Seuraa 
Viestejä60

Silloin tällöin näkee maantien varrella lyhyen (n. 1,5 m) pylvään, jonka nokkaan on laitettu kaksi harmaata muoviämpärin näköistä ja kokoista esinettä. Ämpärit ovat kyljellään "kannestaan" kiinni pylväässä ja pohjat osoittavat tien suuntiin.

Mitähän näissä ämpäreissä mahtaa olla? Onko ne sääasemia vai kenties jotain liikenteenlaskennan antureita?

Kommentit (10)

Nykyään katiskoihin täytyy jättää yhteystiedot. Vastaavasti täytyy säätää laki, että ämpäreihin pitää jättää käyntikortti. Sitten ohikulkijat voivat soitella, että

- "Mitä vartenna ootta nette näitä ämpäräitä tännä jättänä?!"
- "Haloo? Ämpäräitä?"
- "Niin, niin, ämpäräitä tännä Itkoniemenkadun risteyksessä, mitä vartenna?"
- "Aivan joo, siellä mitataan lämpötiloja"
- "Mitä lämpätiloja täällä Itkoniemenkadulla on, täällä ei ole mitään lämpätiloja, tulkaa hakemaan ämpäräitänne pois"

- "No onkos se siellä ämpäräkeskuksessa?"
- "Haloo? Ämpäräkeskus?
- "Niin, niin, tulkaa jo hakemaan näitä ämpäräitä, kymmenen minuuttia sitten jo soitettiin, että alkakaahan jo tulla!"
- "Tullaan tullaan..."

- "No eikö sieltä olla jo tulossa? Täällä on hätä nyt!"
- "No ollaan tuloss..."
- "No ollaan tulossa, ollaan tulossa. Puoli tuntia sitten jo soitettiin. Nyt ne ämpärät on levinnä tuohon Itkoniemenkadun risteykseen. Tulkaa jo äkkiä, ja palokunta kanssa ja lehdistö, nyt kaikki paikalle! Näitä ämpäräitä pyörii täällä liikenteen seassa!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NotYet
Seuraa 
Viestejä4141

Itse olen nänyt lasten leikkiämpärin kokoisia ja olettanut sisällä olevan jonkinlaisen antennin, tarkoituksesta ei mitään tietoa.
Jatkokysymyksenä : jossain vilkasliikenteisen tien alittavan, risteävän esim. kevyenliikenteen väylän valotolpissa n. 4 metrin korkeudella jonkinlaisia antureita , ehkä 2cm paksuus ja 5 cm halkaisija, alapinnassa ehkä jonkinlainen päästöjä? keräävä mikä? , luulisin että passiivisia, ei mahtune elektroniikkaa. Siis esim. kolmessa valotolpassa (eri etäisyyksillä päästöistä?), kerätty pois n. kuukauden kuluttua. Mitäkö lienevät?

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775
Veli H.
...korkeudella jonkinlaisia antureita , ehkä 2cm paksuus ja 5 cm halkaisija, alapinnassa ehkä jonkinlainen päästöjä? keräävä mikä? , luulisin että passiivisia...Älä hyvä ihminen laita virkkeen päättäviä merkkejä keskelle lausetta. Sun selitykset muutenkin on niin sekavia että niistä ei normaali ihminen oikein tajua mitään, ja noi tuollaiset älyttömyydet vaan tekee asiasta entistä vaikeampaa. Eli lopeta kirjoittaminen nettiin kokonaan tai opettele edes jonkunlainen loogisuus ja järki siihen hommaan!

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Nobelaner
Veli H.
...korkeudella jonkinlaisia antureita , ehkä 2cm paksuus ja 5 cm halkaisija, alapinnassa ehkä jonkinlainen päästöjä? keräävä mikä? , luulisin että passiivisia...Älä hyvä ihminen laita virkkeen päättäviä merkkejä keskelle lausetta. Sun selitykset muutenkin on niin sekavia että niistä ei normaali ihminen oikein tajua mitään, ja noi tuollaiset älyttömyydet vaan tekee asiasta entistä vaikeampaa. Eli lopeta kirjoittaminen nettiin kokonaan tai opettele edes jonkunlainen loogisuus ja järki siihen hommaan!Panee epäilemään, onko niitä ämpäreitäkään oikeasti olemassa.

Octopitos
Seuraa 
Viestejä637

Niillä mitataan ilmeisimmin melua, liikenne määriä, säätilaa, yms. tai kaikkia näitä. Lähempi tarkastelu auttaisi tietämään olisiko sittenkin pikkupoiken pila kysymyksessä.

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

Kun me ollaan tehty liikennemittauksia, ämpäreitä on käytetty esim. kameroiden suojaamiseen säältä ja uteliailta katseilta. Muuten kamerat katoaa nopeaan.

pmk
Seuraa 
Viestejä1855
Squierrel
Silloin tällöin näkee maantien varrella lyhyen (n. 1,5 m) pylvään, jonka nokkaan on laitettu kaksi harmaata muoviämpärin näköistä ja kokoista esinettä. Ämpärit ovat kyljellään "kannestaan" kiinni pylväässä ja pohjat osoittavat tien suuntiin.

Mitähän näissä ämpäreissä mahtaa olla? Onko ne sääasemia vai kenties jotain liikenteenlaskennan antureita?


Ainakin Vantaalla noita ilmestyi puhelinpylväisiin, kun ilmajohdot aikanaan poistettiin, pylväät katkaistiin näiden "ämpäreiden" yläpuolelta.

Todennäköisesti siis jotenkin puhelinlaitostoimintaan liittyvää, esim. kaapelijatko, välivahvistinasema tmv.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
pmk
Todennäköisesti siis jotenkin puhelinlaitostoimintaan liittyvää, esim. kaapelijatko, välivahvistinasema tmv.Samaa mieltä. Bongasin sellaisen hetki sitten varsin virttyneen näköisestä puutolpasta. Tolpassa oli maasta nousevan kaapeloinnin ja "ämpärin" lisäksi myös kaksi metallista HPY:n tunnistustietoja sisältävää kilpeä (HPY = Helsingin Puhelinyhdistys, nykyään Elisa).

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Nuo pömpelit ovat paineistetun kaapelin jatkopaikkoja. Kaasuna käytetään freonia. Freonia siksi, että maan pinnalla voidaan nuuskuttimella todeta kaapelin vika- ja vuotopaikat.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat