Seuraa 
Viestejä45973

Onko vesi terveellisempää kuin vaikka täysmehu jossa on vitamiineja ja sokerina hedelmän omaa sokeria?
Aina sanotaan että vesi on se juomista paras, mutta mitä hyötyä veden juomisesta on verrattuna vaikka tuollaiseen täysmehuun?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

teme
Seuraa 
Viestejä191
McKay
Onko vesi terveellisempää kuin vaikka täysmehu jossa on vitamiineja ja sokerina hedelmän omaa sokeria?
Aina sanotaan että vesi on se juomista paras, mutta mitä hyötyä veden juomisesta on verrattuna vaikka tuollaiseen täysmehuun?

vesi wanhin voitehista... No joo asiaan, ainakin elämän perustana täällä päin maailmaa on vesi. Tiedä sitten mikä on terveellisin, mutta omasta mielestäni (puhdas) vesi on kuitenkin numero yksi.

teme
McKay
Onko vesi terveellisempää kuin vaikka täysmehu jossa on vitamiineja ja sokerina hedelmän omaa sokeria?
Aina sanotaan että vesi on se juomista paras, mutta mitä hyötyä veden juomisesta on verrattuna vaikka tuollaiseen täysmehuun?vesi wanhin voitehista... No joo asiaan, ainakin elämän perustana täällä päin maailmaa on vesi. Tiedä sitten mikä on terveellisin, mutta omasta mielestäni (puhdas) vesi on kuitenkin numero yksi.

[size=150:242qdb9s]Numero kaksi:
Keski olut...
tai toisin päin.[/size:242qdb9s]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253

Vesi on janojuomana loistava monista syistä. Ensinnäkin se ei aiheuta happohyökkäystä. Toiseksi se on tarpeeksi laimeaa imeytyäkseen tehokkaasti.

Itse join lähikaupasta ostamaani 10 vitamiinin hedelmälihallista täysmehua kuukausitolkulla, eikä ole ollut pöpön pöpöä, nivelet ovat loistavassa kunnossa ja olo on kaikin puolin mainio. Toinen vaihtoehto olisi rautaa sisältävä mehu, johon suhtaudun hieman epäluuloisesti. Muistaakseni 300 000 suomalaisella on piilevä hemakromatoosi, joka voi aiheuttaa rautalisän myötä vakavia terveysongelmia. Aiheeseen perehtynyt voi korjata.

Täysmehu laimennettuna vedellä lienee parempi ku pelkkä täysmehu. Mehut kun tuhoaa hammaskiillettä, varsinkin happamat mehut (hedelmä- ja sitrusmehut sekä urheilujuomat)... näin siis ainakin väitetään!

Itselläni on kotona ollessani tapa että on aina tuopillinen vettä juotavana.
Vettä tulee sellaisenaan juotuakkin 3-4 litraa päivässä.
Eli kyllä vesi on oma ykkösjuomani.
Kevytmaidosta pidän todella paljon mutta se on kovin kallista.
Myös appelsiinimehua tulee juotua keskimäärin ehkä 0,3 litraa päivässä.
Keskiolut tulee sitten seuraavaksi listassa jota menee ihan tilanteen mukaan.
Minkäännäköisiä limppareita en juo kuin todella harvoin. Muutamia litroja ehkä vuodessa.
Terveellisyydestä senverran että mehuista saa kätevästi päivän C vitamiiniannokset ja maidostakin löytyy kalsiumia, B2 ja B12, sekä D vitamiineja.
Ylimääräinen sokeri ei tee hyvää.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Jaa ettäkö paras juoma ? No koothan pari sankollista hilloja.
Jokku etelän aljut sanovat niitä lakoiksi, mutta lakkoja käytethän pulituurissa ja huonekalujen päällysainhena.
Niin se hilla on kellertävä ( kypsänä) marja joka kasvaa pounuilla , niin jänkillä ku isomillaki aavoilla. Niitä koothan siis niin paljo , että kaks sankollista saattaa piilottaa, eikä akka hoksaa mithän.
Hillat annethan lämmetä, niin ne ylikypsyvät ,ja niissä tapahtuu ittesthän käyminen. Sekhan lisäthän hiukan hirvensarvisuolaa, sitä myyvhän apteekissa. saapi sitä tuohon määrhän hilloja, noin 14 -16 kiloa
lisätä muutaman kilon sokeriaki. 4 tai 5 kiloa ei ole liikaa.
Annethan seoksen ( hillat sokeri hirvensarvisuola) olla rauhassa tunnin pari.
Otethan riittävän iso astia , pienehkö saavi johon aineosat kaajethan.
Seokshen lisäthän lämmitettyä , hetevettä. Muistakaa nimenonhan hetevettä
sopevasti haaleana. Annethan käyvvä niin kauvvonku pientäki käymistä on havattavissa, elikkä käytännössä kolmekkin kuukautta.
Sitte aine panhan laskeutumhan. Se vaihe on kaikkein pitkäveteisin, ja
vaikein suorittaa. Mieltä ja hajuhermoja hivelevät hajut tuntuvat koko talossa, mutta ei vielä, ei vielä. Kun neste on selvästi eroittunut sakasta joka on laskeutunut astian pohjalle , imetään letkulla kauniin kellertävä
hunajanvärinen , neste pulloihin. Tai oikeammin vielä semmoisiin suuriin lasisiin astioihin, kaikillahan on sellaisia isoja lasipurkkija.
Viikossa kahessa lasipurkin pohjalle kertyy hieman jotaki ,olisko se viiminen sakkaaine. Mitään ei kuitenkaan näistäkään sakoista
panna hukkaan, niissä on jonkuverran alkohoolia. Ne kootaan yhteen astiaan ja viihän väärtille seku tekkee niille sen lopullisen selvityksen,
son guut nannaa sitte nekki.
Lasipurkissa ollut " mehu" pullotethan, ja viihän viileijhän kellarhin.
Alkometteri näyttää alkohoolipittoisuuveksi jota 14- 15 % .
Sitä kelpaa tarjota vaikka vierhaillekki. Sitte jos sitä viepi muutaman litran väärtille , se takkee siittä semmosta 85% , seki son rievattu hyvvää. Siinä maiskahtaa vieläki se jänkkien, ja pounukoitten
raikas hillan maku. Parempaa saapi hakea, sitä ei yksinkertasesti ole olemassa.

Oikeessa oot, lakkaviini on sikamaisen hyvää. Ite tykkään Rönnvikin lakkaviinistä ja on kyllä todella maistuvaa!

Harmi että sitä saa vaan vanhempien luota, jotka asuu noin 150 km täältä.

Vesi vanhin voitehista - ja huonoin.

Janojuomana silti paras.

Joskus kun on hirmuinen janotus päällä vaikka uintireissun jälkeen:

jääkylmään isoon vesilasiin, kun pistää pussukan samariinia, niin jo vain hyvää tekee.

Kyllähän vesi on janoon hyvää mutta "janoon" olut on ylivoimaista. Kaikki muukin alkoholipitoinen sopii kyllä.

Aslakin resepti kuulostaa hyvältä. Itse olen heikkona skottilaisiin single malt viskeihin. Joitain erittäinkin hyviä saa alkostakin, mutta parhaita on tullut vain ulkomailta mukana. Niin hyviä kuin viskit ovatkin, niin onhan se toisaalta ikävä, että ne myös käyvät päähän turhankin nopeasti. Pitäisi malttaa harvakseltaan nauttia, ei se oikein mikään seurustelujuoma ole.

Cosmic-Fairy
Vettä tulee sellaisenaan juotuakkin 3-4 litraa päivässä.

Mie täällä suu auki tuijotan että juoko joku tosissaan 20 lasia (eli siis 20x200ml) puhasta vettä päivässä. Lisäksi siihen sitten vielä oluet, mehut, tai mitä muuta nyt sitten juokaan. Kaipa se sekin on mahollista.

HJV
Cosmic-Fairy
Vettä tulee sellaisenaan juotuakkin 3-4 litraa päivässä.Mie täällä suu auki tuijotan että juoko joku tosissaan 20 lasia (eli siis 20x200ml) puhasta vettä päivässä. Lisäksi siihen sitten vielä oluet, mehut, tai mitä muuta nyt sitten juokaan. Kaipa se sekin on mahollista.

Join minä joskus vesipokerissa hävitessäni 11 0,5 litran tuoppia vettä suhteellisen lyhyessä ajassa. Kymmenestä meni poikki, mutta urheiluhenkeä osoittaakseni join yhdennentoistakin.

Mistä johtuu se, että jos menen ravintolaan ja juon kymmenen puolen litran tuopillista olutta, sitä pidetään ihan normaalina juttuna. Mutta jos joisin kymmenen puolen litran tuopillista pelkkää vettä, minut varmaankin toimitettaisiin psykiatriselle osastolle hoitoon!

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Et joudu psykiatriselle osastolle, sinne nykyään pääsee. Ovella on pitkät jonot. Mitä järkeä on silti mennä kapakkaan juomaan litratolkulla vettä? Sitähän saa vielä hanastakin, tai kaivosta, onnellisimmat lähteestä radonilla terästettyä. Ei ravintolassa ole pakko juoda mitään, jos kaipaa ilmapiiriä tai jotain, voi ottaa "näyttelypaukun", vaikka sitä vettä, jollei muuten kehtaa istua ja tanssia.

Lierikki Riikonen

Vettä tulee juotua noin 5-6 litraa päivässä. Johtuen proteiinipitoisesta ruokavaliosta ja helvetillisestä kofeiinin käytöstä.

Viikonloput meneekin sitten viinalla.

Olen samaa mieltä, että vesi on parasta

Kuitenkin, mikäli kuitenkin hikoilee paljon tulisi huolehtia mineraaleistakin. Kuumana kesäpäivänä tai urheiluharjoituksiin mennessä kannattaa veteensä lisätä hieman merisuolaa (mittasuhde on sitten tyyliä pari litraa ja pari kidettä). Tätä on minulle painottanut erityisesti setäni, jolla on taipumusta saada lihaskramppeja. Kesäisin maalla töissä ja en haluaisi edes nähdä limsaa lämpimänä silloin ja kaljaa vasta saunakaljana illalla =) Mehua tai vettä siis.

Mikäli oikein urheilee niin energiajuomat olisivat jotain. Itse kuitenkin olen aina luottanut veteen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat