Seuraa 
Viestejä45973

Miten "helppoa" savokiekon ammunta haulipanoksella jossa on esim. 500 haulia, on se 500 kertaa helpompi kuin luoti aseella jossa on vain yksi luoti tuhoa tekemässä?

Kommentit (6)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35361

Ne haulit lähtevät muutaman asteen levyiseen kartioon. Haulit ovat myös niin hitaita, että oikean ennakon ottaminen on välttämätöntä. Ennakon takia poispäin ja kohti tulevat kiekot ovat helpompia kuin sivuttain lentävät. Ensi alkuun savikiekkojen ampuminen on hyvin haastavaa ja saa olla iloinen jos saa pari kolme kiekkoa rikki 20:n sarjasta, mutta harjaantuminen parantaa taitoja.

No joo, nuorempana harrastin metsästystä joten tiedän ettei se kiekko aivan joka laakilla alas tule, mutta kyllä siihen aikaa noin puolet hajoitin.
Pienois kiväärilläkin kokeiltiin ilman tulosta, sen sijaan olen variksen ampunut lentoon piekkarilla, se vaan sattu, ei kai voida vahingosta puhua koska yritin sen pudottaa.
Enempi kysyinkin teoreettisesti, onhan se hauli panoksella suhteellisen helppoa luotiaseeseen verraten mutta olisiko tuo kerroin suoraan verrannollinen haulien määrään.?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jostain muuten luin että kun ammutaan rynnäkkökiväärillä sarjatulta luodit menee noin 30 m välimatkoin vaikka papatus on melkoinen, en muista oliko juttu tiedepohjainen vai jonkin arvio, mutta kai sen voi laskeakkin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35361
Metronomi
No joo, nuorempana harrastin metsästystä joten tiedän ettei se kiekko aivan joka laakilla alas tule, mutta kyllä siihen aikaa noin puolet hajoitin.Joo, tuohon tasoon minäkin pääsin kesän parin epäsäännöllisellä harjoittelulla.

Enempi kysyinkin teoreettisesti, onhan se hauli panoksella suhteellisen helppoa luotiaseeseen verraten mutta olisiko tuo kerroin suoraan verrannollinen haulien määrään.?Tuollainen kerroin "helppous" vaatisi tarkan määrittelyn. Jos se lasketaan vaikka avaruuskulmana, johon pitää osoittaa, ja oletetaan kiekon etäisyydeksi 20 m ja näkyväksi profiiliksi 10 x 3 cm, niin luotiaseella se avaruuskulma on 7.5E-6 steradiaania. En nyt löytänyt tyypillistä haulikon hajontaa skeet-patruunoilla ja supistuksilla enkä ole yli 20 vuoteen ampunut, joten en muista niitä, mutta oleteaan vaikka että hajonta on 20 m päässä 60 cm. Ainakin tuo on oikea suuruusluokka. Sitä vastaa avaruuskulma 7.1E-4 steradiaania eli tuo "helppouskerroin" on noin määriteltynä luokkaa sata.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35361
tiäremiäs
jos laittaa 9 mm susihauleja, niin ei osu ollenkaa.Täyteisellä se vasta vaikeaa on, mutta siitä ei voi syyttää kuin omaa tyhmyyttä, jos käyttää tarkoitukseen sopimatonta patruunaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat