Seuraa 
Viestejä45973

Heräsipäs ihmetys sinänsä, Lääketieteenlisensiaatin tutkinnon kesto on 6 vuotta ja Hammaslääketieteenlisensiaatin tutkinnon kesto on 5 vuotta. Mistä tuo johtuu, että kahden eri lisensiaattitutkinnon kestossa voi olla vuoden ero? Onko opintojen intensiteetissä joku ero? Tai miksi ihmeessä hammaslääketiede on pitänyt edes erottaa lääketieteestä? Onko siinä niin paljon asiaa, että oikein omalle tutkinnolle on tarvetta?

Sittenpä tyhmänä kysymään vielä lisää... Suupatologi on erityispätevöitynyt hammaslääkäri, mutta Patologi on Patologian erikoislääkäri... Mitä merkitystä sillä on onko hankkinut erityispätevyyden tai on jonkinalan erikoislääkäri? Onko suupatologi jotenkin vähempiarvoinen vai mikä tässä on takana? Vai olenko minä vain harhaanjohdettu hölmö?

Kommentit (1)

dot4
Seuraa 
Viestejä410

Voisin näin lonkalta heittää, että hammaslääkäriksi ei ehkä kuitenkaan tarvita niin laajaa osaamista kuin normilääkärinä, joten opinnot kestävät vuoden vähemmän. Kun tutkittavana on vain hammaskalusto niin se menee vähemmälläkin opiskelulla.

Patologi tekee ruumiinavauksia ja siinä pitää todellakin tietää mitä tekee. Suupatologi on kyllä ihan uutta minulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat