Seuraa 
Viestejä1108
Liittynyt19.11.2010

Onkohan perinteinen paskahuussi vielä nykyään ympäristölakien mukainen, ja missä sellaista saa käyttää, eli jos asuu taajamassa jossa on kunnallistekniikka saako paskahuusia tehdä lainkaan, entä jos harvaan asutulla seudulla haluaa säästää vettä ja kyhää huussin tuleeko purkutuomio.

T: Nimim. rakensinko suotta, eli aivan turhaan.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Sivut

Kommentit (22)

Adam Cortisone
Seuraa 
Viestejä292
Liittynyt21.6.2013

No kyllä kai maaseudulla paskahuussin saa rakentaa ja vaikkei saiskaan minkäs mahtaa jos joku tekee.
Palopäällikkö tuli aikanaan hillumaan kun äitee poltteli risuja pottupellolla, että pitäis sammuttaa, muori sano sille klopille kuuleppas nulikka eikös ne sammuttelu hommat kuulu sulle, ei sammuttanut ja läksi helvettiin.

Miksi väärät numerot eivät koskaan ole varattuja?

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Se ihan perinteinen p:huussi taitaa olla kielletty, mutta oleellisesti hajuttoman kompostoivan käymälän saa rakentaa käytännössä melkein mihin vain. Jopa talon sisälle tarkoitettuja malleja on myynnissä.
Tuossa kannattaa huomioida, että varsin todennäköisesti joudut joka tapauksessa maksamaan jätevesimaksut käytetyn puhtaan veden mukaan vaikka et wc-jätevettä tuottaisikaan tai edes laskisi viemäriin mitään. Viemäriverkoston ulkopuolella hyöty on selkeämpi: voit järjestää jätevesien käsittelyn vain ns harmaiden vesien vaatimusten mukaisesti, eli ei välttämättä paljon kummempi kuin saunakaivo.

Tämäpä kiinnostaisi, asun keskustassa vanhassa hirsitalossa ja pihalla on huussi, jota ei tosin ole käytetty aikoihin.

Voisinko jatkaa sen käyttöä ikään kuin ei käyttöä ikinä olisi lopetettukaan?

Cogida
Seuraa 
Viestejä161
Liittynyt25.5.2013

Tiedän ainakin yhden huushollin missä on perinteinen paskahuussi päivittäisessä käytössä mökkiin ei ole edes vesijohtoa ei liioin viemäriä lika vedet viedään sangolla paskahuussin taakse vatukkoon.
Missäs ne kävis paskalla jos sen kieltäis, ei näillä laitapuolenkulkijoilla ole vara mitään kuivakäymälää ostaa, tuskin on kunta edes vaatinut.
Mökki on kunnan omistuksessa.

Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä. (Bertrand Russell)

leikkimieli
Seuraa 
Viestejä57
Liittynyt10.11.2012

Huussi löytyy.Vanhanaikainen.
Siellä on viihtyisää omassa rauhassa...
Kun keskustelu tuli niin laitetaan videolinkki huussista.
Alunperin se kuvattiin kesällä kun kiinnosti tietää kuka olikaan maalannut maalauksen auton nokkapeltiin joka on käymälän seinällä.
Jos joku teistä maalasi niin voi ilmoittautua. Lisää hommia luvassa...

Linkki: https://www.youtube.com/watch?v=jA2EDuvK6vw

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005

Olen nähnyt erään tuttavani mökillä tämänkaltaisen ulkohuussisysteemin:

Ulosteet kerääntyvät ulkohuussissa paksuseinämäiseen metallisäiliöön (taisi olla peräti rosteria) joka täytyttyään vedettiin vinssillä "kiskoja" pitkin vessasta kuuden metrin päässä sijaitsevan polttokuopan yläpuolelle ja kuoppaan sytytettiin kunnon nuotio kuivista puista ja risuista, joka poltti ulosteet ja muut jäämät tuhkaksi .

Astian jäähdyttyä se tyhjennettiin tuhkasta ja työnnettiin takaisin paikalleen vessan sisälle ja näin ulosteet on käsitelty hygieenisesti ja muutettu maanparannusaineeksi joka voidaan heti levittää turvallisesti kasvimaalle..

Kyseessä oli siis ilman sähköä toimiva versio polttavasta WC:stä.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

tsbmw
Seuraa 
Viestejä277
Liittynyt12.12.2012

Meillä on ihan tavallinen puuhuussi, jossa on pohjareikäinen saavi.
Paskan päälle halkoliiterin pohjalla olevaa osin maatunutta puusilppua.
Saavi tyhjennetään kahdesti kuussa pöpelikköön isolle alalle heittäen.
Vesi kannetaan lähteestä keittiöön ja käytetty pihalla aitan vierustalle.
Savusaunan takana on lähde, josta pesuvesi ja se imeytyy maalattiaan.
Näin meillä on aina tehty, miksei? EU tukia ei ole, omillamme ollaan

...taasko noita uusia ajatuksia...

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Olen melko varma että tähän meidän kämppään on tullu kunnallistekniikka vasta tossa 70-luvun puolessavälissä. Eli viemäri ja vesi. Itse olen syntynyt -71 ja muistan että täällä käydessä piti käydä pesemässä hampaat takapihalla vesilasin kanssa, ja vessassa piti käydä ulkohuussissa. Meillä on jossain kuva jossa itse seison viemärikaivannon reunalla, mutta kukaan ei oikein muista miltä vuodelta se on. On tuo ulkohuussi vieläkin tuolla pihan perällä, en tiedä jäikö se täyteen vai tyhjäksi. Hajusta ei voi päätellä...

Octopitos
Seuraa 
Viestejä637
Liittynyt11.5.2013

Minun nuoruudessa ei maalla ollut wessoja kellään, itse muistan kun ekakerran kävin Kuopiossa sukulaispaikassa tuntui mahdottomalta ajatukselta käydä paskalla niin hienoon astiaan mitä pytty oli. ( Ikää n. 4-6v ) ikimuistoinen paskallakäynti.

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Huussia ei kai kielletä, mutta jätteitä ei saisi päästää vesistöön. Imeytys tai keräys pitäisi olla siis jotenkin järjestetty. Riippu kai vähän myös kaavasta.

Meidän mökillä järjestimme asian niin, että saaviin tehtiin reikiä, jolloin neste valuu saavin alla olevaan laakeaan astiaan, joka lienee alkujaan sängynaluslaatikoksi tarkoitettu muoviastia. Sekä saavissa että aluslaatikossa on pohjalla turvetta, joka auttaa mömmöä maatumisessa jo ennen kuin se kaadetaan maahan. Aluslaatikosta neste pääsee suoraan haihtumaan, joten sitä ei juuri tyhjennetä. Jokaisen läjän päälle heitetään runsaasti Kekkilän Hajusieppoa eli turvetta, jossa ei ole valmiiksi pikkukärpäsen toukkia tai muita itikoita. Turve pitää hajut poissa ja auttaa kakkaa maatumaan. On olemassa myös tuotteita, joissa on biohajoavuutta edistävää matskua, mitä se lienee, en tiedä.

On melko helppo tehdä samalla myös erotteleva, jolloin isohko muovinen tratti kiinnitetään sopivalle paikalle saavin ylle etureunaan ja pissa johdetaan keräilyastiaan. Tämä vaatii pojiltakin istumista. Mutta meillä pojat ei käy pikkuhädällä huussissa, vaan puskassa, sillä pissa on hyvä lannoite, lähes steriiliä!
Kakka on se pahis.

Noita saaveja meillä on neljä. Keväällä kaikki tyhjennetään kallionkoloon ja kun se on jo talvella jäätynyt, ovat tauteja aiheuttavat bakteerit pääasiassa kuolleet joten hedelmäpuiden ja marjapensaiden juureen sitä voi laittaa. Täyttynyt saavi siirretään uuden viereen odottelemaan maatumista. Kun taas uusi täyttyy, niin vanhin nostetaan ulos ja kansi päälle, vähän happirakoa ja se saa seistä siinä maatumassa.

Milloinkaan ei tuo musta multa ole haissut.

Tuollainen teräsastia ja poltto kuulostaa suorastaan nerokkaalta! Ainoa haitta on se, että jos kakkaa kerätään eikä sitä peitetä, niin se haisee ihan paskalta! Ja kerää kärpäsiä.

Meillä puucee ei haise. Paitsi kun joku käy siellä hajustamassa.

Kontra
Seuraa 
Viestejä981
Liittynyt22.3.2013

Maiseman kaunistaja.

 

Tästä on ensimmäin versio tuolla toisella palstalla, mutta luonnonystät eivät ehkä ole sitä huomannet.

 

Jokakeväiseen ongelmaan voisi löytyä ratkaisu tästä.

 

Kun hanget alkavat sulaa, kävelyteiden varret ovat esteettisesti sen verran äkölötävän näköiset, että tuntuu kuin kävelisi rakkaitten lemmikkien ulkohuussissa - tai sitähän se onkin, ja että kävelisi mieluummin silmät kiinni. Niin vain ei voi kävellä kuin hetkittäin suoraa tietä.

 

Minä jo muutama vuosi sitten suunnittelin sellaista päähinettä, jolla koirien jätökset saadaan eliminoitua näkökentästä. Tavaratalojen parkkipaikalta olisi saanut kyllä edulliseti tarvikkeet noilta "jälleenmyyjiltä”. Stereovideokamera oli tietysti ensimmäisenä ostoslistalla, sitten videosilmälasit tietenkin. Läppäri tietenkin olisi selkärepussa. Siinähän ne tarvikkeet jo melkein olisikin olleet. Tietokoneet on nykyisin tosi pieniä verrattuna sen aikaisiin läppäreihin, että systeemi kevenisi nykyisillä vempaimilla aikalailla. Siis systeemi piti toimia niin, että videokamera kuvasi koko ajan ja prosessori tosiaan lätkäisi jokainen öklöläiskän tilalle siistin hangen.

 

Jos siihen olisi yhdistänyt vielä GPS:n, olisi kaunilla ilmalla käynyt kuvaamassa kävelyreitin, ja kurjalla ilmalla systeemi olisi näyttänyt videoklaseille maisemaa kauniina aurinkosena, vaikka olisi ollut kuinka karmea sää - niin ja öklötysten tilalla tietysti kaunista hankea. GPS olisi hoitanut synkronoinnin todelliseen paikkaa.

 

No homma jäi kuitenkin haaveeksi, kun olisi tarvittu melkoisesti tuota softan vääntöä. Joskus tuota Basicia, konekieltä ja Pascalia on vähän harjoitusmielellä väännettyä, mutta niillä taidoilla ei olisi päässyt alkua pidemmälle.

 

Kun haluaisi siis kurjalla ilmalla kävellä sitä päivittäistä kulkureittiä, ja laittaa tämän kauniin ilman virtuaalikuvan okulaareihin, virtuaalikuva ja reaalikuva pitää synkronoida. Tässäpä onkin pulma. Kuvienhan pitää korreloida keskenään. Kuvien pitää korreloida vain niiltä osin, jotka kauniilla ja kurjalla säällä ovat sanotaan vaikka 90 % samanlaisia. Siis rakennukset tien vierellä ovat aina samat, samoin puut tms, lumihanki laskeutuu ja muuttaa väriään, eli sitä ei saa korreloida. Tuulisella ilmalla puiden korrelointi-tolerranssi-prosenttia pitää alentaa, koska ne heiluvat. Tähän tarvittava softa löytyisi risteilyohjusten tekniikasta. Nehän lentävät aika matalalla ja vertaavat karttakuvaa reaalikuvaan, jolloin tietävät hyvin tarkkaan missä ollaan, ja osuvat hyvin suurella todeennäköisyydellä oikeaan maaliin. Pysytkö kärryillä?

 

No niin, mistä minä tämän ristelyohjusten softan saisin. Jos lähettäisin vaikka tämmöisen sähköpostin Obamalle, että: ”Moi Barak, täällä tömmäinen vanha ukko (niin no englanniksi tietenkin) vaan täältä Suomesta, Kontra, jos näin vanhempana kärsii sinutella. Niin tokihan tiedät missä Suomi on - sanooko Talvisota, Sibelius ja pontikankeitto eli viinanpoltto, ja rähinöinti ja puukon heilituttelu kännipäissään mitään. Niin no oothan sä varmaan kuullut kun ennenmuinoin Kanadassa oli kapakoihin inkkareilta ja suomalaisilta mainareilta ja lokareilta porttikielto. Niin etkös sä muuten ole itsekin sieltä päin, vaikka Havajillako syynnyitkin – jos en väärin muista, suonet anteeksi, ymmärräthän miten muistille käy iän mukana. No voin vakuuttaa, hurjasta maineestamme huolimatta me ollaan loppujen lopuksi ihan mukavaa ja leppoista porukkaa, oltais oikein mielellämme teidän kavereita – niin no ei tietenkään kaikki, esimerkis yks dosentti. Niin voisitko vähän jeesata meikäläistä, kun mulla on semmoinen hieno idea, miten jokakeväisestä koirankakka- ja pissaongelmasta pääsee eroon, eikä tarvitse joka kevät käydä sitä samaa debattia mielipidepalstoilla. Niin kai teillä siellä on sama tilanne, että netti ja sanomalehdet pursuavat sitä niin, ettei varsinaiselle asialle tahdo palstatilaa löytyä. Niin no se varsinainen asia on - miten tuon nyt sanoisi – hieman tai aika laillakin arkaluontoinen - niin no älä nyt käsitä väärin, ei mitään sopimatonta, vaan suoraan sanottuna - militarista secret-juttua – Tomahwkeja.koskevaa. Älä nyt tykkää huonoa, vaikka minä vähän jo kyselin tältä teidän Snowdenilta näitä juttuja, mutta ei hänellä mitään faktaa niistä ollut, kaikkea muuta jonninjoutavaa, mm montako kertaa joku kaveri kävi veskissä yhden tärkeän neuvottelun aikana. Niin että tässä nyt jo jonkinlaisia tuttuja ollaan, voisitko vähän jeesata, ottaen huomioon, että kun saan patentin tälle ”maisemankaunistajalle” voitais tehdä siitä kaupat sopuhintaan näin kavereiden kesken, kun täällä meillä ei hyvistä ideoista ymmärretä enempää kun ........niin, mitenkäs se teillä päin sanotaan.

Niin, että sen Tomahawkin softa, siitähän mulla se huutava puute on - mitäs sanot. Jospa yrittäisit puhua sen hys-hys porukan ja lerppahatut ympäri tämän kerran. Minä en sen jälkeen enää sua vaivaisi. Ja jos tännepäin sattuisit asioimaan, varmasti tarjoisin kahvit yhdessä kuppilassa, siellä on tosi hyvät marjapiirakat (ja totta puhuen ne tarjoilijat, näkisitpä). Jos homma ei onnistu, minun olisi ehkä pakko kääntyä sen erään dosentin puoleen, kun kertakaikkian omat rahkeet ei riitä niin monimutaksten algoritmien kanssa painiskelemaan.

 

Ystävällisin Terveisin Kontra

 

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30901
Liittynyt16.3.2005
Kontra

 Siis systeemi piti toimia niin, että videokamera kuvasi koko ajan ja prosessori tosiaan lätkäisi jokainen öklöläiskän tilalle siistin hangen.

Muuten hyvä idea, mutta älä sitten kitise, kun astut "maiseman kaunistajan" sensuroimaan paskaläjään.

 

Kontra
Seuraa 
Viestejä981
Liittynyt22.3.2013
Neutroni
Kontra

 Siis systeemi piti toimia niin, että videokamera kuvasi koko ajan ja prosessori tosiaan lätkäisi jokainen öklöläiskän tilalle siistin hangen.

Muuten hyvä idea, mutta älä sitten kitise, kun astut "maiseman kaunistajan" sensuroimaan paskaläjään.

 

Ei ei, kyllä minä sen otin huomiooni. En nyt vain heti muista kuinka sen suunnittelin, ootapas hetkinen.

Se taisi olla niin, että se korrelointi oli tehty niin, että  muistaakseni puoli metriä siitä suunnasta mihin katse kohdistui, näytettiin reaalikuvaa. Erittäin harvoin sentään niitä öklöjä on ihan keskellä väylää. Mutta heti tämän kapean alueen kummallakin puolella näytettiin virtuaalikuvana vitivalkoista hankea.

No eihän se millään loppuun asti voinut olla suunniteltu, kun se oli vain korvien välissä. Teitenkin kaikki lapsentaudit olisivat tulleet esiin koekävelyissä, kun proto olisi rakennettu ja koekävelty.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Selkee homma on virittää hyyskä jyrkkään rinteeseen, jolloin välttyy tyhjentämisen vaivalta. Kun sen lisäksi maisemoi sopivasti ikivihannalla kasvustolla pois näkyvistä, se on siinä. Yleensäkin ihmettelen sitä, miksi ihmiset ostavat perseenaloja kaava-alueilta kun samaan rahaan saa luokkaa >10 ha.n tilan sivummalta.

- Ubi bene, ibi patria -

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat