Seuraa 
Viestejä45973

Lokki lentää taivaalla, ja *askoo mihin lystää. Samaten lehmä pellolleen. Mutta ihmisen pökäleet on ongelma. Miksi? Toki ymmärrän, että vesi pilaantuu koli - ja muista suolistobakteereista käyttökelvottomaksi, ja kusi rehevöittää sit muuten.

On kaikenlaisia komposti- ja sähkövessoja, mutta eikö ole mitään muuta suodatinta/käsittelylaitetta *askalle? tai miten se pitäisi tehdä? Toisaalta vesivessa on hyvä, mutta on hassua sotkea kauhea määrä vettä pytyn huuhteluun/paskan siirtoon, koska tällöin käsiteltävän likajätteen määrä kasvaa oleellisesti.

Pakastava vessa on aika outo idea, ja kuluttaa energiaa.
Umpisäiliöt vaatii logistiikkaa, joka ei sekään ole ympäristölle hyväksi, ja maksaakin.

Miten jätteen saisi jotenkin ongelmattomaksi jo lähtötilanteessa? desinfiointi? Mites avaruusaluksissa homma hoituu? Vai pitääkö olla pelto, jossa sitten kasvaa heinää tai perunaa ihmis*askalla, niin ei tartte kuljettaa mihinkään. Hm, onko se nyt vaan niin, että meitä on täällä pallolla liikaa...

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Muistaakseni Teema-kanavalta tuli dokumentti Lontoon kaupungin tilanteesta 1700-1800 luvulla (?) jolloin asukkaat paskoivat, kusivat ja heittivät kaikki muutkin likavetensä suoraan kaduille. Siitä tuli niin helvetinmoinen löyhkä ja sotku, että vasta pakon edessä näitä jätteitä alettiin suuntaamaan niitä varten suunniteltuihin kouruihin ja tunneleihin, ja niiden kautta Thames-jokeen. Jos ihminen asuisi edelleen pienissä kyläyhteisöissä niin jätehuolto toimisi luonnollisella tavalla, ei niin paljon pysty paskomaan etteikö ne kikkareet jonnekkin maatuisi.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

subarctic
Seuraa 
Viestejä348
Astronomy
Muistaakseni Teema-kanavalta tuli dokumentti Lontoon kaupungin tilanteesta 1700-1800 luvulla (?) jolloin asukkaat paskoivat, kusivat ja heittivät kaikki muutkin likavetensä suoraan kaduille. Siitä tuli niin helvetinmoinen löyhkä ja sotku, että vasta pakon edessä näitä jätteitä alettiin suuntaamaan niitä varten suunniteltuihin kouruihin ja tunneleihin, ja niiden kautta Thames-jokeen. Jos ihminen asuisi edelleen pienissä kyläyhteisöissä niin jätehuolto toimisi luonnollisella tavalla, ei niin paljon pysty paskomaan etteikö ne kikkareet jonnekkin maatuisi.Keskiajalla. BBC:n dokumentttisarja "Filthy Cities".

http://www.telegraph.co.uk/culture/tvan ... facts.html

Suomi uudelleen itsenäiseksi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat