Seuraa 
Viestejä45973

Arvoisat kirjoittajacolleegat.

Tänään on tärkeä päivä - naistenpäivä.

Mikä on toimintasuunnitelmasi, vai onko sitä?
Kysyn vaan, sillä Suomessa liuta naisia ja nuoria neitoja odottaa huomaavaisuuttasi juuri tänään (ja miksei joka päivä).

Tänä päivänä saatat saada vaimokkeesi rakastumaan itseesi uudelleen tai sysätä sinkkuna alkuun romanttiskiihkoisan suhteen rinnakkaisluokan elliin.

Kannattaisiko yrittää?!

  • ylös 4
  • alas 1

Kommentit (4)

Tänään on tärkeä päivä.

Aloitusviestissä päivän tarkoitus on hiukan muokattu sukupuolisidonnaiseksi siitäkin huolimatta, että kyseessä on naistenpäivä. Tämäkin päivä toki on mahdollisuus vaikutuksen tekemiselle vastakkaiseen sukupuoleen. Tosin vaikutuksen saattaa tehdä myös tieto päivän merkityksestä universaalissa mittakaavassa..

Jotta perimmäinen tarkoitus ei jäisi täysin hämäräksi, offtopicina palautan mieleen merkkipäivän historiallista osuutta.

Kansainvälinen naistenpäivä

Kansainvälisen naistenpäivän historia ulottuu aina vuoteen 1857, jolloin sadoittain työläisnaisia osoitti mieltään lakkoilemalla alhaisia palkkoja, pitkiä työaikoja ja epäinhimillisiä työoloja vastaan New Yorkissa. Kööpenhaminassa 35 vuotta myöhemmin päätettiin viettää lakkoilun muistopäivää kansainvälisenä naistenpäivänä.

Kansainvälistä naistenpäivää alettiin virallisesti viettää Yhdistyneiden Kansakuntien toimesta Kansainvälisenä Naisten Vuonna 1975. Yleiskokous julisti 8. maaliskuuta viralliseksi Yhdistyneiden Kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päiväksi kaikissa jäsenmaissa. YK:n tavoitteena on saavuttaa maailmaan tasa-arvo ja rauha. Tavoitteeseen päästään vain parantamalla naisten koulutusmahdollisuuksia, terveydenhuoltoa, ehkäisemällä naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa sekä ottamalla naiset mukaan päätöksien tekoon ja politiikkaan.

Juhlapäivä on tarkoitettu kaikille naisten ryhmille ympäri maailmaa, ja se on määrätty kansainväliseksi vapaapäiväksi monissa maissa. Naiset kaikissa maanosissa jakautuvat usein kansainvälisten rajojen mukaan sekä etnisten, kielen, kulttuurin, taloudellisen ja poliittisten eroavaisuuksien mukaan. Nyt kaikki tulevat kuitenkin yhdessä juhlimaan heidän päiväänsä. Naiset voivat katsoa taakseen perinnettä, joka edustaa yhdeksän viime vuosikymmenen kamppailua tasa-arvon, oikeuden ja rauhan hyväksi.

Kansainvälinen naistenpäivä on tarina siitä, kuinka aivan tavalliset naiset tekevät historiaa; kyseessä on vuosisatoja vanha kamppailu, jonka tavoitteena on, että naiset osallistuisivat yhteiskuntaan tasa-arvoisina miesten kanssa. Muinaisessa Kreikassa Lysistrata aloitti seksuaalisen taistelun miehiä vastaan tarkoituksenaan lopettaa sota. Sama taistelu jatkui Ranskan vallankumouksen aikana: Pariisin naiset vaativat "vapautta, tasa-arvoa, veljeyttä" ja marssivat Versaillesiin vaatimaan naisten äänioikeutta.
Idea kansainvälisestä naistenpäivästä syntyi vuosisadan vaihteessa, jolloin teollistuneella maailmalla oli laajentumisen ja rauhattomuuden aikakausi. Tämä aikakausi oli myös väestön kasvun ja radikaalisten aatteiden aikaa.

Naistenpäivän vietossa on tähän mennessä ollut kolme selvästi toisistaan eroavaa ajanjaksoa. Alussa tavoitteena oli naisten oikeuksien lisääminen ja poliittisen kansalaisuuden vaatimus. Sitten korostettiin 60-ja 70-lukuun asti luokkasidonnaisuutta, eli sitä, mihin yhteiskuntaluokkaan ihminen kuului, esim. työväkeen,porvaristoon jne. Nykyään pyritään siihen, että päivä olisi kaikkia naisia yhdistävä, maailmanlaajuinen juhla, jolla pyritään saavuttamaan ajankohtaisia vaatimuksia.

Ensimmäinen suuri naistenpäivän marssi järjestettiin vuonna 1972 Sydneyssä. Marssilla otettiin kantaa mm. seuraaviin epäkohtiin maailman naisten oloissa:
· Oikeus työhön
· Tasa-arvoinen palkka
· Yhtäläinen mahdollisuus työhön ja koulutukseen
· Ilmainen hoito ja esikoulu lapsille
· Ilmainen, turvallinen ehkäisy
· Turvallinen ja laillinen oikeus aborttiin

Naistenpäivä EU-parlamentissa v.1999

Naistenpäivänä 8.3.1999 Euroopan Unionin eli EU:n parlamentissa keskusteltiin naisten terveyskysymyksistä. Monet Euroopan naiset kärsivät eri tavoin mm. sydän- ja verisuonitaudeista sekä diabeteksesta. Lisäksi monenlaisia uusia uhkia tulee tulevaisuudessa kohdistumaan naisiin, esim. yksinhuoltajien paineet, masennus, anoreksia ja bulimia. Abortin laillistaminen herätti keskustelua ja kiinnosti erityisesti irlantilaistoimittajia.

Parlamentti käsitteli sukupuolten tasa-arvoa työnhakua ja nimityksiä koskevissa kysymyksissä. Naistenpäivänä hyväksyttiin myös komission julkilausuma naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi.

Jokainen päivä on tärkeä. Ja aina kannattaa yrittää

Wolf
Seuraa 
Viestejä820

Koska on Naistenpäivä ja koska olen Herrasmies niin jokaisena Naistenpäivänä olen ostanut noin 30 punaista ruusua, ja nämä ruusut annan toimipisteittemme ihanille naisille, yhden ruusun kullekin neidolle.
Tänä vuonna se aiheuttaa ajoa yli 100 km ja ruusujakin 35, sillä olemme kasvava yritys.

Tätä olen tehnyt jo vuosia!

En liittäisi romanttiskiihkoa tähän rituaaliini!

Navigare necesse est, vivere non necesse (Cicero)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
s&s&s
Arvoisat kirjoittajacolleegat.

Tänään on tärkeä päivä - naistenpäivä.

Mikä on toimintasuunnitelmasi, vai onko sitä?
Kysyn vaan, sillä Suomessa liuta naisia ja nuoria neitoja odottaa huomaavaisuuttasi juuri tänään (ja miksei joka päivä).

Tänä päivänä saatat saada vaimokkeesi rakastumaan itseesi uudelleen tai sysätä sinkkuna alkuun romanttiskiihkoisan suhteen rinnakkaisluokan elliin.

Kannattaisiko yrittää?!

Hyvä kun muistutit!
Kävin ostamassa nipun punaisia, vaaleanpunaisia ruusuja ja jotain violetteja päivänkakkaroita samaan nippuun ja kiikutin hetimiten kotiin.

Emäntä oli iloinen...varsinkin kun se heitti viimekertasen nipun parvekkeelta alas suutuspäissään. Niin iloinen että...no empäs jatkakkaan...

En malta tälläkään kertaa olla vuodattamatta katkeraa linetä ilosien kuohuvan juhlajuoman sekaan, olla sekoittamatta ruusuejn sekaan piikkejä.

Kun keskiajan ritari meni epäilyttävään linana vieraisile, hän pani naisensa, rouva siis tai tyät, kulkemana edellä. Tuosta on se kohteliaisuus naiden edellä tullut. Tai Suomessa: nainen ensiski vaikka heikolle jäälle.
Jossa kyllä on jo se tyhmyys, että mies perässä onkin painvampi.

Raamatun jumala teki miehen omaksi kuvakseen. Naisen hän teki miehen kylkiluusta.

Naisen logiikka. Einstein ei sitä arvostanut. Eikä ole löytynyt paljon tällekään palstalle. Miesten kanssa yleensä voi edes keskustella.
Kyllä hekin tietysti keskustelevat miesten kanssa.

Silti eli loppujen lopuksi, Kylähän Kansainvälinen naisten päivä tarvitaan ja on paikallaan. Miehenkin, jos on nainen, jota ja jonka asiaa voi tänäkin päivänä muistaa ja kunnioittaa. Vaan minulla kun ei ole, eikä kukaan edes ole pyytänyt sanomaan jotakin tärkeää ja merkittävää tästä päivästä.

Avaan aiheen täällä useanakin päivänä viikossa. Tänään aihe on
" SOSDEMIEN TYÖVOIMAMARKKINA- JA PUOLUEVIIKKO".
Kansainvälinen naisten päiväkin siis sai alkunsa työvoimakaupan olosuhteesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat