Seuraa 
Viestejä9265

Mahtaako se olla samantekevää että kypsyykö esim tomaatti siinä elävässä kasvissa roikkuessaan, vai irroitettuna? Kun kaupassa harvoin myydään oikeasti kypsiä suomalaisia tomaatteja, ja ilmeisesti ne ulkomailtakin roudatut poimitaan ja kuljetetaan raakoina ja kypsytetään keinotekoisesti vasta perillä tai jotain tuollaista. Mutta siis, jos ostan kaupasta suomalaisia tomaatteja jotka ovat melkein kypsiä mutteivat ihan, niin onko bioteknisesti samantekevää jos sen sitten kypsyttää kotona loppuun pöydällä, kuin että se olisi poimittu valmiiksi kypsänä? Tuleeko ravinteissa jotain eroavaisuuksia? Onko se irrallaan kypsytetty tomaatti täysin yhdenvertainen kypsänä poimitun kanssa?

くそっ!

Kommentit (1)

MooM
Seuraa 
Viestejä11573
Ronron
Mahtaako se olla samantekevää että kypsyykö esim tomaatti siinä elävässä kasvissa roikkuessaan, vai irroitettuna? Kun kaupassa harvoin myydään oikeasti kypsiä suomalaisia tomaatteja, ja ilmeisesti ne ulkomailtakin roudatut poimitaan ja kuljetetaan raakoina ja kypsytetään keinotekoisesti vasta perillä tai jotain tuollaista. Mutta siis, jos ostan kaupasta suomalaisia tomaatteja jotka ovat melkein kypsiä mutteivat ihan, niin onko bioteknisesti samantekevää jos sen sitten kypsyttää kotona loppuun pöydällä, kuin että se olisi poimittu valmiiksi kypsänä? Tuleeko ravinteissa jotain eroavaisuuksia? Onko se irrallaan kypsytetty tomaatti täysin yhdenvertainen kypsänä poimitun kanssa?Ainakin pitkä kypsytys irti pensaasta lisää riskiä, että tomaatti nahistuu tai homehtuu. Ja tosi pitkässä kypsytysessä (viimeiset omat kasvihuonetomaatit, jotka on pakko poimia pois syksyllä vihreinä) makukin tulee erilaiseksi. Ravinteista en tiedä, mutta veikkaan, että niissäkin on jotain eroa.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat