Seuraa 
Viestejä45973

Painepesurista irtoaa aika riittävä paine. Putkisto ei ole ongelma. Olisikohan öljypolttimen suuttimista sumuttimiksi, koska pisaroivat jo hyvin 10 bar paineella? Tekis mieli varustaa konehuone tolla hifogilla hiilidioksidin sijaan. Järjestelmän laukasemisen voi hoitaa sähköisesti.

Kommentit (7)

Adam Cortisone
Seuraa 
Viestejä292
Penttinen
Painepesurista irtoaa aika riittävä paine. Putkisto ei ole ongelma. Olisikohan öljypolttimen suuttimista sumuttimiksi, koska pisaroivat jo hyvin 10 bar paineella? Tekis mieli varustaa konehuone tolla hifogilla hiilidioksidin sijaan. Järjestelmän laukasemisen voi hoitaa sähköisesti.

Siis oletko autoon tekemässä sammutusjärjestemää, antasit vaan palaa jos syttyy..?

Miksi väärät numerot eivät koskaan ole varattuja?

Ei kun laivaan. Co2 on, ja täyttää koko konehuoneen. Mut toi sumu on kiinnostava, sillä se ei tapa (tukehduta) ihmisiä.

Muoks: Muistin tuossa, että öp:n suuttimia käytetään lumitykeissä, vanhemmissa sellaisissa. Lienee kelpais tohon foggihommaankin. Niissä on suodatinkin valmiina, niin ei mee tukkoon jos jotain pikkusälää on jäänyt putkistoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lokki
Seuraa 
Viestejä6105

Tuo on helppo kokeilla. Minulla ainakin vanhaan painepesuriin sopii öljypolttimen suutin suoraan.
Yhdestä suuttimesta vettä tulee kovin vähän, joten jonkinlaisen jakotukin joudut rakentamaan, johon saat noita suuttimia useamman. Tästäkin huolimatta voi olla, että painepesuri ei kunnolla toimi, koska vettä menee niin vähän.

Alunperin Marioffillakin oli korkeapainepumput, mutta luopuivat niistä, koska kaasupullolla saa helpommin aikaan riittävän paineen pienelle määrälle vettä, jonka tuo järjestelmä vaatii. Valmiiksi paineistettu vesi liuottaa vielä itseensä typpeä, joka suuttimessa kaasuuntuessaan (mikä lie oikea termi, kun kaasu lakkaa olemasta liuenneena nesteeseen) rikkoo pisaroita ja entisestään pienentää pisarakokoa ja tehostaa sumun muodostusta. Sitäpaitsi valmiiksi paineistettu pieni määrä vettä voi olla puhdasta -vaikka tislattua vettä, jolloin korroosiovaarakin pienenee.

Siitä vaan kokeilemaan painepesurilla, niin se Göran Sundholmkin teki 80-luvun alussa ainakin vanhoista patenttikirjojen kuvista päätellen.

Kiitos asiallisesta vastauksesta.

Toi painepullo onkin hauska idea. Käsittääkseni sumu pitää olla mahd. pienipisaraista, jolloin se blokkaa hiilihiukkasia myös pois, ja tukahduttaa tulen, myös jäähdyttää. Vesimäärät on kovin pieniä kuulemma, joskaan en tiedä, paljonko. Oletan, että painepesurin vajaa 10 l/minuutissa tuotto olisi riittävä jo usealle suuttimellekin. Mut en ole varma.
Tolla fogilla on sekin hyvä puoli, että blokkaa myös hiukkaisa, eli selkeennyttää ilma-alaa, kun koneellista savunpoistoa ei ole, ainakaan vielä.

lokki
Seuraa 
Viestejä6105
Penttinen
Oletan, että painepesurin vajaa 10 l/minuutissa tuotto olisi riittävä jo usealle suuttimellekin. Mut en ole varma.

Öljypolttimen suuttimet ovat tavallisesti 0,5 gallonaa tunnissa, eli luokkaa 2 l/h 10 bar paineella. Sadalla baarilla tuosta suuttimesta menee vettä läpi (neliöjuuri 100bar/10bar) x 2l/h / 60 min/h = 0,1 litraa minuutissa. Tarvitset siis sata suutinta, jos käytät koko pesurin kapasiteetin, suurempia suuttimia tai pienemmän pesurin. -Tai sitten sen kaasupullosysteemin.
Kyllä niitä suuttimia aika paljon tarvitaankin, jos aiot nopeasti konehuoneen niiden sumulla täyttää. Käy kysymässä öljypoltinhuollosta käytettyjä suuttimia.

Vois laittaa isompia suuttimia. tossa hyllyssä onkin, jopa 6 gallonan suuttimia. Messinkirunkoinen kestänee paremmin, kun noi jotkut on rautarunkoisia. Suuttimen sumutuskulmaakin pääsee valitsemaan, yleisin on 60 asteinen. S meinaa muistaakseni umpikartiota, ja H onttoa kartiota.
Jos laittas 2 gallonan suuttimilla, (0,4 litraa/min) ja noita 10 kpl, tulis 4 litraa/min. Sammutettava ala on n. 5 X 7 m, korkeuta 2,2 metriä. Täytyy miettiä toi suuttimen kulma vielä. Kattoon noi tulis.
Käsittääkseni idea on myös se, että suuttimet ei anna kovaa virtausta ympärillä olevaan ilmaan, vaan tuottaa vaan sumua, joka laskeutuu nätisti joka paikkaan. Liika puhallus saattaa levittää paloa. Näin oletan.

Tossa videossa hifog ei oikein toimi. Sumu jää aika ylös. Olisiko tuo tila liian suuri, ilmaa pääsee sumun ali.
https://www.youtube.com/watch?v=oSbnrlJ2fPM

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat