Seuraa 
Viestejä45973

Miten saadaan ikkunasta mahdollisimman paljon auringonvaloa niin, että näkyvyys ulkoa sisälle kuitenkin estyy? Ikkunalasien vaihtaminen samennettuun lasiin tai muutkaan pysyvät muutokset ikkunaan eivät tule tässä tapauksessa kysymykseen. Eli mahdollisia ratkaisuja ovat lähinnä verho tai jonkinlainen ikkunaan (tai pokaan) teipattava kalvo / arkki. Kustannusten pitäisi mielellään olla luokkaa alle 100 €.

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Offtopic, mutta minua taas kyrsii luonnonvalo joka tunkee huoneeseen pienistäkin raoista vaikka en sitä haluaisi. Esimerkiksi kesällä toi tuppaa herättämään jo aamuneljältä vaikka krapulaisena mieluusti nukkuisi vaikkapa iltapäiväkolmeen.

Ei siinä sinänsä, helppoahan toi on ratkaista nykyisinä digiaikoina; jos haluaa ulos nähdä niin korkearesoluutioinen kamera vaan seinään ja syöttämään kuvaa isoon taulutelevisioon joka on huoneessa naamioitu ikkunaksi. Eli telkkarista virta pois niin ei näkemä häiritse.

Mutta kun nämä legendaariset aivottomat kusipäät virkamiehet määräävät jopa asuntojen ikkunapinta-aloista saatana. Ovatkohan mahtaneet kieltää asunnoista sellaiset huoneet jotka ovat keskellä taloa niin että niissä ei ole ulkoseinää lainkaan? Ei silleen että mulla ois mitään rahoja rakennella mitään taloja, mutta jos ois niin varmasti vituttais.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Lainaus:
"Ovatkohan mahtaneet kieltää asunnoista sellaiset huoneet jotka ovat keskellä taloa niin että niissä ei ole ulkoseinää lainkaan?"

Huoneen määritelmä on ollut sama varmaan sata tai kaksisataa vuotta: Seinät, katto, ovi ja ikkuna. Lattiasta ei puhuta mitään.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Jaa nyt ei varmaankaan puhuta samaa kieltä. Eli onko meidän idiootit virkamiehet onnistuneet kieltämään ikkunattoman huoneen tekemisen? Miksi ihmeessä aloit lattiasta selittämään?

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ikkuna on ollut ikiaikainen periaatteellinen vaatimus. Erityisistä syistä työhuoneita sai tehdä ikkunamattomina. Tuollaisia olivat esimerkiksi jossain luolissa olevat työtilat, kuten lennonjohto Vantaalla jne.

Kauppaliikkeiden ikkunoiden peittämisestä teippauksilla oli joskus 1970-luvulla suuri haloo, henkilökunnan kun piti työssään periaatteessa viihtyä päivänvalossa. Tai ainakin nähdä luonnon ihmeellisyys. Tai jotain, mitä ulkona tapahtui. Nykyään tuolle ei paljon painoa panna, ja asematunnelissakin on paljon liikkeitä maanpinnan alapuolella. Ehkä ulkopuolella sekoileva porukka muodostaa luonnon ihmeet.

Asuinhuoneita ei tietääkseni vieläkään ikkunattomina sallita.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

NotYet
Seuraa 
Viestejä4141
Nobelaner
... Eli onko meidän idiootit virkamiehet onnistuneet kieltämään ikkunattoman huoneen tekemisen? ...

Onkohan ne kieltäneet krapulassa nukkumisen vaatehuoneessa?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35107

Kyllä ainakin vessoja ja varastoja voi tehdä keskelle taloa, eikä kukaan ole kiinnostunut jos raijaat kamat varastoon. Haja-asutusalueella kukaan ei vahdi sitäkään, laudoitatko ikkunat lopputarkastuksen jälkeen. Ja kaupungeissa on tapana käyttää foliota kyseiseen tarkoitukseen. Foli ja alumiiniteippi ovat kova sana. Itse olen todennut pimentävän rullaverhon erinomaiseksi ja hellasäröltään erittäin pieneksi ratkaisuksi. Ruuvaa vielä mustaksi maalattu alumiinikulma päälle ja sivuille, niin on miehessä vika jos ei uni tule.

Alkuperäiselle kysyjälle suosittelen jotain vaaleaa verhoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat