Seuraa 
Viestejä9896
Liittynyt17.2.2006

Perjantai iltana sitten vaan sinne lenkkeilemään.

61-vuotiasta teksasilaismiestä pidettiin viiden vuoden ajan kaappijuoppona - aiheetta.

Mies kun oli jatkuvassa päihtymystilassa silloinkin, kun ei juonut alkoholia. Taustalta löytynyt erikoinen vaiva selvisi, kun mies päätyi terveyskeskuksen päivystykseen alkoholimyrkytyksen takia. Hän ei ollut nauttinut tippaakaan, ja silti hänen verensä alkoholipitoisuudeksi mitattiin 3,7 promillea.

- Hän tuli humalaan tuosta vain, kuvailee hoitotieteen dekaani Barbara Cordell teksasilaisesta Panola-yliopistosta.

Miehen vaimo oli ammatiltaan sairaanhoitaja, ja hän oli seurannut puolisoaan promillemittarin avulla. Puhalluskokeiden mukaan miehen veren alkoholipitoisuus ylitti rattijuoppousrajat jopa viisinkertaisesti, kun hän oli harrastanut liikuntaa tai jättänyt aterioita väliin. Lähes jatkuva päihtymystila herätti huomiota, ja miestä epäiltiin muun muassa kaappijuopoksi.

Vaivoille löytyi selitys, kun mies otettiin sairaalaan tarkkailuun. Hoitohenkilökunta tarkkaili, ettei hän varmasti nauttinut alkoholia vuorokauteen. Sen jälkeen hänelle annettiin runsaasti hiilihydraatteja sisältänyttä purtavaa - ja veren alkoholi nousi 1,2 promilleen.

Suolissa muodostui alkoholia

Laboratoriokokeissa selvisi, että miehen suoliston oli vallannut oluen panemiseen käytetty Saccharomyces cerevisiae -hiiva. Aina kun mies söi runsaasti hiilihydraatteja, alkoi hiiva käyttää niitä ravintonaan ja miehen elimistöön muodostui alkoholia.

Hiivan arvellaan päätyneen elimistöön rajun antibioottikuurin jälkeen. Sen uskotaan tuhonneen normaalit suolistobakteerit, mikä antoi sijaa hiivalle. Vaivasta päästiin eroon lääkekuurin avulla. Mies söi kuuden viikon ajan sieniä tappavia lääkkeitä, ja vältteli sokeria sekä muita hiilihydraatteja kuurin ajan. Myös alkoholi oli kiellettyjen listalla.

- Tämä on harvinainen syndrooma, mutta se olisi syytä tunnistaa sosiaalisten seuraustensa takia. Se voi aiheuttaa työttömyyttä parisuhdevaikeuksia, ja jopa johtaa pidätykseen, pohtivat tapauksesta kirjoittaneet Panolan tutkijat International Journal of Clinical Medicine -lehdessä.

Heidän mielestään terveydenhuollon henkilökunnan tulisi kuunnella tarkemmin päihtyneitä potilaita, jotka kieltävät käyttäneensä alkoholia.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2013092 ... 9_tr.shtml

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (25)

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Liittynyt22.7.2011
John Carter
Perjantai iltana sitten vaan sinne lenkkeilemään.

61-vuotiasta teksasilaismiestä pidettiin viiden vuoden ajan kaappijuoppona - aiheetta.

Mies kun oli jatkuvassa päihtymystilassa silloinkin, kun ei juonut alkoholia. Taustalta löytynyt erikoinen vaiva selvisi, kun mies päätyi terveyskeskuksen päivystykseen alkoholimyrkytyksen takia. Hän ei ollut nauttinut tippaakaan, ja silti hänen verensä alkoholipitoisuudeksi mitattiin 3,7 promillea.

- Hän tuli humalaan tuosta vain, kuvailee hoitotieteen dekaani Barbara Cordell teksasilaisesta Panola-yliopistosta.

Miehen vaimo oli ammatiltaan sairaanhoitaja, ja hän oli seurannut puolisoaan promillemittarin avulla. Puhalluskokeiden mukaan miehen veren alkoholipitoisuus ylitti rattijuoppousrajat jopa viisinkertaisesti, kun hän oli harrastanut liikuntaa tai jättänyt aterioita väliin. Lähes jatkuva päihtymystila herätti huomiota, ja miestä epäiltiin muun muassa kaappijuopoksi.

Vaivoille löytyi selitys, kun mies otettiin sairaalaan tarkkailuun. Hoitohenkilökunta tarkkaili, ettei hän varmasti nauttinut alkoholia vuorokauteen. Sen jälkeen hänelle annettiin runsaasti hiilihydraatteja sisältänyttä purtavaa - ja veren alkoholi nousi 1,2 promilleen.

Suolissa muodostui alkoholia

Laboratoriokokeissa selvisi, että miehen suoliston oli vallannut oluen panemiseen käytetty Saccharomyces cerevisiae -hiiva. Aina kun mies söi runsaasti hiilihydraatteja, alkoi hiiva käyttää niitä ravintonaan ja miehen elimistöön muodostui alkoholia.

Hiivan arvellaan päätyneen elimistöön rajun antibioottikuurin jälkeen. Sen uskotaan tuhonneen normaalit suolistobakteerit, mikä antoi sijaa hiivalle. Vaivasta päästiin eroon lääkekuurin avulla. Mies söi kuuden viikon ajan sieniä tappavia lääkkeitä, ja vältteli sokeria sekä muita hiilihydraatteja kuurin ajan. Myös alkoholi oli kiellettyjen listalla.

- Tämä on harvinainen syndrooma, mutta se olisi syytä tunnistaa sosiaalisten seuraustensa takia. Se voi aiheuttaa työttömyyttä parisuhdevaikeuksia, ja jopa johtaa pidätykseen, pohtivat tapauksesta kirjoittaneet Panolan tutkijat International Journal of Clinical Medicine -lehdessä.

Heidän mielestään terveydenhuollon henkilökunnan tulisi kuunnella tarkemmin päihtyneitä potilaita, jotka kieltävät käyttäneensä alkoholia.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2013092 ... 9_tr.shtml




Nyt ei siis enää tarvitse Viroon asti vaivautua. Tuon himoitun kestokännin kun saa pelkästään antibioottikuurilla.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9896
Liittynyt17.2.2006

Tämän uutisen myötä antibioottien suosio kasvanee räjähdysmäisesti jo lähitulevaisuudessa. Pfizerin kurssinousu lienee taattu.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

lokki
Seuraa 
Viestejä4970
Liittynyt3.1.2010

Kuukauden sienilääkekuuri vaivaan, joka olisi lähtenyt pelkällä Atkinsin dieetillä.

Käymisen on täytynyt olla todella rajua, eli selvästi yli kymmenen, ehkä kaksikymmentä grammaa alkoholia tunnissa, jotta veren promilletasot voivat nousta noin korkeiksi. Promillen kännin saadakseen 85 kiloisen miehen piti syödä n. 200 g sokeria ja pierrä lähes 50 litraa hiilidioksidia. Jokainen käymiseen käytetty tunti vaatii 20 g lisää sokeria ja tuottaa 5 litraa lisää pierukaasua. Kovasti on ollut makean perään. Kaksi desiä cocacolaa sisään joka ainoa tunti (ja vähän päälle, jotta promillet nousevat, eivätkä vain säily samoina) ja viisi litraa suolikaasua ulos samassa ajassa. Vähintään viisi litraa kokista ja 120 litraa pierua vuorokaudessa . Normaalisti ihmiset pierevät noin 1-2 litraa vuorokaudessa, eli kaasunmuodostus on ollut lähes satakertainen normaaliin verrattuna. Varsinainen Peräsmies.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Enpä kyllä usko tuota uutista. Kaikki klassiset urbaanilegendan ainekset. Esim: ihan kuin hiiva selviäisi hengissä ruuansulatuselimistössä. Ihan kuin siellä syntyisi niin paljon alkoholia, että siitä tulisi lähes 4 promillen känniin. Neljän promillen känniä on vaikea hankkia, vaikka viinaa kaataisi kitusiin 40 prosenttisesta pullosta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Mr. Smith
Seuraa 
Viestejä1316
Liittynyt15.3.2013

En usko pätkääkään. Ei ole kertakaikkiaan mahdollista. Vatsalaukussa olevat suolahapot tappavat käymiskelpoisen hiivasolun heti.
Lisäksi vatsassa pitäisi olla sokeria vajaa kilogramma, mikäli alkoholikäyminen pääsisi alkuun. Siltikin suolahapot tappavat käymiskykyisen hiivan heti.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005
Mr. Smith
En usko pätkääkään. Ei ole kertakaikkiaan mahdollista. Vatsalaukussa olevat suolahapot tappavat käymiskelpoisen hiivasolun heti.
Lisäksi vatsassa pitäisi olla sokeria vajaa kilogramma, mikäli alkoholikäyminen pääsisi alkuun. Siltikin suolahapot tappavat käymiskykyisen hiivan heti.

tuossahan luki että ne oli suolessa, ei vatsassa.
hullulta kuulosta...

mistäs tuollaista oluen panemiseen käytettävää hiivaa kantsis lähteä etsimään, joku alan harrastelija putiikki varmaan tarvis olla, markka-marketin superhiiva ei varmaan sovi kuin kiljun tekoon? Jos sitä oikein joulukaljaksi yrittäis jotain fiiniinpää kuin perus 'tuoppi' reseptillä tehtyä....

http://www.laihianmallas.fi/reseptit/tu ... a-reseptit

---
Seuraa 
Viestejä3518
Liittynyt6.9.2006
John Carter
Heidän mielestään terveydenhuollon henkilökunnan tulisi kuunnella tarkemmin päihtyneitä potilaita, jotka kieltävät käyttäneensä alkoholia.

Yeah, right. Myös poliisien tulisi toimia samalla tavalla vastaavissa tilanteissa.

Vierailija

Mikäs tossa nyt on mahdotonta?

Hiiva kyllä selviää vatsalaukun hapoista ihan helposti hyvällä tuurilla ja näitä tapauksia on gastrologia täynnä. Toisekseen kysymyksessä on vuosien altistus alkoholille, joka heikentää elimistön kykyä polttaa sitä.

John Carter
Perjantai iltana sitten vaan sinne lenkkeilemään.

61-vuotiasta teksasilaismiestä pidettiin viiden vuoden ajan kaappijuoppona - aiheetta.

Mies kun oli jatkuvassa päihtymystilassa silloinkin, kun ei juonut alkoholia. Taustalta löytynyt erikoinen vaiva selvisi, kun mies päätyi terveyskeskuksen päivystykseen alkoholimyrkytyksen takia. Hän ei ollut nauttinut tippaakaan, ja silti hänen verensä alkoholipitoisuudeksi mitattiin 3,7 promillea.

- Hän tuli humalaan tuosta vain, kuvailee hoitotieteen dekaani Barbara Cordell teksasilaisesta Panola-yliopistosta.

Miehen vaimo oli ammatiltaan sairaanhoitaja, ja hän oli seurannut puolisoaan promillemittarin avulla. Puhalluskokeiden mukaan miehen veren alkoholipitoisuus ylitti rattijuoppousrajat jopa viisinkertaisesti, kun hän oli harrastanut liikuntaa tai jättänyt aterioita väliin. Lähes jatkuva päihtymystila herätti huomiota, ja miestä epäiltiin muun muassa kaappijuopoksi.

Vaivoille löytyi selitys, kun mies otettiin sairaalaan tarkkailuun. Hoitohenkilökunta tarkkaili, ettei hän varmasti nauttinut alkoholia vuorokauteen. Sen jälkeen hänelle annettiin runsaasti hiilihydraatteja sisältänyttä purtavaa - ja veren alkoholi nousi 1,2 promilleen.

Suolissa muodostui alkoholia

Laboratoriokokeissa selvisi, että miehen suoliston oli vallannut oluen panemiseen käytetty Saccharomyces cerevisiae -hiiva. Aina kun mies söi runsaasti hiilihydraatteja, alkoi hiiva käyttää niitä ravintonaan ja miehen elimistöön muodostui alkoholia.

Hiivan arvellaan päätyneen elimistöön rajun antibioottikuurin jälkeen. Sen uskotaan tuhonneen normaalit suolistobakteerit, mikä antoi sijaa hiivalle. Vaivasta päästiin eroon lääkekuurin avulla. Mies söi kuuden viikon ajan sieniä tappavia lääkkeitä, ja vältteli sokeria sekä muita hiilihydraatteja kuurin ajan. Myös alkoholi oli kiellettyjen listalla.

- Tämä on harvinainen syndrooma, mutta se olisi syytä tunnistaa sosiaalisten seuraustensa takia. Se voi aiheuttaa työttömyyttä parisuhdevaikeuksia, ja jopa johtaa pidätykseen, pohtivat tapauksesta kirjoittaneet Panolan tutkijat International Journal of Clinical Medicine -lehdessä.

Heidän mielestään terveydenhuollon henkilökunnan tulisi kuunnella tarkemmin päihtyneitä potilaita, jotka kieltävät käyttäneensä alkoholia.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2013092 ... 9_tr.shtml


Totta kai voi olla piikittää suoraan suoneen....

Tuo juttu on puuta heinää, hiivan lisäksi tarvitaan melkoisesti sokeria elimistöön, ja käyminenkään ei tapahdu, kovin nopeasti vuorokauden ikäsisessä kiljusatsissakaan ei juuri prosentteja ole saati että siitä menisi verenkiertoon mitään.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007

Jos tuollasta hiivaa olisi jossain myynnissä, niin voisihan sitä kokeilla. Silloin saisi kestokännin päälle ilmeisen edullisesti?

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Jos alkoholia syntyy koko ajan enemmän kuin palaa, nousee veren promillemäärä.

Olutpullollinen palaa noin parissa tunnissa, joten jos alkoholimäärän tuotto/h olisi vaikka 2 pullon sisältöä vastaava, olisi kymmenen tunnin kuluttua viidentoista oluen hönössä. Eikö vaan?

Se ei tosin vielä ole lähelläkään 3,7 promillea.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Daneelione
Seuraa 
Viestejä1313
Liittynyt24.11.2009
ROOSTER
Jos alkoholia syntyy koko ajan enemmän kuin palaa, nousee veren promillemäärä.

Olutpullollinen palaa noin parissa tunnissa, joten jos alkoholimäärän tuotto/h olisi vaikka 2 pullon sisältöä vastaava, olisi kymmenen tunnin kuluttua kymmenen oluen hönössä. Eikö vaan?

Se ei tosin vielä ole lähelläkään 3,7 promillea.




Mainitussa tapauksessa vaiva on kestänyt vuosikausia. Varmaan maksan vähitellen väsähtäessä alkoholipitoisuus on lähtenyt nousemaan.

Nutria:“Nyt puhutaan luonnontieteistä. Ei tarvi tuota popperisekoilua nyt tuoda tähän. Sillä ei ole mitään tekemistä lipidihypoteesin kanssa.”

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat