Seuraa 
Viestejä27432

Kun on sattunut erään määrän erästä nestettä liivatteella hyytelöimään, niin onko mitään keinoa rikkoa enää sitä liivatteen rakennetta ja palauttaa hyytelöä nesteeksi?

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (31)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Volitans
Lämmität

Mutta eikö se hyydy takasin kun se viilenee?

block52
Periaatteessa valkuaista hajottavat entsyymit rikkovat liivatteen rakenteen, eli esimerkiksi ananas. Miten sen sitten toteuttaa, on eri asia.

Toimiskohan jos lämmittäis ja siihen lämpimään liemeen laittas ananasmehua..? Pysyisköhän tuo nesteenä sitten viileänäkin?

Hämmentää.

block52
Seuraa 
Viestejä1972

En nyt ole ihan varma toimiiko purkista otettava ananasmehu. Bromelaiinista puhutaan aina tuoreen ananaksen yhteydessä.
Mikään ei estä kokeilemasta pienellä määrällä ensin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
block52
En nyt ole ihan varma toimiiko purkista otettava ananasmehu. Bromelaiinista puhutaan aina tuoreen ananaksen yhteydessä.
Mikään ei estä kokeilemasta pienellä määrällä ensin.



Bromelaiinia on vain tuoreessa ananaksessa.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

MooM
Seuraa 
Viestejä11555
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.



No senhän voi lämmittää (alle alkoholin kiehumispisteenm mitä 70 asteen kieppeillä se onkaan!) ja kaataa ulos vaikka muottiin, jos kossujellyä haluaa lusikoida.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332
MooM
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.



No senhän voi lämmittää (alle alkoholin kiehumispisteenm mitä 70 asteen kieppeillä se onkaan!) ja kaataa ulos vaikka muottiin, jos kossujellyä haluaa lusikoida.

Miten kävi?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Volitans
block52
En nyt ole ihan varma toimiiko purkista otettava ananasmehu. Bromelaiinista puhutaan aina tuoreen ananaksen yhteydessä.
Mikään ei estä kokeilemasta pienellä määrällä ensin.



Bromelaiinia on vain tuoreessa ananaksessa.

Kävisköhän ananastuoremehu?

o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Eiku kyllä se on ihan laakeassa rasiassa. Pitäis saaha siihen enemmän lantrinkia joukkoon.

Hämmentää.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332
Vatkain
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Eiku kyllä se on ihan laakeassa rasiassa. Pitäis saaha siihen enemmän lantrinkia joukkoon.

Hmm.. Ei vastaa alkuperäiseen kysymykseen, mutta ratkeaisiko käytännön pulma, jos sen lantringin hyytelöisi erikseen ja kaataisi siihen kossuhyytelön päälle? Käyttäisi eriväristä lantrinkia ja saisi hienon raidallisen kerroshyytelön, josta voisi leikata palasia kauniisti tarjolle?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Vaihdokas
Vatkain
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Eiku kyllä se on ihan laakeassa rasiassa. Pitäis saaha siihen enemmän lantrinkia joukkoon.

Hmm.. Ei vastaa alkuperäiseen kysymykseen, mutta ratkeaisiko käytännön pulma, jos sen lantringin hyytelöisi erikseen ja kaataisi siihen kossuhyytelön päälle? Käyttäisi eriväristä lantrinkia ja saisi hienon raidallisen kerroshyytelön, josta voisi leikata palasia kauniisti tarjolle?

Tätä voidaan pitää viimesenä vaihtoehtona.

Hämmentää.

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
o_turunen
Miksi kossuun pitäisi jotain lantrinkia laittaa?



Niin, eikös siinä jo ole suurin osa vettä. Mutta enempi kyllä ihmetyttää, mitä tämä juttu tuohon kossuun kääntyi?

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Mikä sen liivatteen määrän suhde nesteen määrään pitää olla että tulee hyytelöä? Ja toimiiko se lineaarisesti niin että mitä enemmän hyytelöä, sitä hyytelömpää hyytelöä ja pienikin määrä liivatetta suuressa määrässä nestettä tekee seoksesta kauttaaltaan tasaisesti vähäsen hyytelöä? Vai onko siinä joku kynnys mikä määrän pitää ylittää ennenkuin tapahtuu mitään?

Mä en tiedä edes miten liivate toimii...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat