Seuraa 
Viestejä45973

Päivittäinen suositeltu maksimiannos on muistaakseni pari viinilasillista ( tai vastaava alkoholimäärä ) päivässä miehille ja yksi naisille.

Mutta mikä on päivittäinen minimiannos jolla saa alkoholin terveyshyödyt? Esimerkiksi teelusikallinen vodkaa appelsiinimehulasiin tms. Täysi nollalinja ei ole tutkimusten mukaan terveyden kannalta optimi.

Saunakaljanillan jälkeen tietysti voi pitää useamman päivän nollalinjaa.

nimim saanko jo korkata

Sivut

Kommentit (45)

lokki
Seuraa 
Viestejä6105

Tuo on kai tutkittu niin, että terveystietoja kerättäessä on havaittu, että pari punkkuannosta päivässä vetävät ovat olleet terveempiä, kuin kokonaan ilman. Tuo tarkoittaisi, että kyseisen suosituksen maksimiannos ja minimiannos ovat samat.
Ainakin osa alkoholin terveysvaikutuksesta saattaa liittyä sen verensokeriheilahteluja tasaavaan ominaisuuteen.

Nolla annosta?

Jos himot ovat noin kovat, en voi suositella kuin nollalinjaa.

Itse olen viime aikoina kostean kesän jälkeen tunnistanut itsessäni asuvan viinanpirun ja olen huomannut että kun pääsääntöisesti ei juo ollenkaan alkoholia, elämänlaatu paranee oleellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Jos minimi päivittäinen alkoholiannos on miehillä pari lasia viiniä, niin mikä on sitten se maksimi? Onko 24 tölkkiä III-olutta liikaa jos sen nauttii ihan hissukseen päivän mittaan, ja jatkaa taas samalla määrällä seuraavana aamuna?

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Viinasta saa myrkytysoireen jota sanotaan krapulaksi. Kun juo niin vähäksi annostaen ettei sitä tunne tuskin juo liikaa terveyden kannalta, mutta jos se jää tuntematta tasaisesti vuorokauden ympäri juoden ei tuo mittari toimi. Silloin myös sen mielialaa nostava vaikutus laimenee.

Astronomy
Jos minimi päivittäinen alkoholiannos on miehillä pari lasia viiniä, niin mikä on sitten se maksimi? Onko 24 tölkkiä III-olutta liikaa jos sen nauttii ihan hissukseen päivän mittaan, ja jatkaa taas samalla määrällä seuraavana aamuna?Yksi pikkutölkki kolmosolutta palaa elimistössäsi minimissään n. 1,5 h eli tuosta voit helposti laskea. Juice taitaa olla yksi hyvä kuollut tissutteluesimerkki.

MooM
Seuraa 
Viestejä11643
Carloz
Astronomy
Jos minimi päivittäinen alkoholiannos on miehillä pari lasia viiniä, niin mikä on sitten se maksimi? Onko 24 tölkkiä III-olutta liikaa jos sen nauttii ihan hissukseen päivän mittaan, ja jatkaa taas samalla määrällä seuraavana aamuna?Yksi pikkutölkki kolmosolutta palaa elimistössäsi minimissään n. 1,5 h eli tuosta voit helposti laskea. Juice taitaa olla yksi hyvä kuollut tissutteluesimerkki.Juice taisi sekä tissutella että kännätä... Mutta varmaan keissi kaljaa päivittäin poksauttaa useimpien maksan, alkoholismista puhumattakaan.

Mutta esim. päivittäinen konjakkiryyppy on hyväksi esim. sydänsairaille (jos ei ole epäsopiva lääkityksen kanssa). Siinä alkoholin määrä jää aika pieneksi.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Pari lasillista viiniä joka päivä kuulostaa paljolta. Mutu tuntumalta voisin kuvitella että terveyshyödyt saisi jo pienemmälläkin määrällä. Joissakin ruuissa, mehuissa ja jugurteissa on minimaalisia määriä alkoholia. Täysraittiitkin saavat niitä määriä ruuan mukana mutta tutkimusten mukaan pari viinilasillista päivässä juovat ovat terveempiä. Eli terveyden kannalta suositeltava minimi annos alkoholia on suurempi kuin mitä ruuista ja mehuista ja muista saa.

Kumma ettei noin halvasta superfoodista kuin alkoholi löydy minimiannossuosituksia kuten vitamiineista ja monista muista ravintoaineista.

Mayoclinicin sivuilta löytyi listaa alkoholin eduista ja annossuositus mutta sekin vaikuttaa enemmänkin päivittäiseltä maksimiannossuositukselta.

Health benefits of moderate alcohol use
Moderate alcohol consumption may provide some health benefits. It may:

Reduce your risk of developing heart disease
Reduce your risk of dying of a heart attack
Possibly reduce your risk of strokes, particularly ischemic strokes
Lower your risk of gallstones
Possibly reduce your risk of diabetes
http://www.mayoclinic.com/health/alcohol/SC00024

Jos juodaan pullo viiniä päivässä, useamman vuoden, maksa saattaa olla vaurioitunut ja juoja sairastaa alkoholimaksatulehdusta. Samanlailla mitä nykyään nuoret harrastaa, eli viikonloppu ryyppääminen voi johtaa tähän. Mutta myös päivittäiset pienet annokset (Yksi lasi päivässä). Maksakirroosi on myös suhteellisen yleinen Ranskassa.

Toisaalta alkoholi laajentaa verisuonia, eli laskee verenpainetta.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
xpatti
Pari lasillista viiniä joka päivä kuulostaa paljolta. Mutu tuntumalta voisin kuvitella että terveyshyödyt saisi jo pienemmälläkin määrällä. Joissakin ruuissa, mehuissa ja jugurteissa on minimaalisia määriä alkoholia. Täysraittiitkin saavat niitä määriä ruuan mukana mutta tutkimusten mukaan pari viinilasillista päivässä juovat ovat terveempiä. Eli terveyden kannalta suositeltava minimi annos alkoholia on suurempi kuin mitä ruuista ja mehuista ja muista saa.

Kumma ettei noin halvasta superfoodista kuin alkoholi löydy minimiannossuosituksia kuten vitamiineista ja monista muista ravintoaineista.
On noita tutkimuksia tehty pilvin pimein. Sydänhyötyjen kohdalta maksimihyöty saadaan juuri tuossa yhden annoksen kieppeillä eli kuolleisuus/sairastuvuus noudattaa jonkinsortin U-käyrää. Tuo yksi annos toisaalta on niin suuri, että siitä on muita haittoja ja luultavasti monilla johtaisi alkoholismiin. Luultavasti pienempikin annostelu johtaisi lopulta samaan. Tämän vuoksi mikään vastuullinen taho ei koskaan tule suosituksia esittämään. Mutta mikäänhän ei estä kokeilemasta vaikka puolella annoksella. Hyödyt ovat pienemmät, mutta niin ovat riskitkin. Toisaalta et ikinä tule tietämään oliko tuosta hyötyä vai haittaa, koska et voi vertailua tehdä. Mutta jos uskot kovasti asian hyötyihin, niin lumevaikutus voi olla moninkertainen.

"Vastuulliset tahot" on suosittaneet giljotiinista talidimidiin ymmärtämättään seurauksia. Ne samankaltaiset ajoivat kieltolain voimaan ja muuttivat juomakulttuurin rankemmaksi kuin koskaan ja haitat esille. Ne myös sääntelevät juomista niin että väkevien haku valtion viinakaupasta tai virosta kannattaa viinien sijaan joissa terveyshyödyt on suuremmat ja juontikulttuuri kiltimpää.

Alkoholistia ei tee tarjottu alkoholi vaan perimä joka saa sen maistumaan erityisen hyvin aiheuttaen riippuvuuden.

Näyttää tosiaan tarvittava määrä olevan sen kaksi lasillista viiniä per päivä miehille. Tasaisella tahdilla saadaan paljon terveyshyötyjä.

Mutta mitä sitten jos jonain iltana menee se pullollinen? Ainakin varmuuden vuoksi voisi pitää viinattomia päiviä sen verran että keskiarvokulutus pysyy tuossa kahdessa lasillisessa tai alle.

Minulla on useita tuttuja ja sukulaisia joilla on korkea verenpaine, sokeriarvot koholla jne ja he ottavat lasillisen pari kertaa vuodessa eli aivan liian harvoin. Setääni lääkäri oli kannustanut ottamaan konjakkilasillisen iltaisin. Hänellä pullo kestää pitkään mutta sitten kun se on tyhjä jää uusi hankkimatta.

Lopulta löytyi hyvä artikkeli netistä:
http://www2.potsdam.edu/hansondj/AlcoholAndHealth.html

A study of 18,455 males from the Physicians Health Study revealed that those originally consuming one drink per week or less who increased their consumption up to to six drinks per week had a 29% reduction in CVD risk compared to those who did not increase their consumption. Men originally consuming 1-6 drinks per week who increased their consumption moderately had an additional 15% decrease in CVD risk.51

Samassa artikkelissa viinan hyötyjä löytyy paljon.

Frequent Drinkers Enjoy Greater Heart-Health Benefits than Those Who Drink Less Often

Exercising Can't Replace Benefits of Drinking in Moderation

Vierailija

Eli sixbagi olutta lauantaina saunan yhteydessä olis ihan sopiva.
Vetää kerralla sen kuus annosta niin tulee terveysvaikutusten lisäks hilpeelle tuulelle.

xpatti
Näyttää tosiaan tarvittava määrä olevan sen kaksi lasillista viiniä per päivä miehille.Tarvittava määrä? Kuulostaa siltä, että haet jonkinlaista "moraalista" oikeutusta nauttia alkoholia päivittäin.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Ei kai sellaista suositusta mistään löydä. Isoisäni otti fingerporillisen eli korkillisen vodkaa joka aamu. Auttoi hengitykseen ja vireyteen, mutta isoisä kuoli kuitenkin vähän yli seiskakymppisenä, joten ei se ihmeitä tee. Sodan käynyt ja haavoittunut mies, keuhkosarkoidoosi sirpaleista ja varmaan tupakistakin. Määrään saattaa myös tottua ajan kanssa, ei kannata lähteä annosta suurentelmaan kuitenkaan.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Olen itsekseni pähkäillyt ja kenties joskus jostain lähteestä tutkaillut, että kuolleisuusero täysraittiiden ja vain hieman alkoholia käyttävien välillä selittyy siten, että osa täysin alkoholista kieltäytyvistä tekee niin muiden sairauksiensa ja/tai lääkityksien vuoksi. Nämä sairaudet taas saattavat hoidosta huolimatta lyhentää uhriensa elinikää. Vähäisen alkoholinkäyttöä verrattuna täysraittiuteen ei voi siis puoltaa näin argumentoiden.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1464
Opettaja
Tuo yksi annos toisaalta on niin suuri, että siitä on muita haittoja ja luultavasti monilla johtaisi alkoholismiin. Luultavasti pienempikin annostelu johtaisi lopulta samaan.

Siis yksi lasillinen viiniä päivässä todennäköisesti johtaisi monella alkoholismiin? Sellaisen kuvanhan Suomen nykyinen kaksinaismoralistinen alkoholipropaganda antaa, ja hyvin se näyttää uppoavan. Sinulla ei varmaankaan ole minkäänlaista luotettavaa tutkimustietoa väitteesi tueksi? Minullakaan ei ole, mutta väitän silti, että yksi tai kaksi lasillista viiniä päivässä ei johda kenenkään kohdalla alkoholismiin.

Alkoholilla saattaa olla jonkilainen positiivinen vaikutus verisuonitauteihin mutta:

1. On parempiakin keinoja alentaa verisuonitautiriskiä.
2. Hyöty koskee enemmän niitä, joilla tautiriski on korkeampi. Mitä terveemmin elät sitä vähemmän hyötyä saat. Mahdollinen hyöty varmasti häviää jossain vaiheessa kokonaan.
3. Alkoholi ei ole sivuvaikutukseton. Alkoholi on myrkyllistä mm. aivoille.

Piru Naiseksi
Olen itsekseni pähkäillyt ja kenties joskus jostain lähteestä tutkaillut, että kuolleisuusero täysraittiiden ja vain hieman alkoholia käyttävien välillä selittyy siten, että osa täysin alkoholista kieltäytyvistä tekee niin muiden sairauksiensa ja/tai lääkityksien vuoksi. Nämä sairaudet taas saattavat hoidosta huolimatta lyhentää uhriensa elinikää. Vähäisen alkoholinkäyttöä verrattuna täysraittiuteen ei voi siis puoltaa näin argumentoiden.

Lisäksi absolutistit voi olla entisiä juoppoja.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62840
Nutria
Piru Naiseksi
Olen itsekseni pähkäillyt ja kenties joskus jostain lähteestä tutkaillut, että kuolleisuusero täysraittiiden ja vain hieman alkoholia käyttävien välillä selittyy siten, että osa täysin alkoholista kieltäytyvistä tekee niin muiden sairauksiensa ja/tai lääkityksien vuoksi. Nämä sairaudet taas saattavat hoidosta huolimatta lyhentää uhriensa elinikää. Vähäisen alkoholinkäyttöä verrattuna täysraittiuteen ei voi siis puoltaa näin argumentoiden.

Lisäksi absolutistit voi olla entisiä juoppoja.Kyllä

Jos tarkkaillaan luontoa/elämää niin käy ilmi että pehmeys, joustavuus, rentous ja sopeutuvuus on elämän/elinvoiman indikaatioita. Vanhemmuuten rapistuessa ja kuolemaa lähestyttäessä, jumittuu tulee joustamattomaksi ja kovettuu, sekä mieli että keho.

Absolutistit voi myös mielen joustamattomuuden takia menettää tilastollisesti muutaman elinvuoden....

Mitä tapahtuu verisuonille ateroskleroosissa; se kovettuu ja tulee joustamattomaksi....

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat