Seuraa 
Viestejä140

Syyrian opposition syytettyä al Assadin hallintoa viimeisimmästä kaasuiskusta Damaskoksessa on USA valmis jo lähipäivinä toteuttamaan ilmaiskun al Assadia vastaan. Kuinka nopeasti ”vapaa maailma” onkaan unohtanut Irakin joukkotuhoase -episodin ja muut ”humanitaariset” interventiot ja tulokset sodasta terroria vastaan. Mielestäni USA jälleen kerran on valitsemassa väärän strategian, väärän taktiikan sen toteuttamiseksi ja kaiken lisäksi väärän maalin sotilaallisille toimilleen.

Hätiköity ohjusisku lähipäivinä näyttää vääjäämättömältä: Obama on hirttäytynyt näyttämään ”red line” bluffinsa, läntinen tv-yleisö – ja mainostajat – odottavat herkeämättä reality shown alkua ja taantuneen sotateollisen kompleksin johtajat odottavat elvytysruiskeen myötä vuosibonuksiaan. Ohjusisku tuskin muuttaa tilannetta operaatioteatterissa merkittävästi. Tulee myös muistaa että ulkopuolinen interventio on ollut käynnissä jo toista vuotta: Jenkkien ja saudien tuettua pääosin ulkomailta johdettuja ”vapaustaistelijoita” ovat Venäjä, Kiina ja Iran sekä Libanonin Hizbollah tukeneet al Assadin hallintoa, Qatarin ja al Qaedan rahoittamat ulkomaalaiset palkkasotilaat ovat olleet maassa jo kuukausia, osin diasporasta tukea saanut kurdivähemmistö on jo vakiinnuttanut valtansa omalla alueellaan.

Media modernina sodankäyntivälineenä

Suomalaisessa tiedonvälityksessä ei ole juuri totuttu mediasodansodankäynnin viime vuosikymmenten käytäntöihin, joita menestyksekkäästi toteutettiin Balkanilla mm Bosnian ja Kosovon konflikteissa. Nyttemmin mediasota on varsinkin lähi-idässä arkipäivää ja sen tuotoksia hyödynnetään mm länsivaltojen ulkopolitiikassa ns suuren yleisön tuen saamiseksi haluttuihin toimiin. Yksi hyvä kuvaus tiedotusvälineiden vedätyksestä liittyen viime viikkojen tapahtumiin Egyptissä löytyy tästä ja myös täältä Filmissä muslimiveljeskunnan näyttelijät tekevät otosta maan sotilashallinnon raakuuksista. Toinen esimerkki puolestaan kuvaa kuinka veljeskunnan kannattajat vetävät kylmiöstä ruumiita näytille muutama minuutti ennen kuin poliisi tulee paikalle. Videoiden ohella kuvat kertovat enemmän kuin sata sanaa – jopa kolminkertaisesti kuten tässä esimerkissä Kuvassa on kaasuhyökkäyksen uhriksi joutunut nainen lapsensa kanssa Damaskuksesta, samat henkilöt ja sama kuva ovat kylläkin esittäneet myös uhreja Egyptissä kuin myös Israelin mielivallan palestiinalaisina uhreina. Lisää esimerkkejä lähi-idästä esim kirjoituksessa Minimizing Collateral Damage In Gaza Conflict

Red line – smoking gun

Syyrian osalta kemiallisten aseiden käyttö ei ole kovin yksiselitteinen asia. Moniko muistaa että ainut todennettu käyttö joku kuukausi sitten oli se kun kapinalliset eikä hallitus oli sitä käyttänyt. YK:n tarkastajien julkaistua raporttinsa ei USA luonnollisestikaan pommittanut syyllisiä. Nyt USA puolestaan ei ole valmis odottelemaan YK:n tarkastajien raportteja uusimmasta kaasuiskusta – syytä kiireeseen voi vain arvella mutta ainakaan humanitaariset syyt eivät ole järin uskottavia.

Syyrian presidentti al Assad on jo selvinnyt kaksi vuotta sisällissodassa jossa hallitus itse asiassa on pääsemässä voitolle. Presidentti Obama ilmaisi aikoinaan selkeän ”punaisen linjan” - kemiallisten joukkotuhoaseiden käytön – USAn vastatoimien laukaisijana. On hyvin vaikea löytää järkisyitä sille että tällaisessa tilanteessa al Assad täysin tarpeettomasti riskeeraisi menestyksensä linjan ylittämällä. Sen sijaan oppositiolla on mainitusta USAn sitoumuksesta johtuen suuri motiivi ”falsh flag” provokaatioon kuin myös välineet sen toteuttamiseen kuten aiemmasta kaasuiskusta selvisi. Ainoa muu selitys saattaisi olla jonkin alempiarvoisen komentajan omapäinen mielenjohde täysin al Assadin linjan vastaisesti. USAn puhelintiedot saattaisivat viitata tällaiseen mahdollisuuteen ja edes se ei mielestäni oikeuta USAn hätiköityyn vastaiskuun.

Vanhat lavasteet uudessa teatterissa

Yhdysvallat on salatusti järjestellyt asetoimituksia kapinallisille kaivamalla esiin jo Balkanin sodissa harjoitetut käytänteet. Maaliskuussa 2013 Syyrian sotanäyttämöllä alkoi esiintyä Jugoslaviasta tuttua ennen siellä näkymätöntä aseistusta. Asiaa selvitellessä ilmeni, että Kroatiasta on lennätetty Pentagonin/CIAn avustuksella ainakin 160 rahtikoneellista Jordaniaan sisältäen vähintään 3 500 tonnia aseita ja ammuksia. Aiemmin kapinallisten aseistus oli saatu ostamalla omalta korruptoituneelta hallinnolta tai mustasta pörssistä. Saudi Arabian edustajat kiersivät viime vuoden lopulla Kroatiaa, Serbiaa, Kosovoa ja Bosniaa ostaen aseita ja ammuksia jotka lennätettiin aluksi Kroatista Jordaniaan ja toimitettiin sitten sieltä ja Turkin kautta Syyriaan.

Kroatian nousu keskeiseksi asetoimitusten solmukohdaksi ei ole yllättävää ei myös Yhdysvaltain liittoutuminen radikaalien islamistien kanssa maallisempia vihollisia vastaan. Samoin valtamedian mielipidemuokkaus ja faktojen väärentely eivät ole interventiopolitiikassa mitään uutta. Balkanin sotien aikaan aluksi Bosniaan virtasi saudirahan tuella ulkomaisia myös al-Qaedaan liittyneitä uskonsotureita joiden kanssa Yhdysvallat omista intresseistään lähtien liittyi. Sama yhteistyö jatkui myöhemmin Kosovon konfliktissa jossa muslimien KLA rahoitti aseistumistaan Afganistanin heroiinin jakelukaupalla länsi-Euroopassa. Asettumalla serbejä vastaan Pentagon halusi luoda Balkanille siitä riippuvaisia nukkevaltioita voidakseen dominoida aluetta taloudellisesti ja poliittisesti. Onko sitten tällä viimeisimmällä Yhdysvaltain orkesteroimalla peitellyllä asekauppajärjestelyllä nyt paremmat seuraamukset kuin vastaavilla operaatioilla aiemmin Balkanilla, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa … epäilen vahvasti. Näistä teemoista enemmän pääblogini artikkelissa U.S. Recycles Its Old Balkan Practice With Syria

Ohjuiskun jälkeen

Todennäköinen lopputulos lyhyellä aikavälillä mielestäni on Syyrian hajaantuminen – balkanisoituminen – enemmän tai vähemmän verisesti kolmeen osaan. Al Assadin hallinnolla on vahva ote Jordaniasta Damskoksen kautta pohjoiseen ja alawiittien hallitseman provinssin kautta Välimereen ulottuvalla käytävällä, (sunni)kapinallisilla on vahva ote maaseudulla Alepposta Irakin rajalle ja kurdeilla on käytännössä jo puoliautonomia Turkkiin ja osin Iraniin rajoittuvassa koillisosassa. Kannattaa muistaa ettei kyse enää ole ”vapaustaistelijoiden” noususta al Assadia vastaan vaan merkittäviä taisteluja on jo käyty mm kurdien ja kovan linjan islamistien välillä samoin kuin näiden ja maallisempien kapinallisten välillä.

Näitä teemoja käsittelen enemmän pääblogini artikkelissa Syria: From War To Dissolution With Help Of Media

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

Sivut

Kommentit (698)

Vierailija

Tästä vielä itse lähteen itsensä debunkki.
About Markus Allen
You are visiting the most popular subpage of this site is -
the "About Markus Allen" page.

I get a lot of email now asking about me.
I do read every single email sent to me
(although I rarely reply to them as
that would be a full time job.)

Here's how to contact me directly:
Contact Markus Allen

However, to save you time, I've put together some of the
frequently asked questions of me below:

Tell me about your day
The vast majority of my day is invested in curiosity and deprogramming…

… I'm Mr. Mom to two amazing boys. Both attend to public school –
only because my wife is a public school teacher,
and she thinks our public education is just great.

(Yes, she's brainswashed.)

Of course those waking up and doing their homework know all schools
(everything from private and public… and yes, even homeschool)
are nothing more than a freemasonic education.

My family resides in Lancaster Country, Pennsylvania -
next to the famous Amish community. Yes, it's beautiful here…
boring, but nice on the eyes. There is tremendous scenery.

When I'm not seeking real truth, I'm generating income.
Yep, I'm the guy you read about who works that 8-hour-a-week internet lifestyle.
My blog runs on autopilot and makes me some nice cash
while I try to figure out this strange thing called life.

My income is derived from teaching others
search engine marketing.

When my sons arrive home from school, I invest a good chunk of the
next hour or so deprogramming them from the obvious nonsense
picked up from his "education"… things like explaining that
global warming is a hoax and that history (his|story)
is a pack of lies and other nonsense taught in our schools.

A 5-minute online search connects the dots and reveals
what is taught in schools comes directly from nefarious
Non-Governmental Organizations (i.e. NGOs) such as the
Club of Rome and the United Nations.

Instead of watching television, I help my sons
explore their curiosity about how this "wonderful world" really works.
It's quite rewarding to hear my son say, "Dad… is that fake?" over and over again
(although it drives his grandparents mad). I often wonder how an 11-year old gets it,
but people my age (I'm 45) don't.

Who can we trust?
Sadly, there's not a single, well-known truther out
there I'm able to trust. Not a one. That's why I created this site.
We're off to figure this truth stuff out on our own.

Many contact me and say, "Can I trust Alex Jones?
Can I trust Alan Watt? Can I trust David Icke?"

For me, the answer is "no", "no" and "no."

Let me repeat this… there's not a single well-known truther I trust.
If that changes, I'll update this. (Please don't hold your breath.)

The people who rule over us employ agents (a.k.a. controlled opposition)
to infiltrate (and create) the appearance of truth groups.
This has been going on for dozens… probably even hundreds or even thousands of years.

Can I talk to you personally?
Sure. Just drop me a line here
(I do read every message I get, but rarely reply as
it takes way too much time to reply to each).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ari Rusila
Seuraa 
Viestejä140

Markus Alen on vain yksi videon levittäjistä. Video lienee alunperin julkaistu Live Leak'n videokokoelmassa. Sen voi asettaa myös laajempaan Pallywood kontekstiin kuten esim Walid Shoebat (WS on entinen MB ja PLO aktivisti joka Israelin vankiloista päästyään ja jenkkeihin muutettuaan käänsi täysin takkinsa) tekee kirjoituksessaan. Levittäjistä huolimatta video nähdäkseni kuvaa hyvin mainittua mediapelitaktiikkaa.

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

USA:n strategiaa Syyrian suhteen analysoitakoon, kritisoitakoon ja tarkesteltakoon kriittisesti. Muistettakoon kuitenkin, että tällä ei ole mitään tekemistä USA:n ja liittouman hyökkäyksellä Irakiin. Jos näitä kahta tarkastellaan rinnakkain niin syyllistytään siihen kuuluisaan virheeseen josta täälläkin alituiseen toisia kirjoittajia syytetään. Se alkaa kirjaimilla ad .....

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Jahas, salaliittoteoria uudesta sodasta on kehitelty jo ennenkuin sota edes ehti alkaa. Jännää. Olkoon tämä viimeinen viestini aiheeseen ja viimeinen kerta kun tätä turhaa sekopääketjua luen.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Moi Ari Rusila. Jos Syyrian hallinto vittuilee kaasuaseineen kansalaisilleen, niin onko ihan perseestä jos joku ulkopuolinen valtio tulee väliin ja pottuilee takaisin?

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Kosh
Jahas, salaliittoteoria uudesta sodasta on kehitelty jo ennenkuin sota edes ehti alkaa. Jännää. Olkoon tämä viimeinen viestini aiheeseen ja viimeinen kerta kun tätä turhaa sekopääketjua luen.

Jos jatketaan tällä linjalla niin

http://rt.com/op-edge/us-war-iran-begins-syria-096/

L
Seuraa 
Viestejä7979

Ari Rusila

Kirjoitit:

”Moniko muistaa että ainut todennettu käyttö joku kuukausi sitten oli se kun kapinalliset eikä hallitus oli sitä käyttänyt.”

Laittanet tästä todentamisesta jonkin paremman lähteen, kuin venäläisen TV -ohjelman.

Hommahan meni muutenkin niin, että Obama ei missään vaiheessa olisi halunnut ottaa osaa Syyrian sisällissotaan, ja siksipä Obama viime kesänä ilmoitti, että vasta kemiallisten aseiden käyttö on se punainen viiva, jonka ylittäminen johtaa USA:n mukaantuloon. No, sitten alkaa loppuvuodesta ja vuoden 2013 alussa tulla todisteita, että kemiallisia aseita on käytetty, jonka jälkeen Obama tarkentaa politiikkaansa siten, että kemiallisia aseita tulee käyttää merkittävissä määrin, ennen kuin USA tulee mukaan.

Nyt Obaman hallinto ei enää oikein voi vimpuilla.

Ari Rusila
Seuraa 
Viestejä140
mluluke
USA:n strategiaa Syyrian suhteen analysoitakoon, kritisoitakoon ja tarkesteltakoon kriittisesti. Muistettakoon kuitenkin, että tällä ei ole mitään tekemistä USA:n ja liittouman hyökkäyksellä Irakiin. Jos näitä kahta tarkastellaan rinnakkain niin syyllistytään siihen kuuluisaan virheeseen josta täälläkin alituiseen toisia kirjoittajia syytetään. Se alkaa kirjaimilla ad .....

Syyriaa ja Irakia käsitellään nimenomaan rinnakkain lähinnä sillä perusteella että suurieleisesti ennen viimeistä Irakin sotaa WMD:t olivat keskeinen "red line" ja olemattomilla todisteilla sotimaan sitten rynnättiin. USAn strategiat ko maiden suhteen lienevät olleet erilaisia koska Irakissa taloudelliset voitot olivat odotetusti suurempia, Syyrian suhteen jenkit ovat ehkä ajautuneet tilanteeseen jossa huutoihin on vastattava.

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Ari Rusila

Kirjoitit:

”Asettumalla serbejä vastaan Pentagon halusi luoda Balkanille siitä riippuvaisia nukkevaltioita voidakseen dominoida aluetta taloudellisesti ja poliittisesti.”

Jatkat samaa vastenmielistä linjaasi. Normaalilla tunne-elämällä varustetut ihmiset aikoinaan ymmärsivät, että syy Lännen interventioon olivat ne pöyristyttävät ihmisoikeusrikkomukset, joita serbit tekivät. Moni meistä silloin toivoi, että Clinton olisi toiminut huomattavasti aiemmin.

Sinä yritit syyttää USA:ta tuosta Balkanin itsetarkoituksellisesta dominoinnista jo eräässä vanhemmassa ketjussa. Väitit, että USA aloitti Jugoslavian tragedian. Voisitko ystävälisesti jatkaa tätä Balkan sivujuonnetta siellä. Sinulta jäi vastaamatta useampikin kysymys.

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/mita-jugoslaviassa-oikein-tapahtui-ja-miksi-t57304.html

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801

I) Myös kapinallisilla on osoitetusti hallussaan kemiallisia aseita.

http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Ghouta_attacks
II) "The attacks occurred only a few kilometers from recently arrived United Nations investigators."

III) Syyrian sodanjohdolla ja hallinnolla on aivan taatusti ollut tiedossa juuri maahan saapuneiden YK:n tutkijoiden maassaolo.

IV) Hallinto oman ymmärrykseni mukaan on niskan päällä tällä hetkellä tilanteessa, joten miksi ihmeessä he kaivaisivat verta nenästään oikein urakalla kaasuttamalla turhaan ihmisiä, jotka olisivat myös aivan helposti voineet tappaa halutessaan käyttämällä pommeja, tankkeja ja jalkaväkeä luultavimmin minimaalisin omin tappioin?

Johtopäätös: Iskut on tehty joko kapinallisten toimesta, false flaggina tai sooloilemaan alkaneen alemman tason sotilashenkilön toimesta. Jälkimmäinen siinä mielessä epätodennäköistä, että luonnollisesti tällöin kyseinen alemman tason johtaja teloitettaisiin välittömästi, kun armeijan johto saisi tietää asiasta.

Ari Rusila
Seuraa 
Viestejä140
L
Ari Rusila

Kirjoitit:

”Moniko muistaa että ainut todennettu käyttö joku kuukausi sitten oli se kun kapinalliset eikä hallitus oli sitä käyttänyt.”

Laittanet tästä todentamisesta jonkin paremman lähteen, kuin venäläisen TV -ohjelman.

Hommahan meni muutenkin niin, että Obama ei missään vaiheessa olisi halunnut ottaa osaa Syyrian sisällissotaan, ja siksipä Obama viime kesänä ilmoitti, että vasta kemiallisten aseiden käyttö on se punainen viiva, jonka ylittäminen johtaa USA:n mukaantuloon. No, sitten alkaa loppuvuodesta ja vuoden 2013 alussa tulla todisteita, että kemiallisia aseita on käytetty, jonka jälkeen Obama tarkentaa politiikkaansa siten, että kemiallisia aseita tulee käyttää merkittävissä määrin, ennen kuin USA tulee mukaan.

Nyt Obaman hallinto ei enää oikein voi vimpuilla.
Kaksi otetta artikkelista
Syrian Chemical Weapons Attack Carried Out by Rebels, Says UN

According to UN diplomat Carla del Ponte, however, it appears that the recent chemical weapons attack, in April, was carried out by the Syrian rebels and not the regime, as it had been widely assumed. Speaking to a Swiss television channel, del Ponte said that there were “strong, suspicions but not yet incontrovertible proof,” that rebels had carried out the attack. She also said UN investigators had seen no evidence of the Syrian army using chemical weapons, but that further investigation was needed.This article was updated to clarify one or two points that some of our readers found misleading: The chemical attack earlier this year was widely blamed on the Syrian regime. It is this attack that the UN now concludes was carried out by Syrian rebels. It appears unlikely – for a number of reasons – that the most recent August 21st attack was carried out by government forces – despite the rush to judgement within the international community – although this has yet to be fully determined.

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Huuhaata

Kirjoitit:

”Johtopäätös: Iskut on tehty joko kapinallisten toimesta, false flaggina tai sooloilemaan alkaneen alemman tason sotilashenkilön toimesta. Jälkimmäinen siinä mielessä epätodennäköistä, että luonnollisesti tällöin kyseinen alemman tason johtaja teloitettaisiin välittömästi, kun armeijan johto saisi tietää asiasta.”

Tuota sooloiluvaihtoehtoa tukee se FP:n juttu paniikista ylimmässä johdossa, minkä joku linkkasi tähän keskusteluun.

Sitten on vielä yksi vaihtoehto, jota et huomioi. Kun kemiallisia aseita ilmeisesti käyettiin pienessä mittakaavassa ensimmäisen kerran vuodenvaihteen kieppeillä, saattoi silloin olla kyseessä “jään koittaminen kepillä”. Koska Obama ei reagoinut, vaan muutti punaisen viivansa määritelmää, saattoi Assad olettaa voivansa käyttää aseita laajemmin.

Koska tarjolla on kaksi uskottavaa selitysmallia, lähtisin siitä, että nuo “False Flag” –ym salaliittovaihtoehdot voitaneen unohtaa.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Ari Rusila

Palaan tuohon Las Vegas Guardian Expressin juttuun ajan kanssa myöhemin, nyt ei ehdi. Tietenkin, jos sinulla on aikaa, voisit etsiä jonkun hieman kovatasoisemman lähteen.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Ari Rusila

Del Ponte on tosiaan sanonut noin. Del Ponte on kuitenkin kovin yksin varmuutensa kanssa.

”On Monday, the Commission of Inquiry headed by Brazilian Paulo Sergio Pinheiro, issued a statement "to clarify that it has not reached conclusive findings as to the use of chemical weapons in Syria by any parties to the conflict".

"As a result, the commission is not in a position to further comment on the allegations at this time," it said, adding that it would present its findings to the Human Rights Council on 3 June.

The BBC's Imogen Foulkes in Geneva says the UN was clearly taken by surprise at Ms Del Ponte's comments.”

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22428496

L
Seuraa 
Viestejä7979

jees

Kiitoksia vaivannäöstä. Linkkasit varmaan sen del Ponten haastattelun. Sehän kävi jo ilmi, että del Ponte on tosiaan sanonut niin Sveitsin jollekin TV –yhtiölle. Muut YK tyypit vaan ovat hieman hämmentyneitä del Ponten muista poikkeavista näkemyksistä.

Jos taas linkitit jotain muuta, kuin itse haastattelun, niin sittenpä sanon vaan. Että tämähän on keskustelupalsta.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Duski
Mitäpä tästäkään väittelemään jos jokainen päättää jo etukäteen tietävänsä totuuden eikä tule muuttamaan ajatuksiaan.Minulla ainakaan ei ole harmainta aavistustakaan kuka on kaasuiskun takana. Olen toki tässä asiassa pelkkien lehtitietojen varassa, minulla ei ole käytössäni sateliittikuvia tai muuta tiedustelutietoa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat