Seuraa 
Viestejä13176

Jos laittaa kilon ruutia ja tekee maalarinteipistä sytytyslangan niin, riittääkö halkaisemaan ison kiven.

Kommentit (6)

salai
Seuraa 
Viestejä8211
tiäremiäs
Jos laittaa kilon ruutia ja tekee maalarinteipistä sytytyslangan niin, riittääkö halkaisemaan ison kiven.

Mökki tien päästä lähtee, maalarinteippi säilyy kyllä ehjänä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä35126
tiäremiäs
Jos laittaa kilon ruutia ja tekee maalarinteipistä sytytyslangan niin, riittääkö halkaisemaan ison kiven.Riittää tai ei. Riippuu kivestä, halutusta lopputuloksesta ja siitä osaatko porata reiät oikeisiin paikkoihin ja tulpata reiät kunnolla. Kyllä tuo kuulostaa oikealta suuruusluokalta kuutiometrin tai muutaman suuruisen kiven paloittelemiseen, jos tarkoitat nitroselluloosaa. Tuota maalarinteippisytytyslankaa kannattanee hieman miettiä turvallisuusnäkökohdilta. Ja miksei koko projektia (lue: unohda hyvän sään aikana).

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
tiäremiäs
Jos laittaa kilon ruutia ja tekee maalarinteipistä sytytyslangan niin, riittääkö halkaisemaan ison kiven.Asiaa osaamattoman tekemänä riittää rikkomaan silmät ja sormet mutta jättää kiven ehjäksi. Mustaa ruutia käytetään pehmeiden kivien halkomiseen, mutta silloin sytytyslangan toimivuus ja luotettavuus on ehdottoman tärkeä asia. Mikään maalarinteippiviritelmä ei siihen kelpaa, sillä panos ei voi olla toisesta päästään avoin. Jos räjähteiden käsittely ja räjäytysalueen suojaaminen ei ole hallussa niin voi tulla todella pahaa jälkeä.

Netin ohjeissa puhutaan hiekkakiven halkomisesta. Graniitti on hieman eri asia.

En suosittele.

Vierailija

Entisaikaan kantoja ja ilmeisesti kiviäkin hävitettiin kloraatilla (hapetin), johon imeytettiin polttoöljyä. Vaatinee dynamiittinallin toimiakseen.

Se oli silloin ennen, ehkä 50 - 60-luvulla, jolloin kloraattia ( natrium- / kalium-?) sai helposti. Nykyään varmaan joutuu pidätetyksi, jos kloraattia tai muuta hapetinta löytyy hallusta.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Tämän hetkisen lainsäädännön mukaan tiäremiehen ehdottama skenaario vaatii panostajan lupakirjan, asianmukaisen räjäytyssuunnitelman, ilmoituksen poliisille 7vrk etukäteen ja Savonlinnan kunnan alueella ilmoituksen melusta 2vk etupeltoon. Muussa tapauksessa kyse on räjähderikoksesta vaikka ruutia esim. aseenkantoluvan varjolla olisikin laillisesti saanut.

Ja kyllä, kiven saa rikki ruudilla. Aiemmin tarvekivilouhinnassa ns. kiviruutia käytettiin mutta vähentyneen kysynnän ja vaihtoehtoisten menetelmien vuoksi ko. ruudin maahantuonti on lopetettu tyystin. Porausta vaaditaan ja tietoa olosuhteista ynnä kivestä. Jätettäköön kertomatta mitä muuta toimintaan tarvitaan kun kuitenkaan ilman lupakirjaa ei kiveä voi ruudilla rikkoa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat