Seuraa 
Viestejä45973

Harmi, että en ole löytänyt saksankielistä sivustoa uudelleen, mutta siinä psykoterapeutti väitti, että lesboudesta voi joskus eheytyä. Jos joku on lukenut, niin voisi linkata tännekin.

Perustelu terapeutilla oli se, että on olemassa erilaisia homoseksuaalisuuksia, ja osasta niistä voi eheytyä tai muuttua. Selostus meni suuriin piirtein niin, että on olemassa kahdenlaisia lesboja. Toiset ovat lesboja jo nuoruudestaan ja heitä ei voi eheyttää. Niin kuin aitoja lesboja. Toinen ryhmä taas on naisia, jotka ovat kokeneet seksuaalisen trauman lapsuudessaan tai nuoruudessaan. Ovat tulleet seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi tai raiskattu. Joskus pelkkä miehen väkivaltainen käytös perheessä riittää. Näille naisille on terapeutin kokemusten mukaan kehittynyt voimakas mieskammo, joka estää täysin näiden naisten hakeutumisen miesten seuraan. Seksistä puhumattakaan. Kun miehet ovat suljettu pois kumppanina olemisesta, niin halu rakkauteen ja läheisyyteen purkautuu sitten kohdistumalla naisiin. Lesbous ei tällöin ole ikään kuin aitoa, vaan korviketta tai paras mahdollinen kohde tapauksessa, jossa intiimiä suhdetta mieheen ei voi ajatella. Nämä naiset kokevat itsensä lesboiksi ja haluavat elää suhteessa naisen kanssa.

Terapeutin mukaan kuitenkin voi käydä niin, että kun traumaa työstetään psykoterapiassa, niin nainen vapautuu vähitellen mieskammostaan, ja ikään kuin ”antaa anteeksi” miehille, ja usein pystyy aloittamaan heteroseksuaalisen suhteen.
Kuullostaa ihan järkeenkäyvältä ajatukselta. Itse tosi jutun luettuani ajattelin, että taas näitä uskovaisia eheyttäjiä, mutta jälkeenpäin olen miettinyt, että voisihan olla perääkin. Tämä tosin edellyttäisi, että tilastoissa näkyisi jotain piikkiä siinä, että lesbot olisivat joutuneet heteroita useammin seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan uhreiksi lapsuudessaan. Onkohan tällaisia tilastoja?

Sivut

Kommentit (63)

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Voi tuo olla noinkin, joskin eheyttäminen nyt ei o sopiva sana oikein missään yhteydessä. Ongelma tossa ei ole lesbous sinänsä, vaan oletettu trauma joka häiritsee ja vaikeuttaa elämistä jotenkin.

Sitä paitsi on vanhanaikaista argumentointia, onko homoseksuaalisuus valinta vai ei. Sen taustalla on ajatus, että samasta sukupuolesta tykkääminen olisi väärin. Aivan sama, vaikka seksuaalisuutta voisi vaihtaa yhtä helposti kuin sukkia, hihhulien ja muiden homofobien on turha ruveta siitä urputtamaan.

Freida
Tämä tosin edellyttäisi, että tilastoissa näkyisi jotain piikkiä siinä, että lesbot olisivat joutuneet heteroita useammin seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan uhreiksi lapsuudessaan. Onkohan tällaisia tilastoja?
Riippuu ihan siitä, kuinka suuri mahdollisuus on saada tuollainen trauma. Jos mahdollisuus on häviävän pieni, niin ei se missään näy.

jos löydät uutisen, niin linkkaa.

Xornor
Seuraa 
Viestejä44

Miten voisi eheytyä jostain jos ei ole rikki?

Kaikki seksuaalisuus jossa ei vahingoiteta toista ihmistä on OK. Jos väitetään, että jostain seksuaalisuuden lajista voisi eheytyä, se on sama kuin sanoisi, että "puuronsyömisestä voi eheytyä".

Jos lopettaa puuronsyömisen, syö varmaan jotain muuta tai jättää syömättä, mutta onko ihminen silloin millään tavalla "eheytynyt"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Xornor
Miten voisi eheytyä jostain jos ei ole rikki?

Kaikki seksuaalisuus jossa ei vahingoiteta toista ihmistä on OK. Jos väitetään, että jostain seksuaalisuuden lajista voisi eheytyä, se on sama kuin sanoisi, että "puuronsyömisestä voi eheytyä".

Jos lopettaa puuronsyömisen, syö varmaan jotain muuta tai jättää syömättä, mutta onko ihminen silloin millään tavalla "eheytynyt"?

Joskus tuotakin voi miettiä, onko nykyajan ruoka sen kaltaista, tai elinympäristössä olevat muut tekijät, ympäristöhormonit, että tuo sukupuolisuuden hämärtyminen on tapahtunut fyysisen ympäristön muutos.

Aivojen toiminnasta kaiketi myös on kysymys, , kun eivät tiedä kumpaa sukupuolta pitäisi elimistönsä puitteissa olla.

Aivothan tuottavat kaikki omat reaktionsa ja tuottavat myös välittäjäaineet, hormoni, ynnä muut mielihyväaineet vastaten siten ihmisen olemuksessa tapahtuvista toiminnoista.

Pelkästään asenteesta kaiketi ei ole kysymys.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204
Xornor
Miten voisi eheytyä jostain jos ei ole rikki?

Kaikki seksuaalisuus jossa ei vahingoiteta toista ihmistä on OK. Jos väitetään, että jostain seksuaalisuuden lajista voisi eheytyä, se on sama kuin sanoisi, että "puuronsyömisestä voi eheytyä".

Jos lopettaa puuronsyömisen, syö varmaan jotain muuta tai jättää syömättä, mutta onko ihminen silloin millään tavalla "eheytynyt"?


Juuri näin. Ihmisen seksualisuus on melko monivivahtainen, ja toki jokin traumaattinen kokemus voi muokata sitä, mutta sanana eheytyminen tässä yhteydessä on vain asenteellista paskaa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Mitäs kamalaa homomiehille sitten on tapahtunut, että he ovat (sisäänpäin)kääntyneet rakastamaan tai haluamaan oman sukupuolensa edustajia? Jossain vaiheessa taisi olla vallalla ajatus että nämä homomiehet ovat mammanpoikia joilla on ollut heikko isä ja päällepäsmäröivä äiti? (Siis vuosikymmeniä sitten.)

Ei sellainen ihminen todellakaan mikään aito homo tai lesbo ole joka trauman vuoksi päätyy valitsemaan kumppaneita sukupuolesta jota hän ei asettaisi etusijalle ilman traumaattista kokemustaan. Mutta ihminen voi aivan vapaasti päättää että haluaako hän loppuelämänsä hakea turvaa ja lohtua siltä sukupuolelta jonka edustajat eivät häntä pahoinpidelleet, vai haluaako hän oppia ajattelemaan niin yhden sukupuolen edustajat ovat yksilöitä joista löytyy niin hyviä kuin pahojakin. Tuntuu vähän hassulta että kokonaiselle sukupuolelle "pitäisi antaa anteeksi" se että jotkut juuri tämän sukupuolen edustajat ovat tehneet pahaa ihmistä kohtaan. Mutta toisaalta en tiedä miten itse ajattelisin, jos en olisi "saanut" kokea epämiellyttävää käytöstä kummankin sukupuolen edustajien taholta, mikä on tasannut tilejä niin etten voi itse syyttää kumpaakaan sukupuolta ääripahaksi ja olettaa että toinen on superhyvä. (Koska selvää on että miehet ovat tällä planeetalla kuitenkin vallankahvassa, suurin osa vääryyksistä menee laskenallisesti heidän piikkiinsä ja siksi kyseisen sukupuolen edustajien huoano käytöstä on tavallaan helpompi kritisoida, mutta naisetkin kyllä osaavat siinä taustalla tehdä omaa myyräntyötään yleisen pahoinvoinnin lisäämiseksi. Sitä taustamanipulointia voi olla vaikeampi havaita.)

Kaiken kaikkiaan ei ehkä kannata ajatella että seksuaalisuuden suuntauksesta pitäisi eheytyä. Kannattaa, mielestäni, ajatella että traumoista on hyvä eheytyä.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5077

Joskus olen ihmetellyt miten on mahdollista, että naisista vain niin pieni osa on lesboja.

Kun katselee miessukukuntaa ja meidän käyttäytymistämme ja olemustamme, ei voi kuin ällistyä, kuinka joku voi haluta intiimiä seksiä moisen olion kanssa. Ja onhan naisen kroppa jotain viisi miljoonaa kertaa paremman näköinen kuin miehellä.

Olenkin tullut siihen tulokseen, että naisen seksihimot ovat paaaljon suuremmat kuin urospuolisilla ja tietenkin ne ovat ohjelmoituneet juuri kohdistumaan miehiin - siinä ei järjellä eikä itsesuojeluvaistolla ole enää osaa kun animaaliset halut puskee esiin.

Senpä vuoksi miehelle riittää kun yrittää vaan olla edes jotenkin siedettävä. Hieno homma.

Voihan se olla, että naiset hakevat miehiltä myös jotain muuta sellaista mitä toiset naiset eivät pysty tarjoamaan.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390
Rousseau
Mitäs kamalaa homomiehille sitten on tapahtunut, että he ovat (sisäänpäin)kääntyneet rakastamaan tai haluamaan oman sukupuolensa edustajia? Jossain vaiheessa taisi olla vallalla ajatus että nämä homomiehet ovat mammanpoikia joilla on ollut heikko isä ja päällepäsmäröivä äiti? (Siis vuosikymmeniä sitten.)Itse luulen, että yhä edelleen iso osa homofoobikoista ajattelee, että jos mies on ns. epämiehekäs, eli pukautuu hyvin, ottaa muut huomioon ja käy vaikka oopperassa tai ylipäätään on kiinnostunut ns. korkeakulttuurista, on hän ilman muuta "homppeli". Nämä tyypit, eivät siis oikeastaan edes tiedä mitä homoseksuaalisuus oikeasti on, vaan sillä tarkoitetaan pikemminkin sitä miten "miehekäs" tai "epämiehekäs" mies on. Eikös ruotsalaismiehiä ole Suomessa aina pidetty vähän homppeleina ja syy siihen on pikemminkin ruotsalaismiesten parempi koulutus, se että he ovat hyvätapaisia ja suomalaismiesten näkövinkkelistä siis "naismaisia".

Kaapelijehu

fata morgana

Joskus tuotakin voi miettiä, onko nykyajan ruoka sen kaltaista, tai elinympäristössä olevat muut tekijät, ympäristöhormonit, että tuo sukupuolisuuden hämärtyminen on tapahtunut fyysisen ympäristön muutos.Ei lesboilla sukupuolisuus ole millään tavalla hämärtynyt.

Aivojen toiminnasta kaiketi myös on kysymys, , kun eivät tiedä kumpaa sukupuolta pitäisi elimistönsä puitteissa olla.Tämä on ennemminkin transsukupuolisuutta. Lesbot tietävät hyvin olevansa naisia. Eivät he miehiksi itseään koe. Joidenkin kohdalla transsukupuolisuuden taustalla on intersukupuolisuus, jolloin itse asiassa ihmisen sukupuoli on määritelty ulkopuolelta vastoin aivojen mieltämää, kun se fyysinen sukupuoli on ollut epäselvä.

Tutustu tarkemmin sukupuolisuuden moninaisuuteen. Se ei ole ollenkaan noin yksiselitteistä kuin tunnut kuvittelevan.

MooM
Seuraa 
Viestejä11504
Freida
Kuullostaa ihan järkeenkäyvältä ajatukselta. Itse tosi jutun luettuani ajattelin, että taas näitä uskovaisia eheyttäjiä, mutta jälkeenpäin olen miettinyt, että voisihan olla perääkin. Tämä tosin edellyttäisi, että tilastoissa näkyisi jotain piikkiä siinä, että lesbot olisivat joutuneet heteroita useammin seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan uhreiksi lapsuudessaan. Onkohan tällaisia tilastoja?Miten niin? Jos osa hyväksikäytetyistä naisista hanskaa tilanteen käyttäytymällä jatkossa homoseksuaalisesti (valelesboja ), ei se tarkoita, että kaikki naiset käyttäytyisivät noin tuossa tilanteessa.

Itse uskon, että on olemassa joku peurssuuntautuneisuus, joka on synnynnäistä ja sen päällä olosuhteet, jotka muovaavat ihmistä. Heteroseksuaalisuus on varmaaankin se yleisin suunta, jo ihan lajin säilymisenkin kannalta näin on oltava. Mutta moni hetero voi käyttäytyä halutessaan tai olosuhteiden painostuksesta/vaihtoehtojen puutteessa homoseksuaalisesti. Ja sama toisinpäin. Ihminen hakee seuraa, mielihyvää ja hellyyttä sieltä, mistä saa, jos sitä ykkösvaihtoehtoa ei ole tarjolla. Kynnys tietysti vaihtelee ja uskoisin, että naisille se on sekä henkisesti että yhteisön silmissä keskimäärin alempi.

Homostelu (tai heteroseksikin) valtapelinä ja alistamisen muotona on sitten erikseen, vrt. esim vankilayhteisöt tai vihollisen kohtelu.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

emp
fata morgana

Joskus tuotakin voi miettiä, onko nykyajan ruoka sen kaltaista, tai elinympäristössä olevat muut tekijät, ympäristöhormonit, että tuo sukupuolisuuden hämärtyminen on tapahtunut fyysisen ympäristön muutos.Ei lesboilla sukupuolisuus ole millään tavalla hämärtynyt.

Aivojen toiminnasta kaiketi myös on kysymys, , kun eivät tiedä kumpaa sukupuolta pitäisi elimistönsä puitteissa olla.Tämä on ennemminkin transsukupuolisuutta. Lesbot tietävät hyvin olevansa naisia. Eivät he miehiksi itseään koe. Joidenkin kohdalla transsukupuolisuuden taustalla on intersukupuolisuus, jolloin itse asiassa ihmisen sukupuoli on määritelty ulkopuolelta vastoin aivojen mieltämää, kun se fyysinen sukupuoli on ollut epäselvä.

Tutustu tarkemmin sukupuolisuuden moninaisuuteen. Se ei ole ollenkaan noin yksiselitteistä kuin tunnut kuvittelevan.

Esitin vain pohdintoja, en vaivaudu mitään kuvittelemaan.
Kysyin aivojen toiminnasta, miksi nuo hormonaaliset ristiriitaisuudet nykyään ovat kovin esillä.

Sanoin myös, ettei varmaan ole asenteista kysymys, joten varmaan jostain syystä nykyisin on lisääntynyt tuo metroseksuaalisuus, vai liekä se sitten vain julkisuuden mukanaan tuomaa toiseuden halua.

Mutta oikeastaan väität, ettei sillä olekaan fyysisiä, vaan vain niisanotusti, "henkisiä" syitä, joten pallo on sinulla.

CE-hyväksytty
Eipä kyllä metroseksuaalisuudella taida pahemmin olla tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Tai sukupuolisen identiteetin.
Tiedän, mutta se sopi nyt tähän silti, maan-alaisen luonteensa vuoksi.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
fata morgana
CE-hyväksytty
Eipä kyllä metroseksuaalisuudella taida pahemmin olla tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Tai sukupuolisen identiteetin.
Tiedän, mutta se sopi nyt tähän silti, maan-alaisen luonteensa vuoksi.

Onko sillä semmoinen?

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
fata morgana
CE-hyväksytty
[size=50:3cub7hnr]Eipä kyllä metroseksuaalisuudella taida pahemmin olla tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Tai sukupuolisen identiteetin.[/size:3cub7hnr]
Tiedän, mutta se sopi nyt tähän silti, maan-alaisen luonteensa vuoksi.

Samalla tavoin sopisi sit myös korpiseksuaalisuus (=nussitaan kaikkea, mikä liikkuu)...

Jyri T.
Seuraa 
Viestejä1356
Freida
Perustelu terapeutilla oli se, että on olemassa erilaisia homoseksuaalisuuksia...Lukemieni tutkimusten mukaan miesten homoseksuaalinen suuntautuneisuus näyttää syntyvän yhtä, geenien ja sikiönaikaisen hormoniympäristön viitoittamaa tietä. Osalla homoseksuaalisista naisista suuntautuneisuus syntyy samaa reittiä pitkin suurin piirtein siinä kohtaa, kun sikiön kehitys on edennyt kolme kuukautta.

Osalla naisista suuntautuneisuus näyttää kuitenkin syntyvän jotakin toista reittiä pitkin, ja se näyttää olevan luonteeltaan "pehmeämpi" kuin geeni-hormoni-reitin homoilla. On mahdollista, että näillä lesboilla sikiönkehityskauden jälkeisen ympäristön ja jopa sosiaalisen ympäristön osuus on merkittävä.

Siten voi olla hyvin mahdollista, että heidän seksuaalinen suuntautuneisuus myös muuttuu muita homoja ja heteroita helpommin. (Usein tosin on hankala erottaa "eheytyneet homot" preferenssiään muuttaneista biseksuaaleista, mikä on sitten ihan eri pallopeli.)

On aivan eri asia, voiko joku muuttaa sitä omasta tahdostaan. Vielä suurempi kysymysmerkki on se, voiko joku pakottaa toisen muuttumaan --- ja miksi niin pitäisi tehdä ylipäätään.

Homon ei tarvitse "eheytyä" koska hänessä ei ole mitään vikaa, mutta joku saattaa muuttua 'spontaanisti' ajan tai esim. vaikka aivovamman myötä.

EDIT kirojitusvirheitä

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Vaikka ilmiö, kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä harjoittaa seksiä keksenään, näyttää ulospäin yhdeltä ilmiöltä, niin ei pidä olettaa, että syyt ilmentymään ovat eri ihmisillä samanlaisia. On oletettavaa, että ei ole olemassa yhtä homoseksuaalisuutta, vaan homoseksuaalisuuksia on monia. Ei ole mitenkään varmaa, että esimerkiksi lesbolaisuuden ja miesten homoseksuaalisuuden syyt ovat samat tai samanlaiset.

HIV-tutkimuksissa, kun tutkitaan riskejä, käytetään tieteellisen neutraalia käsitettä MSM, Men who have sex with men, samoin yhteiskuntatieteellisesssä tutkimuksessa. Sana homoseksuaali tai homoseksuaalisuus viittaavat koettuun identiteettiin. Kuitenkin ihmiset voivat kokemusten mukaan harjoittaa seksiä saman sukupuolen kanssa ilman, että hän samaistuu biseksuaalin tai homoseksuaalin identiteettiin.

Jyri T.
Seuraa 
Viestejä1356
Emotion Science
Vaikka ilmiö, kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä harjoittaa seksiä keksenään, näyttää ulospäin yhdeltä ilmiöltä, niin ei pidä olettaa, että syyt ilmentymään ovat eri ihmisillä samanlaisia. On oletettavaa, että ei ole olemassa yhtä homoseksuaalisuutta, vaan homoseksuaalisuuksia on monia. Ei ole mitenkään varmaa, että esimerkiksi lesbolaisuuden ja miesten homoseksuaalisuuden syyt ovat samat tai samanlaiset.Tällaisessa keskustelussa usein menee vähän sekaisin "seksuaalinen suuntautuneisuus" ja "seksuaalinen itseidentifikaatio", jotka ovat eri asioita.

Mutta silti, olet oikeassa, kaikki homoseksuaalit ovat erilaisia ihan samalla tavalla kuin kaikki heterotkin ovat erilaisia.

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
fata morgana
CE-hyväksytty
Eipä kyllä metroseksuaalisuudella taida pahemmin olla tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa. Tai sukupuolisen identiteetin.
Tiedän, mutta se sopi nyt tähän silti, maan-alaisen luonteensa vuoksi.Mitä maanalaista on siinä että kun on pätäkkää, niin sen pitää myös näkyä? Tai siinä että on narsisti?

Homoja on toisinaan syytetty siitä että heille on kehittynyt vinksahtanut minäkuva jossa ollaan niin lääpällään omaan itseen että rakkauden/himon kohteenaksikaan ei huolita mitään liian paljon omasta itsestä poikkeavaa, jolloinka vain oman sukupuolen (hyvännäköinen) edustaja kelpaa. Mutta kaikkia homoja tuo ei koske, ja joitakin heteroita tuo koskee. Ja kaikkein helpointa on nyt tarkemmin ajatellen epäillä että metroseksuaali se, jos kuka, on se uusi uljas individualistisen itsekkyyden tai itsekkään individualismin huipentuma.

Mutta mitä uutta tuossa oikeasti on? Viidakon villi-ihminen tunkee luun nenärustosta läpi, tekee komeita koristeita sulista ja muusta tarjolla olevasta materiaalista ja maalaa ihonsa hehkuvin värein. Yhdessäkään valokuvassa mikä esittää luonnon keskellä eläviä ihmisiä en ole koskaan nähnyt että naisilla olisi ne kirkkaimmat kuvioinnit ja korskeimmat koristeet - ei, kyllä ne ovat aina miehiä jotka koristautuvat perusteellisimmin. Naisten ihomaalit ovat vaatimattomampia. Luonnon keskellä asuvilla ihmisillä tuntuu se meno olevan täsmälleen sama kuin useimmilla eläinlajeilla: uros on huomiotaherättävämpi kuin naaras. Onhan se luonnollista monestakin syystä.

Miehinen koristautuminen on ajoittain ollut muodissa kautta historian, mutta aina kun jostain syystä on korostettu jotain armeijalle ominaista karuutta ja kuria, on miehistäkin tullut varsin mitättömän näköisiä, hädin tuskin toisistaan erottuvia nihilismin kuvajaisia. Pitääkseen yhtä armeija- tai kansallishenkiset miehet tietenkin halveksuvat kaikkea "poikkeavaa" feminiinisenä, ja ajoittain pelkkä pitkä tukka on riittänyt ivan syyksi.

Sotamuoti on jo kyllä niin aikansa elänyttä että kaikkinainen äärimmäinen karuus ei voi mitenkään kiinnostaa kaikkia miehiä. Mutta koska tälläytymistä ja itsensä laittamista vieläkin katsotaan kieroon, ainoa mitä mies voi tehdä on lotrata partaveden kanssa ja hankkia ökykalliin rannekellon. Tylsää, tuumivat jotkut. Ja piut paut nakkaavat lopulta kaikille "säännöille".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat