Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko vesi terveellisempää kuin vaikka täysmehu jossa on vitamiineja ja sokerina hedelmän omaa sokeria?
Aina sanotaan että vesi on se juomista paras, mutta mitä hyötyä veden juomisesta on verrattuna vaikka tuollaiseen täysmehuun?

Sivut

Kommentit (20)

teme
Seuraa 
Viestejä191
Liittynyt24.9.2005
McKay
Onko vesi terveellisempää kuin vaikka täysmehu jossa on vitamiineja ja sokerina hedelmän omaa sokeria?
Aina sanotaan että vesi on se juomista paras, mutta mitä hyötyä veden juomisesta on verrattuna vaikka tuollaiseen täysmehuun?

vesi wanhin voitehista... No joo asiaan, ainakin elämän perustana täällä päin maailmaa on vesi. Tiedä sitten mikä on terveellisin, mutta omasta mielestäni (puhdas) vesi on kuitenkin numero yksi.

teme
McKay
Onko vesi terveellisempää kuin vaikka täysmehu jossa on vitamiineja ja sokerina hedelmän omaa sokeria?
Aina sanotaan että vesi on se juomista paras, mutta mitä hyötyä veden juomisesta on verrattuna vaikka tuollaiseen täysmehuun?vesi wanhin voitehista... No joo asiaan, ainakin elämän perustana täällä päin maailmaa on vesi. Tiedä sitten mikä on terveellisin, mutta omasta mielestäni (puhdas) vesi on kuitenkin numero yksi.

[size=150:242qdb9s]Numero kaksi:
Keski olut...
tai toisin päin.[/size:242qdb9s]

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Vesi on janojuomana loistava monista syistä. Ensinnäkin se ei aiheuta happohyökkäystä. Toiseksi se on tarpeeksi laimeaa imeytyäkseen tehokkaasti.

Itse join lähikaupasta ostamaani 10 vitamiinin hedelmälihallista täysmehua kuukausitolkulla, eikä ole ollut pöpön pöpöä, nivelet ovat loistavassa kunnossa ja olo on kaikin puolin mainio. Toinen vaihtoehto olisi rautaa sisältävä mehu, johon suhtaudun hieman epäluuloisesti. Muistaakseni 300 000 suomalaisella on piilevä hemakromatoosi, joka voi aiheuttaa rautalisän myötä vakavia terveysongelmia. Aiheeseen perehtynyt voi korjata.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Täysmehu laimennettuna vedellä lienee parempi ku pelkkä täysmehu. Mehut kun tuhoaa hammaskiillettä, varsinkin happamat mehut (hedelmä- ja sitrusmehut sekä urheilujuomat)... näin siis ainakin väitetään!

Itselläni on kotona ollessani tapa että on aina tuopillinen vettä juotavana.
Vettä tulee sellaisenaan juotuakkin 3-4 litraa päivässä.
Eli kyllä vesi on oma ykkösjuomani.
Kevytmaidosta pidän todella paljon mutta se on kovin kallista.
Myös appelsiinimehua tulee juotua keskimäärin ehkä 0,3 litraa päivässä.
Keskiolut tulee sitten seuraavaksi listassa jota menee ihan tilanteen mukaan.
Minkäännäköisiä limppareita en juo kuin todella harvoin. Muutamia litroja ehkä vuodessa.
Terveellisyydestä senverran että mehuista saa kätevästi päivän C vitamiiniannokset ja maidostakin löytyy kalsiumia, B2 ja B12, sekä D vitamiineja.
Ylimääräinen sokeri ei tee hyvää.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Jaa ettäkö paras juoma ? No koothan pari sankollista hilloja.
Jokku etelän aljut sanovat niitä lakoiksi, mutta lakkoja käytethän pulituurissa ja huonekalujen päällysainhena.
Niin se hilla on kellertävä ( kypsänä) marja joka kasvaa pounuilla , niin jänkillä ku isomillaki aavoilla. Niitä koothan siis niin paljo , että kaks sankollista saattaa piilottaa, eikä akka hoksaa mithän.
Hillat annethan lämmetä, niin ne ylikypsyvät ,ja niissä tapahtuu ittesthän käyminen. Sekhan lisäthän hiukan hirvensarvisuolaa, sitä myyvhän apteekissa. saapi sitä tuohon määrhän hilloja, noin 14 -16 kiloa
lisätä muutaman kilon sokeriaki. 4 tai 5 kiloa ei ole liikaa.
Annethan seoksen ( hillat sokeri hirvensarvisuola) olla rauhassa tunnin pari.
Otethan riittävän iso astia , pienehkö saavi johon aineosat kaajethan.
Seokshen lisäthän lämmitettyä , hetevettä. Muistakaa nimenonhan hetevettä
sopevasti haaleana. Annethan käyvvä niin kauvvonku pientäki käymistä on havattavissa, elikkä käytännössä kolmekkin kuukautta.
Sitte aine panhan laskeutumhan. Se vaihe on kaikkein pitkäveteisin, ja
vaikein suorittaa. Mieltä ja hajuhermoja hivelevät hajut tuntuvat koko talossa, mutta ei vielä, ei vielä. Kun neste on selvästi eroittunut sakasta joka on laskeutunut astian pohjalle , imetään letkulla kauniin kellertävä
hunajanvärinen , neste pulloihin. Tai oikeammin vielä semmoisiin suuriin lasisiin astioihin, kaikillahan on sellaisia isoja lasipurkkija.
Viikossa kahessa lasipurkin pohjalle kertyy hieman jotaki ,olisko se viiminen sakkaaine. Mitään ei kuitenkaan näistäkään sakoista
panna hukkaan, niissä on jonkuverran alkohoolia. Ne kootaan yhteen astiaan ja viihän väärtille seku tekkee niille sen lopullisen selvityksen,
son guut nannaa sitte nekki.
Lasipurkissa ollut " mehu" pullotethan, ja viihän viileijhän kellarhin.
Alkometteri näyttää alkohoolipittoisuuveksi jota 14- 15 % .
Sitä kelpaa tarjota vaikka vierhaillekki. Sitte jos sitä viepi muutaman litran väärtille , se takkee siittä semmosta 85% , seki son rievattu hyvvää. Siinä maiskahtaa vieläki se jänkkien, ja pounukoitten
raikas hillan maku. Parempaa saapi hakea, sitä ei yksinkertasesti ole olemassa.

Oikeessa oot, lakkaviini on sikamaisen hyvää. Ite tykkään Rönnvikin lakkaviinistä ja on kyllä todella maistuvaa!

Harmi että sitä saa vaan vanhempien luota, jotka asuu noin 150 km täältä.

Vesi vanhin voitehista - ja huonoin.

Janojuomana silti paras.

Joskus kun on hirmuinen janotus päällä vaikka uintireissun jälkeen:

jääkylmään isoon vesilasiin, kun pistää pussukan samariinia, niin jo vain hyvää tekee.

Aslakin resepti kuulostaa hyvältä. Itse olen heikkona skottilaisiin single malt viskeihin. Joitain erittäinkin hyviä saa alkostakin, mutta parhaita on tullut vain ulkomailta mukana. Niin hyviä kuin viskit ovatkin, niin onhan se toisaalta ikävä, että ne myös käyvät päähän turhankin nopeasti. Pitäisi malttaa harvakseltaan nauttia, ei se oikein mikään seurustelujuoma ole.

Cosmic-Fairy
Vettä tulee sellaisenaan juotuakkin 3-4 litraa päivässä.

Mie täällä suu auki tuijotan että juoko joku tosissaan 20 lasia (eli siis 20x200ml) puhasta vettä päivässä. Lisäksi siihen sitten vielä oluet, mehut, tai mitä muuta nyt sitten juokaan. Kaipa se sekin on mahollista.

HJV
Cosmic-Fairy
Vettä tulee sellaisenaan juotuakkin 3-4 litraa päivässä.Mie täällä suu auki tuijotan että juoko joku tosissaan 20 lasia (eli siis 20x200ml) puhasta vettä päivässä. Lisäksi siihen sitten vielä oluet, mehut, tai mitä muuta nyt sitten juokaan. Kaipa se sekin on mahollista.

Join minä joskus vesipokerissa hävitessäni 11 0,5 litran tuoppia vettä suhteellisen lyhyessä ajassa. Kymmenestä meni poikki, mutta urheiluhenkeä osoittaakseni join yhdennentoistakin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat