Seuraa 
Viestejä14900

Lainaus:
"Tiedä minkälaista sopimatonta kielenkäyttöä sisälsi aiempi sievennyssäie, mutta tässäpä vähän oppia sitä haluavalle. Itse olisin halunnut saada yläasteella opetusta näihin asioihin, kun oma opettaja ei kyennyt. Joten tässäpä sievennystä:"

Vastaamme:
sieventäminen on eri asia kuin Sieventäminen.
Yritä uudelleen.

Lainaus:
"--------------
Kuinkahan tämä "sievennetään"?
23abc+12ac
--------------
20abc-10ac

ac*(23b+12)
=-------------- ,(nyt termi ac voidaan sieventää tulon perusteella)
ac*(20b-10)

23b+12
=----------
20b-10

Eli summa summaarum, sinun pitää ryhmitellä jakoviivan ylä-ja alapuolelle termit niin, että niihin saadaan samoja tulon osapuolia, koska silloin ne voidaan sieventää sieltä pois. Numeroita esim 6/9=(2*3)/(3*3)=2/3. Edellä mainitussa laskutoimenpiteessä pitää vielä huomioida se, että nimittäjäksi ei saa tulla 0. joten laskutoimitus ei päde joss a = 0 tai c = 0 tai 20b-10 = 0 eli b = 1/2.
"

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Kommentit (1)

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983

Tämä "kotitehtävien" blokkaaminen tuntuu hieman ylireagoinnilta. Ei niitä nyt mitenkään riesaksi ole ollut, ja näistä saattaa joku jotain oppiakin. Semminkin kun vertaa tuohon keskipakovoimakeskusteluun, josta ihan oikeasti voi saada harhaisen kuvan fysiikasta ja josta ei todellakaan "sopimatonta kielenkäyttöä" puutu.

Vai onko kyse todellakin tuosta pienestä alkukirjaimesta??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat