joka käytän väärin tuota kynnys-sanaa, mutta minusta se ei voi tarkoittaa sitä että siihen kauppaan on vaikeampi päästä jostain todellisesta syystä, vaan tuon sanan käyttö vaatii aina jonkun henkisen esteen.

Grendel
Nobelaner

Toki minullakin on kauppoja joissa käynti hävettää enemmän tai vähemmän, esimerkiksi vaatekaupat ja kukkakaupat. Jos viinaa saisi vain kukkakaupoista niin todennäköisesti alkaisin juomaan vähemmän.

Miksi?Noi molemmat kaupat on vähän sellaisia että vain kauniilla ihmisillä voi olla mitään syytä noita kauppoja käyttää, eli toisin sanoen jos noissa kaupoissa käy niin antaa ymmärtää että kuvittelee itsensä viehättäväksi ihmiseksi, ja jos vastenmielinen ihminen luulee olevansa viehättävä niin silloinhan hän on idiootti kun ei ymmärrä asian todellista laitaa. En tietenkään halua olla idiootti.

Vierailija

Itse jättäydyin duunista juuri näiden uutisten takia, tai ne olivat viimeinen pisara. Eka saat pienen prosentin työstäsi ja kasvaneet kulut laskevat sen tukien tasolle, jolloin hyöty on lähinnä sätkätupakoiden vaihto tehdastupakkaan. Sitten tulee vielä ulosottomies viemään ne tupakatkin laskuista joita hommatessasi et ole saanut mitään muuta kuin laskuja laskujen perään. Sama kuin pistetään joku vankilaan ja pois päästessäs lykätään vielä lasku käteen.
Lopulta laitetaan nuoret pakolla kouluun, rajoitetaan alkoholin saatavuutta, pakotetaan ihmiset tekemään duunia alle minimipalkalla ja vaikka mitä muuta skeidaa.

Joko sitä kusettaa, tai tulee kusetetuksi, joten kusetan. Mitä enemmän saan vietyä tältä paskalaitokselta rahaa, sen parempi.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007
Nobelaner

Noi molemmat kaupat on vähän sellaisia että vain kauniilla ihmisillä voi olla mitään syytä noita kauppoja käyttää, eli toisin sanoen jos noissa kaupoissa käy niin antaa ymmärtää että kuvittelee itsensä viehättäväksi ihmiseksi, ja jos vastenmielinen ihminen luulee olevansa viehättävä niin silloinhan hän on idiootti kun ei ymmärrä asian todellista laitaa. En tietenkään halua olla idiootti.Jälleen huomaan, että siulla on aikas outo ja tavallaan synkkä tapa ajatella. Kyl meistä jokainen tarvii vaatteita ja saa ostaa ne mistä haluaa, kaikki saa pukeutua siististi ja tyylillään. Ja kukkakaupasta haetaan monesti lahjoja ja mikä on kauniimpaa kuin välittämisen osoittaminen?

Per se

En tiedä miksi viinan/kaljan osto Alkosta voisi olla sen hävettävämpää kuin kaupastakaan? Kauppahan Alkokin on, tuotteena suurimmaksi osaksi alkoholia kyllä, mutta kauppa kun kauppa, en tajua mitä sitä häpeilemään. Jos ei sitten omassa juomisessa ole jotain peiteltävää.

En ainakaan kyllä tunne ketään, jota Alkossa käynti hävettäisi, siksi en usko keskikaljan Alkoon siirtämisen vaikuttavan sen kulutukseen paljonkaan. Sitä myötä ehkä vähän, että kun Alkoon kerran pitää tulla niin tarttuukin mukaan mieluummin nelosta, tai jotain kirkasta.

Oikeastihan Alkon monopoli pitäisi purkaa ja vapauttaa viinaksien myynti kokonaan (eurooppalainen malli), tietty ikäraja on ihan hyvä olla 18 kuten nykyäänkin. Tällöin Suomessakin katoaisi alkoholin mystinen olemus ja se muuttuisi luonnolliseksi asiaksi, jota saa jos tarvitsee. Ei tarvitsisi hamstrata ja juoda kerralla kaikkea näkemäänsä. Muutos tapahtuisi, siitä voin vaikka vetoa löydä (harmi kun ei varmaan koskaan pääse näkemään, Suomen valtio on holhousvaltio seuraavat vuosisadatkin, valitettavasti).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat