Seuraa 
Viestejä9

Koulussa on tehtävänä väitellä, miksi 15 vuotiaan ei pidä saada ajokorttia. En keksi mitään, niin voisitteko helpata?

Kommentit (9)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Jos se on koulutehtäväsi, ideana olisi, että kirjottaisit sen itse. Jos et keksi mitään, mieti uudestaan. Sopivia harkinnan aiheita saattaisivat olla alaikäisen kyky hallita ajoneuvoa ja valmius toimia vastuullisesti auton ratissa. Mopoautoja ajavat teinit eivät ole antaneet kovin edustavaa kuvaa ajotaidoistaan. Jos siis onnettomuustilastoja tarkastellaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Tuon voi huomata ihan uutisia lukemalla. Siis uutisia onnettomuuksista.

Tässä nyt kuitenkin linkki, mutta suosittelisin ihan itse uutisten seuraamista. Yleistieto ei koskaan haittaa ketään, päinvastoin.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Eihän 15v ylety edes polkimiin....

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Teinien aivot ei ole vielä kehttyneet tajuamaan, että jokin voi olla vaarallista. Näin he syyllistyvät herkemmin tarpeettomaan riskinottoon ja vaarantavat sekä itsensä että muut tiellä liikkujat.

"Riskitkin treenaavat aivoja

Murrosikäiseltä tuntuu olevan hukassa myös motivaatio - mutta riskinotto on huimaa. Koulutunneilla on vaikea pysyä hereillä, mutta kosteat bailut tai kilpa-ajo kutsuvat kummasti. Yhdysvaltain kansanterveyslaitoksessa työskentelevä James Bjork uskoo nyt saaneensa vihiä, miksi.

Bjork on kuvannut aivotoimintaa, kun nuoret ja aikuiset pelasivat rahapeliä, jossa piti tavoitella voittoja tai vältellä tappioita. Pelitapahtumat osoittivat, että voitot houkuttelivat niin nuoria kuin aikuisia. Aivokuvat kertoivat kuitenkin omaa tarinaansa: mielihyväalueilla jylläävän dopamiinivälitteisen palkitsemisjärjestelmän ydinalueet toimivat nuorilla huomattavasti laiskemmin kuin aikuisilla.

- Laiska toiminta kertoo, että alue on vasta kehittymässä ja vaatii siksi hyvin voimakkaita ärsykkeitä aktivoituakseen, Bjork tulkitsee. Tässä on siis selitys siihen, miksi nuoret nauttivat riskitilanteista. Kun aikuisilla jo pelkkä palkinnon ajatteleminen aiheuttaa mielihyvää tuottavan dopamiinin hyökymisen aivoissa, nuorten järjestelmä vasta kouliintuu mittaamaan turvallista tyydytystä.

Riskinottoa lisää vielä se, että nuoret ovat surkeita puntaroimaan tekojensa seurauksia. Varovaisuus on vaikeaa, koska murrosikäisen impulsiivisilla otsalohkoilla on hankala miettiä, mitä voi tapahtua.

Beatriz Luna uskoo, että riskien etsiminen on jopa olennaista aivojen kehitykselle. - Murrosikä on viimeinen mahdollisuus muokata aivoja ennen kuin ne valmistuvat, joten on ehkä syytäkin altistaa ne moneen. Näin aivoista saadaan paras irti." http://www.tiede.fi/artikkeli/604/teini ... sa_tyrskyy

Hämmentää.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minäpä veikkaan, että 15-vuotias ei yllä edes ajokortin linkkeihin.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Ronron
Minun mielestä 18:kin on liian vähän, ehkä 22v ois hyvä.

Meinaatko että rollaattoriin tarvitaan ajokortti
Mitä nuorempi henkilö, varsinkin murrosiässä oleva, niin hän harrastaa niin paljon itsetyydytystä ettei siinä autolla ajamisesta välttämättä tule yhtään mitään, paitsi sanomista jälkeenpäin.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Viltsu292
Koulussa on tehtävänä väitellä, miksi 15 vuotiaan ei pidä saada ajokorttia. En keksi mitään, niin voisitteko helpata?Treenaa ensin hieman oikeinkirjoitusta (ihme ettei mode ole taas lukottanut ketjua otsikon kirotusvireen vuoksi). 15 kesäinen on nihkeästi juuri rikosoikeudellisesti vastuussa mutta järkeä ei vielä mokomalla ole päässä lainkaan.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat