Seuraa 
Viestejä45973

Kummallakin vaihtoehdolla taitaa olla myös haittavaikutuksia, mutta kumpaa olisi vähempi paha syödä; kolesterolilääkkeit +ubikinoni vai sit punariisi tabui?

Sivut

Kommentit (557)

Kummallakin vaihtoehdolla taitaa olla myös haittavaikutuksia, mutta kumpaa olisi vähempi paha syödä; kolesterolilääkkeit +ubikinoni vai sit punariisi tabui?

Pakki
Seuraa 
Viestejä361
vadelma
Kummallakin vaihtoehdolla taitaa olla myös haittavaikutuksia, mutta kumpaa olisi vähempi paha syödä; kolesterolilääkkeit +ubikinoni vai sit punariisi tabui?Ei kannata syödä kumpaakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vadelma
Kummallakin vaihtoehdolla taitaa olla myös haittavaikutuksia, mutta kumpaa olisi vähempi paha syödä; kolesterolilääkkeit +ubikinoni vai sit punariisi tabui?Riippuu mitä lääkäri on sanonut. Jos on tarjonnut kolesterolilääkettä + ubikinonia, kannattaa ottaa se(oletetaan ettei ruokavaliointerventio toimi). Jos tilanne ei ole paha, voi tuota punariisiä ottaa kohtuullisesti. Siinä on statiinia hyvin pieni määrä, mutta teho kohtuullinen.

Pakki
Seuraa 
Viestejä361

Jos alennat kolesteroliasi, altistat itsesi ennenaikaiselle kuolemalle.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/02 ... ikirjoitus

Juonto: Viime vuona julkaistussa amerikkalaisessa tutkimuksessa mitattiin sydänkohtauksen vuoksi sairaalaan otettujen lähes 140 000 potilaan ns. ”pahan” kolesterolin, LDL:n arvot. Havaittiin, että kaikkien sydänkohtauksen saaneiden kolesterolin pitoisuus oli huomattavasti alle Yhdysvaltain väestön keskiarvon, 2,7 millimoolia, eli selvästi vähemmän kuin mitä on totuttu pitämään matalana riskinä. Kuitenkin he saivat infarktin ?
Nykykäsityksen mukaan ns. pahan kolesterolin, eli LDL:n pitäsi olla suurin syyllinen valtimoiden tukkeutumiseen. Mutta britti-tutkimuksessa paljastui, että mitä enemmän onnistuttiin LDL:ää pudottamaan, sitä enemmän potilaat sairastuivat ja kuolivat sydänkohtaukseen. Kasvu oli tosin vähäinen, ei edes tilastollisesti merkitsevä, mutta jos kolesterolihypoteesi pitäisi paikkansa, olisi eron pitänyt olla selvästi toiseen suuntaan.
Pakki
Jos alennat kolesteroliasi, altistat itsesi ennenaikaiselle kuolemalle.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/02 ... ikirjoitus

Juonto: Viime vuona julkaistussa amerikkalaisessa tutkimuksessa mitattiin sydänkohtauksen vuoksi sairaalaan otettujen lähes 140 000 potilaan ns. ”pahan” kolesterolin, LDL:n arvot. Havaittiin, että kaikkien sydänkohtauksen saaneiden kolesterolin pitoisuus oli huomattavasti alle Yhdysvaltain väestön keskiarvon, 2,7 millimoolia, eli selvästi vähemmän kuin mitä on totuttu pitämään matalana riskinä. Kuitenkin he saivat infarktin ?
Nykykäsityksen mukaan ns. pahan kolesterolin, eli LDL:n pitäsi olla suurin syyllinen valtimoiden tukkeutumiseen. Mutta britti-tutkimuksessa paljastui, että mitä enemmän onnistuttiin LDL:ää pudottamaan, sitä enemmän potilaat sairastuivat ja kuolivat sydänkohtaukseen. Kasvu oli tosin vähäinen, ei edes tilastollisesti merkitsevä, mutta jos kolesterolihypoteesi pitäisi paikkansa, olisi eron pitänyt olla selvästi toiseen suuntaan.Tämä väite on virheellinen.

Lisää voi lukea ateroskleroosi ekspertti ja tohtorikoulutettava Pauli Ohukaisen kirjoituksesta:
http://www.skepsis.fi/lehti/2012/Skepti ... ytista.PDF

Pitkäaikainen alhainen LDL on sydäntaudeilta suojaava. Tarpeeksi alhaisilla LDL tasoilla riski sairastua sv-tautiin on olematon. Ornish ja Esselstyn ovat saaneet tutkimuksillaan sydäntaudin regressioon alentamalla kolesterolit tarpeeksi alas ruokavaliolla.

vadelma
Kummallakin vaihtoehdolla taitaa olla myös haittavaikutuksia, mutta kumpaa olisi vähempi paha syödä; kolesterolilääkkeit +ubikinoni vai sit punariisi tabui?Kokonaisruokavalio vaikuttaa.

Laitat ruokavaliosi kuntoon, niin ei tarvitse miettiä, mitä "myrkkyä" suuhusi laitat.

9.10. Statiinikupla puhkeaa (kesto 10min)

http://www.mtv3.fi/45minuuttia/jaksot.s ... la-puhkeaa

Mutta jos et halua ja/tai pysty muuttaamaan ravitsemustasi, niin on aivan sama, mitä lääkettä syöt, koska lääkkeet tappaa sinut joka tauksessa ja erittäin suurten kärsimysten kera.

Ravinnon merkitys!

Hyviä rasvoja:

Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos- ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).

EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.

Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.

Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista n. 30 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

Aikuisen perusruokavaliossa rasvantarve on n. 80 grammaa.

Proteiinit:

Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.

Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan proteiinia tulisi saada n. 20 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 100 g proteiinia päivässä.

Hyviä hiilihydraatteja:
Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.

Pohjoismaiden ministeriöneuvoston selvityksen mukaan alle 10 % suomalaisista sanoo syövänsä viisi annosta kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä.

Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 225 g hiilihydraattia päivässä, joka tulee helposti täyteen 1/2 kilosta kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja).

Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat ja jää nälkä?

Mihin perustuu VRN:n kuidun saantisuositus? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät saa paksu- ja peräsuolen syöpää tai II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, täysjyvävehnä, kaura ja ohra ovat? Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 annosta täysjyvää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän, ravintoaineiden puutosten aiheuttamien sairauksien ja vaikka minkä taudin takia.

Virallisten ravitsemussuositusten takaa löytyvät mm. leipomoteollisuuden menekinedistämisyhdistys Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy.
http://samisundvik.com/2013/09/13/viral ... ita-ohjaa/

Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (peruna sisältää runsaasti tärkkelystä, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Lisäksi liiallinen insuliini poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja näin aivot jäävät ilman energiaa, jolloin ihminen väsyy. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa ja aivot saavat energiaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla, joissa on vähemmän hiilihydraattia, jolloin insuliinitaso pysyy vakaana ja ihminen virkeänä. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa, marjoissa, pavuissa, linsseissä, hedelmissä ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan.

EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.co ... svaitteet/

Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

C-vitamiinia 200-500mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.

D-vitamiinia 50-125µg / vrk

Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

Jos syöt tyrniä 4-5 päivässä, niin et tarvitse C-vitamiinia purkista.

JA LIIKU ULKONA

Rasvaton
Tämä väite on virheellinen.

Lisää voi lukea ateroskleroosi ekspertti ja tohtorikoulutettava Pauli Ohukaisen kirjoituksesta:
"Verisuonissa on vähäisen tulehduksen ja kolesterolin lisäksi huomattavan paljon kalkkia, verisuonet kalkkeutuvat. Tukkeava valtimotauti (valtimokovetustauti, ateroskleroosi, atherosclerosis, atherothrombosis) on valtimoiden yleissairaus. Suonten seinämiin kerääntyy kolesterolia ja kalkkia aiheuttaen verisuonen seinämän paksuuntumisen (oireeton tauti) ja lopulta sen ahtautumisen tai tukkeutumisen kokonaan. Kuva on otettu nivusvaltimosta ja sen valtimoplakista. Plakki koostuu pääosin kalkista. Jos valtimotaudin ja rasvaisen ruoan välillä ei ole yhteyttä (vaikka tätä on toitotettu viimeiset 50 vuotta), se asia pitää myöntää virheeksi ja tehdä sen mukainen korjausliike ravitsemusvalistukseen. Tottakai osutaan arkaan kohtaan, jos terveysviranomaistemme työ mitätöidään. Kuka meistä haluaisi elää sen kauheuden kanssa, että elämäntyösi tutkijana ja terveysvalistajana mitätöidään?"

Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!

Reseptikamaa ottaisin itse mieluummin. Tuo punariisi on samaa lovastatiinia kuin reseptilääkekin. Annoksen saa matalaksi myös reseptilääkkeellä, jos tarvitsee vain vähän. Tarvittaessa pillerin voi vaikka leikata osiin.

Pakki
Jos alennat kolesteroliasi, altistat itsesi ennenaikaiselle kuolemalle.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/02 ... ikirjoitus

Juonto: Viime vuona julkaistussa amerikkalaisessa tutkimuksessa mitattiin sydänkohtauksen vuoksi sairaalaan otettujen lähes 140 000 potilaan ns. ”pahan” kolesterolin, LDL:n arvot. Havaittiin, että kaikkien sydänkohtauksen saaneiden kolesterolin pitoisuus oli huomattavasti alle Yhdysvaltain väestön keskiarvon, 2,7 millimoolia, eli selvästi vähemmän kuin mitä on totuttu pitämään matalana riskinä. Kuitenkin he saivat infarktin ?
Nykykäsityksen mukaan ns. pahan kolesterolin, eli LDL:n pitäsi olla suurin syyllinen valtimoiden tukkeutumiseen. Mutta britti-tutkimuksessa paljastui, että mitä enemmän onnistuttiin LDL:ää pudottamaan, sitä enemmän potilaat sairastuivat ja kuolivat sydänkohtaukseen. Kasvu oli tosin vähäinen, ei edes tilastollisesti merkitsevä, mutta jos kolesterolihypoteesi pitäisi paikkansa, olisi eron pitänyt olla selvästi toiseen suuntaan.

Tällaisten postaajien takia ei kannata luottaa sokeasti palstoilla jaeltuihin neuvoihin.

MsHorton
Statiinit tappaa.


Olisiko niin, että statiini määrätään korkeammassa riskissä oleville?

Nämä henkilöt elävät statiinilla pidempään.

MsHorton

"Verisuonissa on vähäisen tulehduksen ja kolesterolin lisäksi huomattavan paljon kalkkia, verisuonet kalkkeutuvat. Tukkeava valtimotauti (valtimokovetustauti, ateroskleroosi, atherosclerosis, atherothrombosis) on valtimoiden yleissairaus. Suonten seinämiin kerääntyy kolesterolia ja kalkkia aiheuttaen verisuonen seinämän paksuuntumisen (oireeton tauti) ja lopulta sen ahtautumisen tai tukkeutumisen kokonaan. Kuva on otettu nivusvaltimosta ja sen valtimoplakista. Plakki koostuu pääosin kalkista. Jos valtimotaudin ja rasvaisen ruoan välillä ei ole yhteyttä (vaikka tätä on toitotettu viimeiset 50 vuotta), se asia pitää myöntää virheeksi ja tehdä sen mukainen korjausliike ravitsemusvalistukseen. Tottakai osutaan arkaan kohtaan, jos terveysviranomaistemme työ mitätöidään. Kuka meistä haluaisi elää sen kauheuden kanssa, että elämäntyösi tutkijana ja terveysvalistajana mitätöidään?"Jos tuo plakki on oikeasti pääosin kalkkia, niin se on hyvin poikkeava plakki. Kalkki muodostaa vain todella pienen osan kaikesta sepelvaltimoplakista eli noin yhden prosentin. Valtaosa on sidekudosta ja kolesterolia tai niiden yhdistelmää. Mitä enemmän plakissa on kolesterolia sitä vaarallisempi on kyseinen plakki.

http://www.sydanliitto.fi/retrospektoskooppi

Suonensisäisellä ultraäänikuvauksella voidaan analysoida sepelvaltimoplakkien koostumusta elävillä ihmisillä. Valtaosa plakista, vajaa 70 %, on sidekudosta. Noin 10 % on kolesterolia ja 20 % kolesterolin ja sidekudoksen yhdistelmää. Vain yksi prosentti on kalkkia. Väitteet, joiden mukaan valtimotauti koostuu melkein pelkästä kalkista eikä kolesterolilla ole asian kanssa mitään tekemistä, ovat siis tietämätöntä tai vääristelevää pötypuhetta.

Edellä mainitut prosenttiluvut ovat keskiarvoja. Niiden takana on laaja kirjo – yhtäällä pehmeät, runsaasti kolesterolia sisältävät plakit, toisaalla kovat, melkein pelkästä sidekudoksesta ja kalkista koostuvat. Edelliset ovat vaarallisia, koska niiden pinta repeää herkästi aiheuttaen sydäninfarktin. Jälkimäiset ovat kuin kipsattuja eivätkä herkästi hajoa, vaikka ahtauttaisivatkin suonta.

Ilmiö todettiin eläinkokeissa vuosikymmeniä sitten. Kun apinoille ensin aiheutettiin ateroskleroosi rasvaa ja kolesterolia syöttämällä ja sitten palattiin niiden luontaiseen ravintoon, plakit pienenivät vaikka eivät kokonaan hävinneet. Kolesteroli väheni, kalkki ja sidekudos jopa lisääntyivät. Nyt plakkien muuttuminen vakaammiksi ja vähemmän vaarallisiksi on todistettu ihmisilläkin, erityisesti statiinihoidon aikana.
Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!Ihan höpöjuttua alusta loppuun.

Asiantuntijan esitelmä kolesterolista ja aivohalvausriskistä:

http://www.youtube.com/watch?v=91VvIlN6p_c

RedTwilight
Seuraa 
Viestejä349

Ketjun aloittajalle tiedoksi että nimimerkki lipid on eräs näitä statiinin mainostajia täällä, jotka eivät edes kiistä että heille maksetaan siitä.

Itse lähtisin alentamaan kolesterolia (jos LDL on huomattavan korkea) monilla muilla keinoilla, mutta en erittäin ikäviä sivuvakutuksia omaavilla statiineilla.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62996
lipid
Reseptikamaa ottaisin itse mieluummin. Tuo punariisi on samaa lovastatiinia kuin reseptilääkekin. Annoksen saa matalaksi myös reseptilääkkeellä, jos tarvitsee vain vähän. Tarvittaessa pillerin voi vaikka leikata osiin.Nutria/lipid: Tällaisten postaajien takia ei kannata luottaa sokeasti palstoilla jaeltuihin neuvoihin.Miksi Nutria jälleen suosittelet reseptilääkkeitä ja pillerileikkureita. Tämä keskusteluhan käytiin jo läpi kertaalleen.

pikkuhukka kirjoitti:
Itse käytän statiineja sekundaaripreventioon. Ja jos saan LDL-P:n tarpeeksi alas ja APOt kohdalleen niin mäjellehän lentävät saman tien. Turha ottaa sivuvaikutuksia jos niiltä voi välttyä.

Nutria kirjoitti:Voit myös kokeilla tosi pieniä statiiniannoksia, jos pelkäät sivuvaikutuksia. Esim. rosuvastatiini 1-2,5mg alentaa LDL-C:tä 34-40%.

Tarvitset pillerileikkurin, kun pienin pilleri markkinoilla on 5mg.
Oletan että nimimerkki vadelma (3 viestiä) aukaisi tämän ketjun teidän pyynnöstä jotta pääsette jälleen mainostamaan reseptilääkkeitä suoraan lukijoille uusilla nimimerkeillä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä62996
vadelma
Kummallakin vaihtoehdolla taitaa olla myös haittavaikutuksia, mutta kumpaa olisi vähempi paha syödä; kolesterolilääkkeit +ubikinoni vai sit punariisi tabui?

Pitäisiköhän syödä välipalaksi yksi vegaani vadelma.....

RedTwilight
Ketjun aloittajalle tiedoksi että nimimerkki lipid on eräs näitä statiinin mainostajia täällä, jotka eivät edes kiistä että heille maksetaan siitä.

Itse lähtisin alentamaan kolesterolia (jos LDL on huomattavan korkea) monilla muilla keinoilla, mutta en erittäin ikäviä sivuvakutuksia omaavilla statiineilla.


En itsekään sanonut, että statiini on ensisijainen valinta. Vastasin vain kysymykseen.

jussipussi

Miksi Nutria jälleen suosittelet reseptilääkkeitä ja pillerileikkureita. Tämä keskusteluhan käytiin jo läpi kertaalleen.

Punariisi on täysin samaa kamaa. Annostus vaan on epätarkempaa.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
RedTwilight
Jos lääkäri suosittelee statiineja, kannattaa myös kysyä onko lääkärillä yhteyksiä statiiniteollisuuteen:
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288607726145.html

Käypä Hoidon laatijoiden suhteen ainakin kyse on yksittäisistä luentopalkkioista, eikä varsinaisesta osakepelistä. On myös huomattava että lääkerahalla on vähän pakko tutkia statiineja ja onhan se tosi yllättävää, jos suosituksia laatimaan pääsee henkilöitä, joilla on meriittejä ko. alan tutkimusten teosta. Kokonaan ilman "sidonnaisuuksia" olevat aihepiirin tutkijat eivät myöskään ole yhtä meritoituneita.

Enkä nyt tarkoita ettei asiaan liittyisi myös lehmänkauppojen mahdollisuutta, vedätyspotentiaalia ja kotiinpäin vetämistä. Kunhan tuon vähän tasapainoa ainaiseen "big parma tappaa" höpinään.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Vierailija
Neonomide
RedTwilight
Jos lääkäri suosittelee statiineja, kannattaa myös kysyä onko lääkärillä yhteyksiä statiiniteollisuuteen:
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288607726145.html

Käypä Hoidon laatijoiden suhteen ainakin kyse on yksittäisistä luentopalkkioista, eikä varsinaisesta osakepelistä. On myös huomattava että lääkerahalla on vähän pakko tutkia statiineja ja onhan se tosi yllättävää, jos suosituksia laatimaan pääsee henkilöitä, joilla on meriittejä ko. alan tutkimusten teosta. Kokonaan ilman "sidonnaisuuksia" olevat aihepiirin tutkijat eivät myöskään ole yhtä meritoituneita.

Enkä nyt tarkoita ettei asiaan liittyisi myös lehmänkauppojen mahdollisuutta, vedätyspotentiaalia ja kotiinpäin vetämistä. Kunhan tuon vähän tasapainoa ainaiseen "big parma tappaa" höpinään.


Sidonnaisuudet ovat kyllä iso ja tunnustettu ongelma, jota pyritään paikkailemaan eri menetelmin vaihtelevalla menestyksellä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat