Seuraa 
Viestejä2880
Liittynyt2.11.2012

Suomen lehdistön arvausleikki on nyt päättymässä. Tietojen mukaan Greenpeacen venäläiselle öljynporauslautalle "iskun" tehneitä aktivistejä tullaan syyttämään merirosvouksesta. Mukana suomalainen Sini Saarela.

Aiemmin ajateltiin, että pelkkä tutkintovankeus riittää tai sitten syyte tulee huliganismistä josta voi saada Pussy Riotin tapaan pari vuotta linnaa. Merirosvoudesta on tarjolla 5-10 vuotta jos on toiminut yksin ja 10-15 jos on toiminut järjestäytyneen ryhmän jäsenenenä. Venäjä on siitä poikkeuksellinen maa, että ne tuomiot jotka oikeudessa luetaan pitävät paikkansa -toisin kuin vaikkapa Suomessa.

Taitaa kestää kotvasen, ennen kuin Greenpeace saa värvättyä seuraavat vapaaehtoiset iskuihinsa Venäjällä......

Sivut

Kommentit (257)

Juridisesti asia on noin vaikkei mitään konkreettista olisi aluksesta viety vaan tuotettu negatiivista julkisuutta josta seuraa taloudellisia tappioita. Porauslautta on lain mukaan alus ja siihen pätee merilaki. Jos tunkeudut toisen veneeseen ilman "päällikön" lupaa voi tulla iso. kakku.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Voihan syytteen nostaa vaikka laittomasta kuulennosta, mutta tuomiota tuskin tulee.
Niin kuin ei merirosvoudestakaan. Tai sitten Venäjän on siirtynyt muutaman askeleen enemmän väärään suuntaan.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819
Liittynyt5.11.2008

Hipit hyppäsivät tässä tapauksessa ihan väärän maan laivaan, ehkäpä toivon mukaan (kaikin puolin) menee vain opetuksena. Olisi luullut porukan edes näistä asioista alkeita tietävän

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6497
Liittynyt8.11.2012

Aktivistit pelaavat julkisuudella. Sehän näiden iskujen tarkoituksena on. Yhdessä lehdistön edustajien kanssa mietitään miten saataisiin aikaan mojovimmat otsikot, ja toteutetaan sitten iskut.

Julkisuuskipeät hörhöt saavat täten väsähtäneille aikuisempaa keskustelua kestämättömille aatteilleen julkisuutta. Julkisuus taas rahastetaan ja rahoilla tehdään uusia mediatempauksia.

Tuloksena kansanedustamispaikkoja, pippaloita ja muita julkisuuden tuomia etuja, ja rahaa / palkkiovirkoja.

Negatiivisena puolena yhteiskuntakehitys, joka on omiaan romauttamaan yhteiskunnan, joka pelleilee vain julkisuushakuisten klikkien keksimien mukaongelmien parissa. No lehtitalot tekee rahaa, joka on se tärkein asia heille.

Näillä mentäessä homehtukoon vaikka sinne Siperian selleihin.

Seuraavaksi pitäisi saada Hautala ja Hassi yllytettyä venäläisen laivan kaappaukseen, niin olisi heti maailma parempi paikka asua.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005

Turhan kova rangaistus nuorelle ihmiselle,pari vuotta olisi riittänyt.

Jos joutuu 15 vuotta istumaan venäläisessä vankilassa,se voi olla sama kuin kuolemantuomio.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Jossain määrin ymmärrän Venäjää asiassa, ei se voi sallia tuollaista. Suurvalta ei sellaista voi sallia. Vaikka ympäristöhuolen tiedostankin, Greenpeace ei edusta tapaa, jolla asioita tulisi hoitaa. En vuodata kyyneleitä suomalaisen tytön vuoksi.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14019
Liittynyt27.11.2006
installer
Turhan kova rangaistus nuorelle ihmiselle,pari vuotta olisi riittänyt.

Jos joutuu 15 vuotta istumaan venäläisessä vankilassa,se voi olla sama kuin kuolemantuomio.


Siis eihän ketään yhtään mistään ole tuomittu. 15 vuotta on enimmäisrangaistus kyseisestä teosta, ja syytteet on vasta luettu.

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Liittynyt2.11.2012

Ei ole tosiaan ketään vielä tuomittu. Syytteitä vasta luetaan.

Tarkastellaan asiaa hetki oikeudellisesta näkökulmasta. Teko oli tarkoin ja huolellisesti suunniteltu. Sen teki kiinteässä yhteistoiminassa ollut ryhmä jonka toimintaa koordinoitiin keskitetysti ja toimintaa oli harjoiteltu etukäteen. Kaikki nämä ovat raskauttavia tekijöitä missä tahansa rikossyytteessä missä oikeusistuimessa tahansa.

Teon tarkoitus? Iskun tarkoitus oli estää öljynporauslautan toiminta nostamalla lautan kannelle pelastuskapseli johon osan aktivisteistä oli tarkoitus sulkeutua.

Eli huolellisesti organisoidun ryhmän oli tarkoitus iskeä venäläiseen öljynporauslauttaan ja estää sen toiminta

Näin venäläinen oikeusistuin tulee asian näkemään ja syyttäjän on helppo osoittaa kaikki edellä mainittu paikkansapitäväksi.

Se, että länsimaissa ja vihervasemmistolaisten keskuudessa tekoa kutsutaan "rauhanomaiseksi" mielenosoitukseksi ja sen motiivia yritykseksi pelastaa napa-alueiden luonto, ei varmaan venäläisessä oikeudessa paljoa paina.

Edit: typoja

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005
mluluke
Se, että länsimaissa ja vihervasemmistolaisten keskuudessa tekoa kutsutaan "rauhanomaiseksi" mielenosoitukseksi ja sen motiivia yritykseksi pelastaa napa-alueiden luonto, ei varmaan venäläisessä oikeudessa paljoa paina.Pelkäänpä, että osut tässä oikeaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
-:)lauri
mluluke
Se, että länsimaissa ja vihervasemmistolaisten keskuudessa tekoa kutsutaan "rauhanomaiseksi" mielenosoitukseksi ja sen motiivia yritykseksi pelastaa napa-alueiden luonto, ei varmaan venäläisessä oikeudessa paljoa paina.Pelkäänpä, että osut tässä oikeaan.Jotenkin tuosta Greenpeacen tempauksesta tulee mieleen Estellen viimeinen merimatka.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007

Mitä mieltä mahtaa presidentti Putin olla tästä tapauksesta? Putin saisi korkokengät ja sulan hattuunsa jos tulisi väliin ja toimittaisi nämä mielenosoittajat huitsin nevadaan Venäjältä.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat