Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Kun on sattunut erään määrän erästä nestettä liivatteella hyytelöimään, niin onko mitään keinoa rikkoa enää sitä liivatteen rakennetta ja palauttaa hyytelöä nesteeksi?

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (31)

block52
Seuraa 
Viestejä1972
Liittynyt17.6.2012

Periaatteessa valkuaista hajottavat entsyymit rikkovat liivatteen rakenteen, eli esimerkiksi ananas. Miten sen sitten toteuttaa, on eri asia.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Volitans
Lämmität

Mutta eikö se hyydy takasin kun se viilenee?

block52
Periaatteessa valkuaista hajottavat entsyymit rikkovat liivatteen rakenteen, eli esimerkiksi ananas. Miten sen sitten toteuttaa, on eri asia.

Toimiskohan jos lämmittäis ja siihen lämpimään liemeen laittas ananasmehua..? Pysyisköhän tuo nesteenä sitten viileänäkin?

Hämmentää.

block52
Seuraa 
Viestejä1972
Liittynyt17.6.2012

En nyt ole ihan varma toimiiko purkista otettava ananasmehu. Bromelaiinista puhutaan aina tuoreen ananaksen yhteydessä.
Mikään ei estä kokeilemasta pienellä määrällä ensin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
block52
En nyt ole ihan varma toimiiko purkista otettava ananasmehu. Bromelaiinista puhutaan aina tuoreen ananaksen yhteydessä.
Mikään ei estä kokeilemasta pienellä määrällä ensin.



Bromelaiinia on vain tuoreessa ananaksessa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Vatkain
Volitans
Lämmität

Mutta eikö se hyydy takasin kun se viilenee?

Hyytyy, mut sitähän voi laimentaa - homeopaattista liivatetta teet!

o_turunen
Seuraa 
Viestejä12988
Liittynyt16.3.2005

Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

MooM
Seuraa 
Viestejä6324
Liittynyt29.6.2012
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.



No senhän voi lämmittää (alle alkoholin kiehumispisteenm mitä 70 asteen kieppeillä se onkaan!) ja kaataa ulos vaikka muottiin, jos kossujellyä haluaa lusikoida.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332
Liittynyt13.9.2013
MooM
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.



No senhän voi lämmittää (alle alkoholin kiehumispisteenm mitä 70 asteen kieppeillä se onkaan!) ja kaataa ulos vaikka muottiin, jos kossujellyä haluaa lusikoida.

Miten kävi?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Volitans
block52
En nyt ole ihan varma toimiiko purkista otettava ananasmehu. Bromelaiinista puhutaan aina tuoreen ananaksen yhteydessä.
Mikään ei estä kokeilemasta pienellä määrällä ensin.



Bromelaiinia on vain tuoreessa ananaksessa.

Kävisköhän ananastuoremehu?

o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Eiku kyllä se on ihan laakeassa rasiassa. Pitäis saaha siihen enemmän lantrinkia joukkoon.

Hämmentää.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332
Liittynyt13.9.2013
Vatkain
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Eiku kyllä se on ihan laakeassa rasiassa. Pitäis saaha siihen enemmän lantrinkia joukkoon.

Hmm.. Ei vastaa alkuperäiseen kysymykseen, mutta ratkeaisiko käytännön pulma, jos sen lantringin hyytelöisi erikseen ja kaataisi siihen kossuhyytelön päälle? Käyttäisi eriväristä lantrinkia ja saisi hienon raidallisen kerroshyytelön, josta voisi leikata palasia kauniisti tarjolle?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Vaihdokas
Vatkain
o_turunen
Minäpä veikkaan, että vatkain on kaatanut kossupulloon liivatetta, ja kossu ei nyt jostain syystä suostu tulemaan tyrkylle.

Eiku kyllä se on ihan laakeassa rasiassa. Pitäis saaha siihen enemmän lantrinkia joukkoon.

Hmm.. Ei vastaa alkuperäiseen kysymykseen, mutta ratkeaisiko käytännön pulma, jos sen lantringin hyytelöisi erikseen ja kaataisi siihen kossuhyytelön päälle? Käyttäisi eriväristä lantrinkia ja saisi hienon raidallisen kerroshyytelön, josta voisi leikata palasia kauniisti tarjolle?

Tätä voidaan pitää viimesenä vaihtoehtona.

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat