Seuraa 
Viestejä1698

Joku ministeri päästeli taas suustaan sellaisia, että nuorisoa pitää kouluttaa jotta heidät saadaan töihin ja siten talous kasvamaan. En kuitenkaan nyt ihan suoraan pysty ymmärtämään miten suurempi määrä koulutettuaj ihmisiä parantaisi kysyntää? Varsinkaan 100 matematiikan tohtoria enempi ei varmaan tuota juurikaan mitään. Jos kerta kysyntä on vakio niin onko ministeri totaalisesti huuhaillut tämän asian kanssa?

Eikö asia ole enempikin niin, että kysyntä jatkuvasti vähenee laman lisäksi, kun varallisuus pakenee veroparatiiseihin, eikä muilla asioilla ole juurikaan vaikutusta?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (8)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7802

Ei kysyntä ole mikään ongelma. Ei ole koskaan ollut. Antakaa minulle sata miljoonaa, niin lupaan palkkata työttömiä polkemaan kuntopyörää asuntoni valaisemiseen.

Tarjonta on ongelma. Ongelma se on, koska enemmistö ihmisistä on niin tyhmiä ettei heillä ole mitään tarjottavaa. Surullista, mutta minkäs teet.

o
Seuraa 
Viestejä1698

Raha juurikin luo kysynnän ja sitä ei ole. Myöskin lienee melko turhaa työllistää ihmisiä tuottamattomiin hommiin, kun talouden kannalta olisi ihan sama jos ihmisille vain antaisi rahaa niin heidän kulutuksen kasvullansa olisi sama piristävä vaikutus talouteen.

Miten tarjonta auttaisi kokonais taloutta? Jos meillä sattuisi olemaan jonkin alan osaamista muita maita paremmin niin eikö se vain siirtäisi tuotanto tänne jostakin muualta, mutta tuskin kasvattaisi kokonaistuotantoa tai globaalia taloutta? Sikäli tuotannon siirtelystä tuskin olisi hyötyä, kun joutuisimme todennäköisesti maksamaan tukiaisina takaisen sen mitä saisimme voittoa kaapatessamme tuotantoa tänne.

Mutta tokihan koulutus on yleisesti ihan fiksua ja työllistää opettajia, mutta ei sillä taida olla talouteen huomattavaa merkitystä..

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Simplex
Seuraa 
Viestejä3238
o
Mutta tokihan koulutus on yleisesti ihan fiksua ja työllistää opettajia, mutta ei sillä taida olla talouteen huomattavaa merkitystä..Otataan toinen ääripää. Lopetetaan ihmisten kouluttaminen peruskoulun jälkeen. Olisiko sitten Suomen talous paremmissa kantimissa? Mistä syntyvät kaikki innovattivisuus, korkean teknologian työpaikat, ja millä tavalla Suomi voisi olla kiplailukykyinen muiden maiden suhteen? Raskasteollisuus taisi 50- ja 60-luvuilla olla vielä sellaista, että töitä pystyi tekemään ilman varsinaista muodollista koulutustakin - työnantajat kouluttivat henkilöt tiettyyn työhön. Nykyisin moisia työpaikkoja ja työtehtäviä lienee varsin harvassa. Monet palvelulalojen ja perusterveydenhuollon työtehtävät saattavat olla edelleenkin tähän kategoriaan sopivia, mutta riittäisivätkö ne pitämään Suomen kilpailukykyisinä.

o
Seuraa 
Viestejä1698

Eikös näissä korkeateknologian aloissa ole sama ongelma kuin edellä? Ne tuottavat enempi meille, mutta ovat pois jostain muualta eivätkä lisää globaaleja markkinoita mitenkään. Lisäksi korkea teknologa vaatii lukemattomasti orjuutta vastaavia olosuhteita alemmalle tuotanto portaalle joka on pakotettu tuottamaan halvat lähtömateriaalit. Tokihan se on meille järkevämpää olla näennäisesti vapaassa korkeammassa tuotanto vaiheessa, mutta globaalin talouden kannalta yhtä itsetuhoisen järjetöntä ja moraalitonta.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Simplex
Seuraa 
Viestejä3238

Tiedä sitten olisiko ollut parempi, että isovanhempamme olisivat olleet hieman vihreämpiä arvoissansa. Silloin sinä tuhertaisit noita korkealentoisia ajatuksiasi sulkakynällä jollekin paperia muistuttavalle kirjoitusalustalle tuohenpalan valossa. Mikäli olisit selvinnyt elossa tähän asti korkean lapsikuolleisuuden ja muutenkin puutteellisen terveydenhuollon takia. Ai niin, olin aivan unohtaa sen, että et välttämättä osaisi lukea tai kirjoittaakaan, koska kiertokoulu ei olisi välttämättä osunut juuri sinun kylällesi, tai sitten sinulla ei olisi ollut aikaa opiskeluun, koska kaikki aikasi olisi mennyt ruoan ja toimeentulon hankkimiseen pientilallisen tai rengin/piian lapsena.

Mikä estää sinua luopumasta maallisesta mammonastasi, ja näyttää esimerkkiä muille kaltaisillesi puna-viher-idealisteille, ja lähteä johonkin köyhyyden ja orjuuden riivaamaan kolkkaan auttamaan heitä pois globaalin talouden ikeestä kohti tasa-arvoisempaa ja kauniimpaa maailmaa. Onko muita syitä kuin mukavuudenhalu, saamattomuus, osaamattomuus ja viitsimättömyys? On helppo olla filsosofi ja esittää korkealentoisia ajatuksia, koska siinä hommassa ei tule hiki, eikä tarvitse välittää realiteeteista kaiken yltäkylläisyyden keskellä.

Ps. Jos olisit ollut hereillä historiantunneilla jolloin käsiteltiin mm. Suomen talonpoikien asemaa, niin olisit ehkä ymmärtänyt sen, että talonpojat elivät orjuutta vastaavissa olosuhteissa. Silloin käsittääkseni ei ollut tuota epätasa-arvoisuutta luovaa korkeaa teknologiaa tai globalisaatiota. Ehkä sinun pitäisi hieman vielä miettiä teesiesi pohjaa, sekä hyvinvoinnin ja koulutuksen korrelaatiota.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1815
o
Eikös näissä korkeateknologian aloissa ole sama ongelma kuin edellä? Ne tuottavat enempi meille, mutta ovat pois jostain muualta eivätkä lisää globaaleja markkinoita mitenkään. Lisäksi korkea teknologa vaatii lukemattomasti orjuutta vastaavia olosuhteita alemmalle tuotanto portaalle joka on pakotettu tuottamaan halvat lähtömateriaalit. Tokihan se on meille järkevämpää olla näennäisesti vapaassa korkeammassa tuotanto vaiheessa, mutta globaalin talouden kannalta yhtä itsetuhoisen järjetöntä ja moraalitonta.Täyttä roskaa alusta loppuun, et tajua asiasta yhtään mitään. Lopeta kirjoittaminen ja aloita lukeminen.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

o
Seuraa 
Viestejä1698

simplex aiheenahan tässä oli otsikon mukainen koulutuksen vaikutus talouteen ei koulutuksen vaikutus hyvinvointiin. Ilmeistähän on, että koulutus on hyväksi monialaisesti samoin tekniikka, mutta korreloivatko ne miten talouden kanssa? Jos kouluttaisimme hullusti putkimiehiä niin se tuskin auttaisi kovin pitkälle. Jolloin ainoa hyödyllinen koulutus mistä tässä siis on kyse olisi innovatiivisten alojen koulutus jotka loisivat uusia tuotteita vientiin.

Mutta jos nyt vaikka saisimme kaiken kännykkätuotannon haltuumme ja pääsisimme saksan tai kiinan kaltaiseksi viejäksi, niin eikö se vain velkaannuttaisi ostaja maita ja joutuisimme kuitenkin tukemaan heitä jossain vaiheessa jonkinlaisina avustuksina. Samoin kiina joutuu tukemaan jenkkien markkinoita ostamalla heidän obligaatioitaan pitääkseen vientinsä käynnissä. Eikö talouden kestävä vakaus väistä tarvitse jotain bancorin tapaista tasoittajaa?

Sulkakynä taas saattaisi olla huomattavasti realistisempaa kuin tänä koneiden näpräys, kun tällaisella kulutuksella ei enää sadan vuoden päästä kukaan kirjoita mitään.

Kysehän on puna viher realismista, joka kritisoi kapitalistisia idealisteja, jotka eivät tajua yksinkertaista yhtälöä, missä rajallisella planeetalla ei voi tulla tapahtumaan rajatonta kasvua.

Miten ihmeessä talonpojat tässä mihinkään liittyvät?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat