Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Osaiskos joku sanoa mistä johtuu pakasteiisiin ilmestyvä kirpeys?

Esimerkiksi pidän mansikoista, mutta pakastemansikoista en.
Maistan pakastemansikan kirpeyden kyllä mansikkakakusta ym.

Myös mustikat ja mustaherukat "kärsivät" tästä ilmaantuvasta kirpakkuudesta.

Mitä marjoille tapahtuu pakastettaessa sellaista, mikä aiheuttaa tuon kirpeyden.

Kommentit (8)

Eusa
Seuraa 
Viestejä14807
Liittynyt16.2.2011
turboruuvi
Osaiskos joku sanoa mistä johtuu pakasteiisiin ilmestyvä kirpeys?

Esimerkiksi pidän mansikoista, mutta pakastemansikoista en.
Maistan pakastemansikan kirpeyden kyllä mansikkakakusta ym.

Myös mustikat ja mustaherukat "kärsivät" tästä ilmaantuvasta kirpakkuudesta.

Mitä marjoille tapahtuu pakastettaessa sellaista, mikä aiheuttaa tuon kirpeyden.


Niistä härmistyy pois eteerisiä aineksia ja myös ns. vitamiineja. Sokerin ja rasvan sopivalla käytöllä voi ehkäistä kirpeyttä.

Hienorakennevakio suoraan vapausasteista: 1 / (1^0+2^1+3^2+5^3+1^0/2^1*3^2/5^3) = 1 / 137,036

Vierailija
Eusa
Niistä härmistyy pois eteerisiä aineksia ja myös ns. vitamiineja. Sokerin ja rasvan sopivalla käytöllä voi ehkäistä kirpeyttä.

Ettäkö rasvataan mansikat ennen pakastamista?

Eusa
Seuraa 
Viestejä14807
Liittynyt16.2.2011
Lepakko
Eusa
Niistä härmistyy pois eteerisiä aineksia ja myös ns. vitamiineja. Sokerin ja rasvan sopivalla käytöllä voi ehkäistä kirpeyttä.

Ettäkö rasvataan mansikat ennen pakastamista?

Viimeinen voitelu.

Hienorakennevakio suoraan vapausasteista: 1 / (1^0+2^1+3^2+5^3+1^0/2^1*3^2/5^3) = 1 / 137,036

Vierailija

"Yksi osa marjaa, yksi osa sokeria niin on taas makeaa."
Meille isompiruokaisille diabeetikoille tuo on hieman...

Vaan tuo rasvan käyttö yhdessä sokerin kanssa herättää kiinnostusta.

Samaten tuo google-haku vaatinee hieman lisää tutkailua. Ainakin ensinäkemältä jotain
käyttökelpoista saattaisi löytyä.

Kovastipaljon kiitoksia vastanneille!

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2278
Liittynyt16.3.2005

Minun piti kokeilla tätä kesällä marja-aikaan mutta on unohtunu tehdä tämä koe:

-siivuttaa veitsellä mansikat ohuiksi liuskoiksi
-pakasteesta -35 C tuopi kaksi folioitua kupari/alumiini levyä joiden väliin viskaa nuo liuskat. litistää ja äkkiä jäädyttää ne tuohon kovaan pakkaseen. ja vie ne pakastimeen.

Jäätymisnopeus on kääntäen verrannollinen paksuuden toiseen potenssiin.
Hypoteesini on että se ehtisi vaikuttaa makeuteen ja sen säilymiseen.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat