Seuraa 
Viestejä9265

Haluan uuden ja hyvän keittiöveitsen. Teroittaminen ei kiinnosta yhtään joten olen miettinyt että oisko keraamisesta veitsestä ratkaisuksi. Ne sanoo että on sen verran kovaa ettei tartte käytännössä ikinä terottaa. Kyllähän se järkeenkin käy että jos on kovaa materiaalia niin ei tylsy. Tietty voi haljeta jos ottaa osumaa mutta eiköhän tuo ehjänä pysyisi. En yleensä hakkaa veitsiäni vasaralla tai muuta sellaista. Onko teillä kokemusta keraamisista veitsistä? Onko ne ihan päteviä? Jos joku haluaa tietää miksi en halua teroitella veistä niin se kai liittyy ajattelutapaani että mahdollisimman huoltovapaa on kivaa. Se tulee jostain syvältä sielusta. Inhoan ajatusta että asioita pitää huoltaa. Inhoan sitä ihan kaikessa. Inhoan kulumista. Inhoan kuluvia osia, joita pitää vaihtaa.

くそっ!

Sivut

Kommentit (54)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61918
Ronron
Haluan uuden ja hyvän keittiöveitsen. Teroittaminen ei kiinnosta yhtään joten olen miettinyt että oisko keraamisesta veitsestä ratkaisuksi. Ne sanoo että on sen verran kovaa ettei tartte käytännössä ikinä terottaa. Kyllähän se järkeenkin käy että jos on kovaa materiaalia niin ei tylsy. Tietty voi haljeta jos ottaa osumaa mutta eiköhän tuo ehjänä pysyisi. En yleensä hakkaa veitsiäni vasaralla tai muuta sellaista. Onko teillä kokemusta keraamisista veitsistä? Onko ne ihan päteviä? Jos joku haluaa tietää miksi en halua teroitella veistä niin se kai liittyy ajattelutapaani että mahdollisimman huoltovapaa on kivaa. Se tulee jostain syvältä sielusta. Inhoan ajatusta että asioita pitää huoltaa. Inhoan sitä ihan kaikessa. Inhoan kulumista. Inhoan kuluvia osia, joita pitää vaihtaa.



Kyllä ne keraamiset kestää pitkään terävinä mutta niitäkin pitää kyllä teroittaa."joten suo siellä vetelä täällä".

Suosittelen yleisveitseksi japanilaista Santoku veitsimallia. 6.5-7 tuumaa on kätevä käsitellä

http://www.youtube.com/watch?v=CYmhu4DNDUQ

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Gallardo
Osta tavallinen veitsi ja tällainen veitsenteroitin. Itsekin yllätyin miten muutamalla vedolla veitseen tulee taas terää kuukausiksi. Todella helppokäyttöinen.



En halua teroittaaaaa!!!! Vaikka se veisikin vain 3 sekuntia niin en halua. Haluan että se vitun veitsi pysyy terävänä.

Sitä paitsi en usko että normi teräsveitsi pysyy oikeasti terävänä kuukausia jos sitä käyttää päivittäin. Ei millään voi. No mutta ehkä terävyyden määritelmä on ihmisillä niin eri. Toiselle terävä tarkoittaa että sillä saa kurkun puolitettua, toiselle taas että sillä pääsee kookospähkinän läpi veitsen omalla painolla...

くそっ!

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Ronron
Gallardo
Osta tavallinen veitsi ja tällainen veitsenteroitin. Itsekin yllätyin miten muutamalla vedolla veitseen tulee taas terää kuukausiksi. Todella helppokäyttöinen.



En halua teroittaaaaa!!!! Vaikka se veisikin vain 3 sekuntia niin en halua. Haluan että se ***** veitsi pysyy terävänä.

Sitä paitsi en usko että normi teräsveitsi pysyy oikeasti terävänä kuukausia jos sitä käyttää päivittäin. Ei millään voi. No mutta ehkä terävyyden määritelmä on ihmisillä niin eri. Toiselle terävä tarkoittaa että sillä saa kurkun puolitettua, toiselle taas että sillä pääsee kookospähkinän läpi veitsen omalla painolla...


Osta aina uus kun edellinen tylsyy.

Gallardo
Seuraa 
Viestejä313
Ronron

En halua teroittaaaaa!!!! Vaikka se veisikin vain 3 sekuntia niin en halua. Haluan että se ***** veitsi pysyy terävänä.




No vittu osta vaikka vipukirves!
Se teroittaminen tuolla on helpompaa kuin vaikka yhden siivun leikkaaminen ruisleivästä. Osta sitten 500e:n platinaveitsi.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Parempi, kun ostat vipukirveen, jossa on mukana keskipakoisvoima ja hitausvoima ja AREA 51 kipsiä, ja joka on ollut mukana 9/11 tuhossa. Kuukiviä tietenkin pitää olla mukana pussillinen osoittamassa tuotteen oivallisuus.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Titaaniveitsi voisi tulla myös kysymykseen. On partaveitsen terävä, tosin sormenpäistäkin tipahtaa palaset leikkulaudalle lähes huomaamatta huolimattomalla käytöllä. Noitakin joutuu valitettavasti teroittamaan...

Esim. tämmöinen:

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Gallardo
Ronron

En halua teroittaaaaa!!!! Vaikka se veisikin vain 3 sekuntia niin en halua. Haluan että se ***** veitsi pysyy terävänä.




No ***** osta vaikka vipukirves!
Se teroittaminen tuolla on helpompaa kuin vaikka yhden siivun leikkaaminen ruisleivästä. Osta sitten 500e:n platinaveitsi.



Onkohan platina kauhean kovaa?

Sanoin että en halua teroittaa niin asian pitäisi olla aika selvä. En siis halua teroittaa veistä. Ihan sama vaikka veisi vain mikrosekunnin mutta en halua teroittaa koska se etoo minua sielullisella tasolla.

Voin maksaa siitä vaikka 200 euroa kyllä jos saa veitsen jota ei tarvitse teroittaa ja joka on terävä.

くそっ!

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Ronron
Gallardo
Osta tavallinen veitsi ja tällainen veitsenteroitin. Itsekin yllätyin miten muutamalla vedolla veitseen tulee taas terää kuukausiksi. Todella helppokäyttöinen.



En halua teroittaaaaa!!!! Vaikka se veisikin vain 3 sekuntia niin en halua. Haluan että se ***** veitsi pysyy terävänä.



Sellaista veistä ei ole olemassakaan. Vaihtoehtoja on kaksi: Joko teroitat tai sitten ostat uuden (terän) kun vanha tylsyy. Voit tietenkin huijata itseäsi ja ostaa veitsitelineen, johon sitten asennutat Fiskarsin teroittimen (jota itsekin suosittelen) keramiikkarullat sisälle. Veitsi teroittuu telineeseen työnnettäessä ja siitä vedettäessä mutta et näe teroitinta. Nyt teroitustoimenpide on uudelleennimetty veitsen säilytykseksi ja ongelma ratkaistu.

Materiaalien leikkaukseen löytyy välineitä, joilla ei ole terää ja joita ei tarvitse terottaa. Niiden soveltuvuus keittiökäyttöön on heikohko.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
kfa
Ronron
Gallardo
Osta tavallinen veitsi ja tällainen veitsenteroitin. Itsekin yllätyin miten muutamalla vedolla veitseen tulee taas terää kuukausiksi. Todella helppokäyttöinen.



En halua teroittaaaaa!!!! Vaikka se veisikin vain 3 sekuntia niin en halua. Haluan että se ***** veitsi pysyy terävänä.



Sellaista veistä ei ole olemassakaan. Vaihtoehtoja on kaksi: Joko teroitat tai sitten ostat uuden (terän) kun vanha tylsyy. Voit tietenkin huijata itseäsi ja ostaa veitsitelineen, johon sitten asennutat Fiskarsin teroittimen (jota itsekin suosittelen) keramiikkarullat sisälle. Veitsi teroittuu telineeseen työnnettäessä ja siitä vedettäessä mutta et näe teroitinta. Nyt teroitustoimenpide on uudelleennimetty veitsen säilytykseksi ja ongelma ratkaistu.

Materiaalien leikkaukseen löytyy välineitä, joilla ei ole terää ja joita ei tarvitse terottaa. Niiden soveltuvuus keittiökäyttöön on heikohko.




Eikö muka edes keraaminen veitsi pysy terävänä?

くそっ!

block52
Seuraa 
Viestejä1972
Ronron

Eikö muka edes keraaminen veitsi pysy terävänä?

Se riippuu täysin veitsen kohtelusta. Yksi kerta astianpesukoneessa kolisemassa jotain vasten ja terävyys on mennyttä. Mutta jos suhtautuu asiaan niin, että kohtelee veistä kunnioittavasti ja on valmis ostamaan uuden veitsen kun terä tylsyy, niin keraaminen veitsi on hyvä vaihtoehto. On myös hommia joita ei keraamisella veitsellä voi tehdä. Mitään missä terä taipuu tai siihen kohdistuu iskuja ei voi tehdä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Lainaus:
"Eikö muka edes keraaminen veitsi pysy terävänä?"

Minä vaihdan sorvin teränpitimeen keraamisen teräpalan suunnilleen kerran viikossa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Gallardo
Seuraa 
Viestejä313
Ronron

Sanoin että en halua teroittaa niin asian pitäisi olla aika selvä. En siis halua teroittaa veistä. Ihan sama vaikka veisi vain mikrosekunnin mutta en halua teroittaa koska se etoo minua sielullisella tasolla.



Sulla on nyt vähän asennevamma tähän veitsihommaan.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
o_turunen
Lainaus:
"Eikö muka edes keraaminen veitsi pysy terävänä?"

Minä vaihdan sorvin teränpitimeen keraamisen teräpalan suunnilleen kerran viikossa.


Vaihdatko palan silloin, kun terä ei enää leikkaa tomaattia nätisti?

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

En pidä tomaateista enkä valuraudasta enkä teräksestä enkä alumiinista. Nyt suoritan tutkimusta siitä, voiko sillejä syödä sorvaamatta.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Gallardo
Ronron

Sanoin että en halua teroittaa niin asian pitäisi olla aika selvä. En siis halua teroittaa veistä. Ihan sama vaikka veisi vain mikrosekunnin mutta en halua teroittaa koska se etoo minua sielullisella tasolla.



Sulla on nyt vähän asennevamma tähän veitsihommaan.



Varmasti on. Mutta haluan terävänä pysyvän veitsen.

くそっ!

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5077

Tilasin kerran jonkun höpölehden pari numeroa muutamalla eurolla ja kylkiäisenä tuli keraaminen veitsi.

Pidän sitä kaapissa varalla jos kyllästyn nykyveitseeni - joku japanialainen se on.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

John Carter
Seuraa 
Viestejä15876

Hommaa MAC Professional kokkiveitsi, jos hyvää keittiöveistä etsit. MAC:n terä on kataban eli japanilaisen yksiviisteisen talttaterän ja ryoban eli länsimaalaisen kaksiviisteisen V-terän yhdistelmä, jossa teräkulma on n.45,5`. Kokemuksesta voin kertoa, että minkään muun omistamani kokkiveitsen terä ei ole pysynyt yhtä pitkään terävänä, kuin MAC:n terä, sillä se on tehty ruostumista vastustavasta, runsashiilisestä kromi-molybdeeni-vanadiiniseosteisesta hiiliteräksestä, johon tietyissä malleissa on lisätty vielä wolframia antamaan lisää kestävyyttä ja terävyyttä. Terät on hiottu ja teroitettu käsin vesijäähdytteisillä hiomakivillä valmiin terän laadun optimoimiseksi. Partaveitsenterävät ja ohuet terät ovat terävämpiä ja pysyvät pitempään terävinä kuin muiden veitsimerkkien terät. Teräksen kovuus on optimaalinen, RC 57-61`, mikä tekee uudelleenteroittamisen helpoksi. Terän teroittamiselta, et toki tämänkään veitsen kohdalla voi välttyä.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat