Seuraa 
Viestejä13176

Mitä lupia tarvisee ja minkälaisia hommia suomessa saa tehdä.

Pettäjävaimojen ja miehien pyydystäminen esim. ei lieneen tarvi edes lupia.

Voisin erikoistua pettäjänaisten pyydystykseen koska niitä enemmän miehiin nähden.

Tunnepitoiset asiat ja niillä rahastaminen aina kannattaa.

Kommentit (7)

Vierailija

Tuossa voitkin yhdistää huvin ja hyödyn. Kiksautat ensin sitä varjostettavaa naista ja toimitat sitten miehelle raportin pettämisestä ja lisäksi parin tonnin laskun.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
tiäremiäs
Mitä lupia tarvisee ja minkälaisia hommia suomessa saa tehdä.Tässä asiasta on kerrottu tarkemmin:

http://www.ammattinetti.fi/ammatit/deta ... ?link=true

Koulutus
Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa turvallisuusalan perustutkinnon. Tutkintonimike on turvallisuusvalvoja. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona tai suoraan näyttökokeella.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua myös vartijan ammattitutkinto sekä turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto.

Yksityisetsivän koulutusta on järjestetty Amiedussa.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK) turvallisuusalaan suuntautuen.

Kelpoisuusehdot
Voimassaoleva vartijakortti. Vartijana toimiminen edellyttää poliisin myöntämää lupaa. Väliaikaisen vartijan on pitänyt suorittaa vartijan työn perusteet (40 t koulutus). Väliaikaisen vartijan kortti on voimassa neljä kuukautta yhden kalenterivuoden aikana. Vakinaisen vartijan tulee lisäksi suorittaa vartijan peruskurssi (60 t koulutus). Vakinaisen vartijan kortti on voimassa viisi vuotta.

Vartijaksi tai väliaikaiseksi vartijaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on täyttänyt 18 mutta ei 65 vuotta, joka tunnetaan rehelliseksi ja luotettavaksi ja joka on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva vartijaksi. Hakemus vartijaksi ja väliaikaiseksi vartijaksi osoitetaan hakijan kotikunnan poliisilaitokselle.

Vartioimisliiketoimintaa saa harjoittaa luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka on saanut siihen luvan. Luvan myöntää Poliisihallituksen lupahallintoyksikön turvallisuusalan valvonnanvastuualue.

Luvanvaraisia vartioimistehtäviä ovat omaisuuden vartiointi, henkilön koskemattomuuden suojaaminen, vartioimiskohteeseen tai toimeksiantajaan kohdistuneiden rikosten paljastaminen, myymälätarkkailu, henkivartijatehtävät, arvokuljetustehtävät ja hälytyskeskustehtävät.Vartioimisliikkeen palveluksessa on oltava vastaavaksi hoitajaksi hyväksytty henkilö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iMuke
Seuraa 
Viestejä1379

Tuossa aiemmin jo kfa selittikin koulutusasioista. Sen lisäksi kannattaa lukea paljon dekkareita, esim. Agatha Christien, Dashiel Hammetin tai vaikkapa Ross Macdonaldin kirjat ovat hyviä oppaita alalle aikoville.

Yksityisetsivän kannattaa käyttää yksilippaista lippalakkia ja laittaa lippa taaksepäin. Parhaimmassa tapauksessa varjostettu ei huomaa että katsot hänen suuntaansa, erityisesti jos kasvatat pitkät etuhiukset, joiden raosta sitten kurkistelet. Myös lyhyestä takatukasta on etua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat