Seuraa 
Viestejä45973

Olli Toivolan harkkapäiväkirja

Urheilija Olli Toivola kärsi kantapää-, akilles- ja pohjekivuista. Lisäksi pohkeet koko ajan jumissa. Näiden lisäksi oli lonkka- ja pakarakipua, selkäkramppeja ja muuta ikävää haittaa, kuten toinen etureisi välillä oudon voimaton... akillesjännekin oli vissiin jo kertaalleen leikattu!! (Ihan samat oireet oli mulla, ja paljon muitakin)

Otteita päiväkirjasta:

"14.11. ma: Kävin Timpan käsittelyssä ja selvisi että lantion asento on ihan ketuillaan. Jaloissa ainakin sentin pituusero ja alaselästä ne ongelmat juontavat.. Seuraavaksi tie vie OMT-keskukseen käsittelyyn ja jatkotoimenpiteisiin. "

"18.11. pe: Se on nyt varmaa että muitten fysioitten diagnoosit selästä on olleet hataria ja siellä ei mitään ole vialla. Toki selkä menee helposti notkolle ja ylikuormittuu helposti mutta mitään senkummempia vääntymiä rangassa ei ole. hyvä niin..

SI-nivel oli ihan ketuillaan ja sitä aluetta manipuloitiinkin sitten kunnon rytkäytyksellä. Toinen kaveri painoi SI-niveltä ja toinen antoi shokkivedon jalalle (veti jalkaa itseensä päin rajusti) ja kyllä paikat aukesi sen jälkeen. Tuntui heti paremmalta ja nivel lähti toimimaan."

"28.11. ma: OMT:llä käynti oli tietynlainen läpimurto. Siinä mielessä että itsekin alan nyt tajuta mikä ja mitkä asiat tässä on ketuillaan. SI-nivel oli taas pois paikaltaan. "

"30.11. ke: Oma juoksutekniikkani on katastrofaalista tällä hetkellä. Tiesin sen ja kyllä videolta se näkyy. Ei niinkään akilleksen puolesta vaan kyllä juoksussa näkyy että jaloissa on rankasti pituuseroa. MUTTA se pituusero tulee nyt siitä SI-nivelestä."

"21.12. ke: Luttinen (lääkäri) oli alun alkajaankin ihmetyksissään siitä että voiko SI-nivel lähteä paikoiltaan. Hän ei kuulemma ole nähnyt kuin yhden tapauksen jossa jenkkifutari oli saanut lantioon kovan iskun jonka seurauksena SI-nivel lähti paikoiltaan. No, Doc L passitti minut aluksi röntgeniin, jossa myös otettiin alaraajojen pituuserokuvat.

ALARAAJAN PITUUSEROKUVA: vasen alaraaja saadan n. 10mm oikeaa pidemmäksi. LANTIO: ei desktruktiivisia luuprosesseja. Lonkkanivelet säännölliset, ei dysplasiaa. Collumalueella ei rasitusmurtumaan viittaavaa, SI-nivelet kuvautuvat säännöllisinä.

Että tällaista sitten.. Eli pituusero oli siis konkreettinen, tosin vain 1cm verran mutta onhan sekin jos pitäisi juosta pitkiäkin matkoja. Toisaalta en voi uskoa että tämä olisi kovin pitkään ollut päällä. JA kaikesta huolimatta Luttinen suositteli pohjallisia ja että mitään muuta korjaavaa ei oikein voida tehdä."

Ja mitä tähän sanoo Olli itse: [size=150:1a5x514y]Ei takuulla ollut tuollaista pituuseroa viime vuonna. Ei helvetissä."[/size:1a5x514y]

Miten tämä on mahdollista? Urheilijalla todetaan aito jalkojen pituusero vasta joskus aikuisena ja hän on itse sitä mieltä, että se ei ole voinut olla hänellä aiemmin... Ja hänen itsensäkin mielestä SI-nivel on selkeästi syyllinen jalkojen pituuseroon!

Kaipa huippu-urheilija, jolle on tehty useita juoksutekniikka-analyysejä videoltakin, huomaa itse milloin jalat on saman mittaiset ja milloin ei...

...mutta lääkärin on oltava oikeassa, koska virallinen alaraajojen mittausmenetelmä ei valehtele! Vai valehteleeko?

  • ylös 3
  • alas 3

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat