Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Mahtaako se olla samantekevää että kypsyykö esim tomaatti siinä elävässä kasvissa roikkuessaan, vai irroitettuna? Kun kaupassa harvoin myydään oikeasti kypsiä suomalaisia tomaatteja, ja ilmeisesti ne ulkomailtakin roudatut poimitaan ja kuljetetaan raakoina ja kypsytetään keinotekoisesti vasta perillä tai jotain tuollaista. Mutta siis, jos ostan kaupasta suomalaisia tomaatteja jotka ovat melkein kypsiä mutteivat ihan, niin onko bioteknisesti samantekevää jos sen sitten kypsyttää kotona loppuun pöydällä, kuin että se olisi poimittu valmiiksi kypsänä? Tuleeko ravinteissa jotain eroavaisuuksia? Onko se irrallaan kypsytetty tomaatti täysin yhdenvertainen kypsänä poimitun kanssa?

くそっ!

Kommentit (1)

MooM
Seuraa 
Viestejä6322
Liittynyt29.6.2012
Ronron
Mahtaako se olla samantekevää että kypsyykö esim tomaatti siinä elävässä kasvissa roikkuessaan, vai irroitettuna? Kun kaupassa harvoin myydään oikeasti kypsiä suomalaisia tomaatteja, ja ilmeisesti ne ulkomailtakin roudatut poimitaan ja kuljetetaan raakoina ja kypsytetään keinotekoisesti vasta perillä tai jotain tuollaista. Mutta siis, jos ostan kaupasta suomalaisia tomaatteja jotka ovat melkein kypsiä mutteivat ihan, niin onko bioteknisesti samantekevää jos sen sitten kypsyttää kotona loppuun pöydällä, kuin että se olisi poimittu valmiiksi kypsänä? Tuleeko ravinteissa jotain eroavaisuuksia? Onko se irrallaan kypsytetty tomaatti täysin yhdenvertainen kypsänä poimitun kanssa?



Ainakin pitkä kypsytys irti pensaasta lisää riskiä, että tomaatti nahistuu tai homehtuu. Ja tosi pitkässä kypsytysessä (viimeiset omat kasvihuonetomaatit, jotka on pakko poimia pois syksyllä vihreinä) makukin tulee erilaiseksi. Ravinteista en tiedä, mutta veikkaan, että niissäkin on jotain eroa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat