Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Harmi, että en ole löytänyt saksankielistä sivustoa uudelleen, mutta siinä psykoterapeutti väitti, että lesboudesta voi joskus eheytyä. Jos joku on lukenut, niin voisi linkata tännekin.

Perustelu terapeutilla oli se, että on olemassa erilaisia homoseksuaalisuuksia, ja osasta niistä voi eheytyä tai muuttua. Selostus meni suuriin piirtein niin, että on olemassa kahdenlaisia lesboja. Toiset ovat lesboja jo nuoruudestaan ja heitä ei voi eheyttää. Niin kuin aitoja lesboja. Toinen ryhmä taas on naisia, jotka ovat kokeneet seksuaalisen trauman lapsuudessaan tai nuoruudessaan. Ovat tulleet seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi tai raiskattu. Joskus pelkkä miehen väkivaltainen käytös perheessä riittää. Näille naisille on terapeutin kokemusten mukaan kehittynyt voimakas mieskammo, joka estää täysin näiden naisten hakeutumisen miesten seuraan. Seksistä puhumattakaan. Kun miehet ovat suljettu pois kumppanina olemisesta, niin halu rakkauteen ja läheisyyteen purkautuu sitten kohdistumalla naisiin. Lesbous ei tällöin ole ikään kuin aitoa, vaan korviketta tai paras mahdollinen kohde tapauksessa, jossa intiimiä suhdetta mieheen ei voi ajatella. Nämä naiset kokevat itsensä lesboiksi ja haluavat elää suhteessa naisen kanssa.

Terapeutin mukaan kuitenkin voi käydä niin, että kun traumaa työstetään psykoterapiassa, niin nainen vapautuu vähitellen mieskammostaan, ja ikään kuin ”antaa anteeksi” miehille, ja usein pystyy aloittamaan heteroseksuaalisen suhteen.
Kuullostaa ihan järkeenkäyvältä ajatukselta. Itse tosi jutun luettuani ajattelin, että taas näitä uskovaisia eheyttäjiä, mutta jälkeenpäin olen miettinyt, että voisihan olla perääkin. Tämä tosin edellyttäisi, että tilastoissa näkyisi jotain piikkiä siinä, että lesbot olisivat joutuneet heteroita useammin seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan uhreiksi lapsuudessaan. Onkohan tällaisia tilastoja?

Sivut

Kommentit (63)

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591
Liittynyt25.6.2009

Voi tuo olla noinkin, joskin eheyttäminen nyt ei o sopiva sana oikein missään yhteydessä. Ongelma tossa ei ole lesbous sinänsä, vaan oletettu trauma joka häiritsee ja vaikeuttaa elämistä jotenkin.

Sitä paitsi on vanhanaikaista argumentointia, onko homoseksuaalisuus valinta vai ei. Sen taustalla on ajatus, että samasta sukupuolesta tykkääminen olisi väärin. Aivan sama, vaikka seksuaalisuutta voisi vaihtaa yhtä helposti kuin sukkia, hihhulien ja muiden homofobien on turha ruveta siitä urputtamaan.

Freida
Tämä tosin edellyttäisi, että tilastoissa näkyisi jotain piikkiä siinä, että lesbot olisivat joutuneet heteroita useammin seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan uhreiksi lapsuudessaan. Onkohan tällaisia tilastoja?
Riippuu ihan siitä, kuinka suuri mahdollisuus on saada tuollainen trauma. Jos mahdollisuus on häviävän pieni, niin ei se missään näy.

jos löydät uutisen, niin linkkaa.

Xornor
Seuraa 
Viestejä44
Liittynyt16.8.2013

Miten voisi eheytyä jostain jos ei ole rikki?

Kaikki seksuaalisuus jossa ei vahingoiteta toista ihmistä on OK. Jos väitetään, että jostain seksuaalisuuden lajista voisi eheytyä, se on sama kuin sanoisi, että "puuronsyömisestä voi eheytyä".

Jos lopettaa puuronsyömisen, syö varmaan jotain muuta tai jättää syömättä, mutta onko ihminen silloin millään tavalla "eheytynyt"?

Xornor
Miten voisi eheytyä jostain jos ei ole rikki?

Kaikki seksuaalisuus jossa ei vahingoiteta toista ihmistä on OK. Jos väitetään, että jostain seksuaalisuuden lajista voisi eheytyä, se on sama kuin sanoisi, että "puuronsyömisestä voi eheytyä".

Jos lopettaa puuronsyömisen, syö varmaan jotain muuta tai jättää syömättä, mutta onko ihminen silloin millään tavalla "eheytynyt"?

Joskus tuotakin voi miettiä, onko nykyajan ruoka sen kaltaista, tai elinympäristössä olevat muut tekijät, ympäristöhormonit, että tuo sukupuolisuuden hämärtyminen on tapahtunut fyysisen ympäristön muutos.

Aivojen toiminnasta kaiketi myös on kysymys, , kun eivät tiedä kumpaa sukupuolta pitäisi elimistönsä puitteissa olla.

Aivothan tuottavat kaikki omat reaktionsa ja tuottavat myös välittäjäaineet, hormoni, ynnä muut mielihyväaineet vastaten siten ihmisen olemuksessa tapahtuvista toiminnoista.

Pelkästään asenteesta kaiketi ei ole kysymys.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005
Xornor
Miten voisi eheytyä jostain jos ei ole rikki?

Kaikki seksuaalisuus jossa ei vahingoiteta toista ihmistä on OK. Jos väitetään, että jostain seksuaalisuuden lajista voisi eheytyä, se on sama kuin sanoisi, että "puuronsyömisestä voi eheytyä".

Jos lopettaa puuronsyömisen, syö varmaan jotain muuta tai jättää syömättä, mutta onko ihminen silloin millään tavalla "eheytynyt"?


Juuri näin. Ihmisen seksualisuus on melko monivivahtainen, ja toki jokin traumaattinen kokemus voi muokata sitä, mutta sanana eheytyminen tässä yhteydessä on vain asenteellista paskaa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Mitäs kamalaa homomiehille sitten on tapahtunut, että he ovat (sisäänpäin)kääntyneet rakastamaan tai haluamaan oman sukupuolensa edustajia? Jossain vaiheessa taisi olla vallalla ajatus että nämä homomiehet ovat mammanpoikia joilla on ollut heikko isä ja päällepäsmäröivä äiti? (Siis vuosikymmeniä sitten.)

Ei sellainen ihminen todellakaan mikään aito homo tai lesbo ole joka trauman vuoksi päätyy valitsemaan kumppaneita sukupuolesta jota hän ei asettaisi etusijalle ilman traumaattista kokemustaan. Mutta ihminen voi aivan vapaasti päättää että haluaako hän loppuelämänsä hakea turvaa ja lohtua siltä sukupuolelta jonka edustajat eivät häntä pahoinpidelleet, vai haluaako hän oppia ajattelemaan niin yhden sukupuolen edustajat ovat yksilöitä joista löytyy niin hyviä kuin pahojakin. Tuntuu vähän hassulta että kokonaiselle sukupuolelle "pitäisi antaa anteeksi" se että jotkut juuri tämän sukupuolen edustajat ovat tehneet pahaa ihmistä kohtaan. Mutta toisaalta en tiedä miten itse ajattelisin, jos en olisi "saanut" kokea epämiellyttävää käytöstä kummankin sukupuolen edustajien taholta, mikä on tasannut tilejä niin etten voi itse syyttää kumpaakaan sukupuolta ääripahaksi ja olettaa että toinen on superhyvä. (Koska selvää on että miehet ovat tällä planeetalla kuitenkin vallankahvassa, suurin osa vääryyksistä menee laskenallisesti heidän piikkiinsä ja siksi kyseisen sukupuolen edustajien huoano käytöstä on tavallaan helpompi kritisoida, mutta naisetkin kyllä osaavat siinä taustalla tehdä omaa myyräntyötään yleisen pahoinvoinnin lisäämiseksi. Sitä taustamanipulointia voi olla vaikeampi havaita.)

Kaiken kaikkiaan ei ehkä kannata ajatella että seksuaalisuuden suuntauksesta pitäisi eheytyä. Kannattaa, mielestäni, ajatella että traumoista on hyvä eheytyä.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Joskus olen ihmetellyt miten on mahdollista, että naisista vain niin pieni osa on lesboja.

Kun katselee miessukukuntaa ja meidän käyttäytymistämme ja olemustamme, ei voi kuin ällistyä, kuinka joku voi haluta intiimiä seksiä moisen olion kanssa. Ja onhan naisen kroppa jotain viisi miljoonaa kertaa paremman näköinen kuin miehellä.

Olenkin tullut siihen tulokseen, että naisen seksihimot ovat paaaljon suuremmat kuin urospuolisilla ja tietenkin ne ovat ohjelmoituneet juuri kohdistumaan miehiin - siinä ei järjellä eikä itsesuojeluvaistolla ole enää osaa kun animaaliset halut puskee esiin.

Senpä vuoksi miehelle riittää kun yrittää vaan olla edes jotenkin siedettävä. Hieno homma.

Voihan se olla, että naiset hakevat miehiltä myös jotain muuta sellaista mitä toiset naiset eivät pysty tarjoamaan.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt13.4.2009
Rousseau
Mitäs kamalaa homomiehille sitten on tapahtunut, että he ovat (sisäänpäin)kääntyneet rakastamaan tai haluamaan oman sukupuolensa edustajia? Jossain vaiheessa taisi olla vallalla ajatus että nämä homomiehet ovat mammanpoikia joilla on ollut heikko isä ja päällepäsmäröivä äiti? (Siis vuosikymmeniä sitten.)Itse luulen, että yhä edelleen iso osa homofoobikoista ajattelee, että jos mies on ns. epämiehekäs, eli pukautuu hyvin, ottaa muut huomioon ja käy vaikka oopperassa tai ylipäätään on kiinnostunut ns. korkeakulttuurista, on hän ilman muuta "homppeli". Nämä tyypit, eivät siis oikeastaan edes tiedä mitä homoseksuaalisuus oikeasti on, vaan sillä tarkoitetaan pikemminkin sitä miten "miehekäs" tai "epämiehekäs" mies on. Eikös ruotsalaismiehiä ole Suomessa aina pidetty vähän homppeleina ja syy siihen on pikemminkin ruotsalaismiesten parempi koulutus, se että he ovat hyvätapaisia ja suomalaismiesten näkövinkkelistä siis "naismaisia".

Kaapelijehu

fata morgana

Joskus tuotakin voi miettiä, onko nykyajan ruoka sen kaltaista, tai elinympäristössä olevat muut tekijät, ympäristöhormonit, että tuo sukupuolisuuden hämärtyminen on tapahtunut fyysisen ympäristön muutos.Ei lesboilla sukupuolisuus ole millään tavalla hämärtynyt.

Aivojen toiminnasta kaiketi myös on kysymys, , kun eivät tiedä kumpaa sukupuolta pitäisi elimistönsä puitteissa olla.Tämä on ennemminkin transsukupuolisuutta. Lesbot tietävät hyvin olevansa naisia. Eivät he miehiksi itseään koe. Joidenkin kohdalla transsukupuolisuuden taustalla on intersukupuolisuus, jolloin itse asiassa ihmisen sukupuoli on määritelty ulkopuolelta vastoin aivojen mieltämää, kun se fyysinen sukupuoli on ollut epäselvä.

Tutustu tarkemmin sukupuolisuuden moninaisuuteen. Se ei ole ollenkaan noin yksiselitteistä kuin tunnut kuvittelevan.

MooM
Seuraa 
Viestejä7228
Liittynyt29.6.2012
Freida
Kuullostaa ihan järkeenkäyvältä ajatukselta. Itse tosi jutun luettuani ajattelin, että taas näitä uskovaisia eheyttäjiä, mutta jälkeenpäin olen miettinyt, että voisihan olla perääkin. Tämä tosin edellyttäisi, että tilastoissa näkyisi jotain piikkiä siinä, että lesbot olisivat joutuneet heteroita useammin seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan uhreiksi lapsuudessaan. Onkohan tällaisia tilastoja?Miten niin? Jos osa hyväksikäytetyistä naisista hanskaa tilanteen käyttäytymällä jatkossa homoseksuaalisesti (valelesboja ), ei se tarkoita, että kaikki naiset käyttäytyisivät noin tuossa tilanteessa.

Itse uskon, että on olemassa joku peurssuuntautuneisuus, joka on synnynnäistä ja sen päällä olosuhteet, jotka muovaavat ihmistä. Heteroseksuaalisuus on varmaaankin se yleisin suunta, jo ihan lajin säilymisenkin kannalta näin on oltava. Mutta moni hetero voi käyttäytyä halutessaan tai olosuhteiden painostuksesta/vaihtoehtojen puutteessa homoseksuaalisesti. Ja sama toisinpäin. Ihminen hakee seuraa, mielihyvää ja hellyyttä sieltä, mistä saa, jos sitä ykkösvaihtoehtoa ei ole tarjolla. Kynnys tietysti vaihtelee ja uskoisin, että naisille se on sekä henkisesti että yhteisön silmissä keskimäärin alempi.

Homostelu (tai heteroseksikin) valtapelinä ja alistamisen muotona on sitten erikseen, vrt. esim vankilayhteisöt tai vihollisen kohtelu.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

emp
fata morgana

Joskus tuotakin voi miettiä, onko nykyajan ruoka sen kaltaista, tai elinympäristössä olevat muut tekijät, ympäristöhormonit, että tuo sukupuolisuuden hämärtyminen on tapahtunut fyysisen ympäristön muutos.Ei lesboilla sukupuolisuus ole millään tavalla hämärtynyt.

Aivojen toiminnasta kaiketi myös on kysymys, , kun eivät tiedä kumpaa sukupuolta pitäisi elimistönsä puitteissa olla.Tämä on ennemminkin transsukupuolisuutta. Lesbot tietävät hyvin olevansa naisia. Eivät he miehiksi itseään koe. Joidenkin kohdalla transsukupuolisuuden taustalla on intersukupuolisuus, jolloin itse asiassa ihmisen sukupuoli on määritelty ulkopuolelta vastoin aivojen mieltämää, kun se fyysinen sukupuoli on ollut epäselvä.

Tutustu tarkemmin sukupuolisuuden moninaisuuteen. Se ei ole ollenkaan noin yksiselitteistä kuin tunnut kuvittelevan.

Esitin vain pohdintoja, en vaivaudu mitään kuvittelemaan.
Kysyin aivojen toiminnasta, miksi nuo hormonaaliset ristiriitaisuudet nykyään ovat kovin esillä.

Sanoin myös, ettei varmaan ole asenteista kysymys, joten varmaan jostain syystä nykyisin on lisääntynyt tuo metroseksuaalisuus, vai liekä se sitten vain julkisuuden mukanaan tuomaa toiseuden halua.

Mutta oikeastaan väität, ettei sillä olekaan fyysisiä, vaan vain niisanotusti, "henkisiä" syitä, joten pallo on sinulla.

CE-hyväksytty
Eipä kyllä metroseksuaalisuudella taida pahemmin olla tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Tai sukupuolisen identiteetin.
Tiedän, mutta se sopi nyt tähän silti, maan-alaisen luonteensa vuoksi.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
fata morgana
CE-hyväksytty
Eipä kyllä metroseksuaalisuudella taida pahemmin olla tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Tai sukupuolisen identiteetin.
Tiedän, mutta se sopi nyt tähän silti, maan-alaisen luonteensa vuoksi.

Onko sillä semmoinen?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat