Seuraa 
Viestejä5077

Antibioottilääkkeet ovat olleet ihmiskunnalle valtava helpotus. Kuten kaikki muutkin asiat tämä on pilattu, antibioottien ylenmääräinen levittely on aikaansaanut tappavan ongelman.


Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan yli 2 miljoona ihmistä sairastuu ja vähintään 23 000 ihmistä kuolee antibioottiresistanttien bakteerien vuoksi, kertoo uutistoimisto Bloomberg.
...
Lääkevalmistajat ovat tutkimuksen mukaan häviämässä taistelun antibiootteja vastaan: vastoin kuin aiemmin, tuotekehitysputkessa ei ole enää uusia aseita jatkuvasti kehittyviä bakteereja vastaan.

...

"Antibioottien tuottama suoja on poissa. "Me olemme jyrkänteen reunalla ja olemme siirtymässä antibioottien jälkeiseen aikaan."

http://www.talouselama.fi/uutiset/ei+hy ... n/a2204312

http://www.cdc.gov/drugresistance/index.html

Eräs syy:

Amerikassa on tehty tutkimus, jossa mitattiin lääkeainejäämiä kanojen höyhenistä tehdystä rehusta. USA:ssa, toisin kuin meillä, eläinperäisen rehun syöttäminen takaisin ravintoketjuun on sallittua. Kävi ilmi, että kaikki testatut näytteet sisälsivät antibiootteja, kahdesta kymmeneen erilaista ainetta. Lisäksi löytyi muun muassa parasetamolia eli kipulääkettä, kofeiinia sekä masennuslääkettä. Vain muutamia mainitakseni. Kaiken kaikkiaan aineita löytyi niin paljon erilaisia, että tuli itselle oikein huono olo, kun tajusi minkälaisia määriä erilaisia aineita lintuihin pumpataan. Ne saavat kofeiinia piristyäkseen ja sitten masennuslääkettä ahdistukseen. Huh huh.

Jutun mukaan USA:n siipikarjateollisuus kuluttaa vuodessa noin 13,2 miljoonaa kiloa antibiootteja. Se on 80 % koko maassa käytetystä antibioottimäärästä. Ja tässä on mukana sekä ihmiset että eläimet.

http://www.envieno.com/2012/10/saisiko- ... henjauhoa/

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Kommentit (5)

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5077

Sitten on vielä tämäkin: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00806

Riskitekijät

C. difficile -ripuli alkaa harvoin näennäisesti aivan itsestään. Yleisimmin sen saamiseen altistavat antibioottikuuri, suuri leikkaus tai yleiskuntoa voimakkaasti heikentävä yleissairaus. Kaksi kolmesta tautitapauksesta alkaa nimenomaan antibioottikuurin aikana tai välittömästi sen jälkeen. Kefalosporiini, amoksisilliini, fluorokinolonit ja klindamysiini ovat yleisimmät C. difficile -ripulia edeltäneet antibiootit.
Lähiomainen oli lähellä menehtyä vaikka leikkaus onnistui ja toipuminen alkoi hyvin. Sitten iski tämä.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jaaha.

Olin 2005 ensimmäistä kertaa elämässäni sairaalassa ronkittavana, poistettiin hampaita nukutuksessa. Oksentelun vuoksi jouduin jäämään osastolle yöksikin. Kotiinpääsypäivää seuraavana päivänä sain niin pahan pahoinvoinnin että oksensin jo juomani vedetkin, ja pelkäsin menettäväni tajuntani. En muista enää ripuloinko. Terveyskeskuksessa laittoivat tunniksi tiputukseen. Sanoivat että olin saanut "jonkun vatsapöpön".

Eräällä toisella sairaalareissulla jälleen oksensin ja siellä myös ripuloin.

Onhan noita vatsatauteja jokusen vuoden välein muutenkin, mutta erikoista että saan niitä nimenomaan sairaalassa ollessani/käytyäni. Tuohon ekaan reissuun liittyi muuten antibioottikuurikin, joka määrättiin varmuuden vuoksi ettei tulisi jotain tulehdusta. Kaippa siinä pari tabua olin ehtinyt ottaa jo ennen kuin yrjösin juomaveteni.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Minullakin tulee pahoinvointia, mutta kyseessä on puudutusaineen aiheuttama nopea verenpaineen lasku. Siitä voi lähteä tajukin, mutta laatta lentää varamasti, jos jalkopäätä ei nosteta. Ikään kuin joka kerralla aina vain herkemmin. Allergia on tutkittu, sitä ei ole.

http://www.scientificamerican.com/podca ... i-13-09-25

Siinä mielessä voi olla haitallinen tuo tanskalaisten keksimä tapa tehdä paha bakteeri vastutuskyvyttömäksi syöttämällä sille peräkkäin useita eri antibiootteja. Yleensä antibioottiresistenssin kasvaessa yhden antibioottilaadun suhteen bakteeri heikentyy muiden antibioottien suhteen, ja kun näitä annetaan peräkkäin useita erilaisia saadaan vastustuskyky vähenemään.

Tulee vain mieleen, että jos tällaista tehdään, suolistomikrobien luulisi menevän yhä huonokuntoisemmaksi. Kannattaisi varmaan opettaa bakteriofagit hyökkäämään pahojen bakteerien kimppuun, niin kuin jotkut kaavailevatkin

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 123024.htm

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat