Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on nyky-yhteiskuntien avoimuuden aste? Suomessa? Muualla? Pitäisikö olla läpinäkyvämpää vai vähemmän läpinäkyvää? Mihin yhteiskunnan osiin läpinäkyvyys tulisi ulottaa?

esim. Karl Popper:
mm.

Avoin yhteiskunta kohtelee ihmisiä tasa-arvoisesti riippumatta syntyperästä, rodusta tai varallisuudesta. Tämä on kiistetty väittämällä, että todellisuudessa ihmiset ovat luonnostaan eriarvoisia. Erojen on nähty johtuvan esimerkiksi rotuominaisuuksista, kastista tai jalosta syntyperästä. Tasa-arvo on jo periaatteessa mahdoton, sillä eriarvoisten ihmisten tasa-arvoinen kohtelu johtaa väistämättä eriarvoisuuteen. Lisäksi se on typerää, sillä kokonaisuuden edun mukaista on, että kukin asetetaan luonnollisia kykyjään vastaavalle paikalle yhteiskunnan hierarkiassa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Avoin_yhteiskunta

Kommentit (1)

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Minä uskon vahvimman voittoon ja hänen kykyyn säädellä kuvioista.

Systeemi on rakennettu demokratialle, mutta rakentuminen tulee säädösten kautta, ei luonnollisena siirtymänä. Demokratia on toki hyvä tasa-arvoineen, mutta ei sitä voi sanomalla saavuttaa. Se tie tulee käydä ja saavuttaa maali.

Vähän kuin jos juntattaisiin naimamalli eli tavoite onnellisesta liitosta ilman, että luonnollisella valinnnalla olisi mitään osaa prosessissa.

Kulttuuri on vahva ja jos se ei soinnu, niin se voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Vahva juttu väärin käytettynä.

Mutta luonnollinen demokratia voi tosiaan koskea vain pientä yhteisöä. Pitäisi ehkä luopua näistä EU-hankkeista tai ainakin luoda edellytykset myös pienyhteisöille, joita ei pääse niin hyvin käyttämään väärin. Suuryhteisössä on helppo lusmuilla.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat