Seuraa 
Viestejä1108
Vessanpytty räjähti vetäessä - miehelle sirpalevammoja

New Yorkissa sattui outo tapaturma, joka johtaa oikeustoimiin.
Vessan vetäminen ei yleensä aiheuta sirpalevammoja.
Juuri niin kuitenkin kävi 58-vuotiaalle it-asiantuntijalle Michel Pierrelle New Yorkin Brooklynissa 2. lokakuuta.
Hänen kotitalossaan oli tehty putkitöitä, ja vesi oli ollut poikki. Pierre piipahti kylpyhuoneessaan testaamassa, joko vedentulo toimisi taas.
Hän teki sen nykäisemällä vipua, joka käynnistää wc-pytyn huuhtomisen. Silloin pönttö räjähti ja pytyn keraamiset osat lensivät ilmaan repien haavoja miehen päähän, käsiin ja jalkoihin.
Pierre joutui ensiapuun ja häneen ommeltiin 30 tikkiä.
Rakennus- ja vakuutusasiantuntijat tutkivat nyt, mitä oikein tapahtui. Alustava teoria on, että putkitöissä putkiin oli muodostunut jonkinlaista kaasua, joka sitten räjäytti pöntön. Samoin kävi kolmelle muulle pöntölle samassa rakennuksessa.
Pierre aikoo haastaa rakennukset omistajat ja kunnostajat oikeuteen.
- Vessanpönttöjen pitää vetää, ei räjähtää, kommentoi hänen asianajajansa Sanford Rubinstein ABC Newsille.
Pierre on kertonut saaneensa tapauksesta niin vakavan henkisen vamman, että hän on sittemmin vetänyt uuden vessanpöntön sitomalla narun vetovipuun ja nykäisemällä narua nurkan takana.
Jari Alenius


www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288608846929.html
Onpa pirunmoisen paskan riehunut, kun tuollainen jytky on seurauksena.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Kommentit (8)

Onko asetyleeni ilmaa keveämpää? Se on vahva ehdokas päästyään putkistoon. Vety/happi-seos sekin mutta mikä sen tuotti. Metaania viemäreissä on jo muutoinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
apoc
Seuraa 
Viestejä187

http://fi.wikipedia.org/wiki/Etyyni

Asetyleeni on normaaliolosuhteissa väritön ja erittäin tulenarka kaasu, jonka kiehumispiste on -85 °C, sulamispiste -81 °C, itsesyttymislämpötila 305 °C, molekyylimassa 26,0379 g/mol ja CAS-numero 74-86-2. Normaalisti asetyleenillä on miellyttävä makea tuoksu. Asetyleeni voi räjähtää äärimmäisen suurella voimalla, jos kaasun paine ylittää 100 kPa. Suurin osa asetyleenin energiasta on hiilten välisessä kolmoissidoksessa.

Asetyleeniä voi myös liueta veteen. 25 Celciuksen lämpötilassa liukoisuus on 1085,00 mg/L (milligrammaa litraa kohden).

Asetyleenin tiheys 1,097 g/cm³

Esimerkiksi ilman tiheys on NTP-tilassa (lämpötila 0 °C, paine 1013 hPa) 1,293 kg/m3 ja 15 °C:ssa samassa paineessa 1,225 kg/m3.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108
mluluke
Millaista keskustelua odotat tästä asiasta?

Ei sitten välähtänyt mieleen näköjään mitään, esim. että onko koko juttu vaikka humpuukia!

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

Ihmetyttää mistä tämä on kipinän saanut jos olisi niin että kaasun ja ilman seos olisi ollut otollonien räjähdykselle, onko hän heittänyt tupakan tumpin tei palavan tulitikun pyttyyn juuri silloin, ja entäs muut samanlaiset tapaukset.
Jospa sinne on korjaus töissä päässyt putkimiehiltä jotain kaasua joka vapautui wessaa vedettäessä, mutta kipinä puuttuu siinäkin tapauksessa, olisko tuubaa kokop juttu, ovat tahallaan räjäytelleet jollain tapaa, olleet nyreissään putkirempan vuoksi.
Kovin ollaankin hanakasti korvauksia heti vaatimassa!

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kyllä minäkin korvauksia vaatisin jos olisi naama riekaleina. Ihan yksi lysti mikä kaasu kyseessä, vaiko vaikka pikkupentujen kepponen.

JOS se juttu totta on.

Voikohan putkimiehiin aina luottaa, tai josko heillä on ollut vaikka joku oppipoika mukana. Aikoinaan teetätin omakotitaloon ammattikoululaisilla sähkötyöt, ja joku vitsiniekka noista poitsuista oli piirustellut taloomme hävyttömän kuvan paikkaan josta sitä ei mukamas löydetä. Heko vitun heko.

Vety syttyy 4 - 75 % seoksena ja ilman kipinääkin vaikka ruoiste katalyyttlnä. Varsin varteen otettava ehdokas. Eittäin voimakas räjähdys. Miten se olisi päässyt putkistoon?

koepallo
Seuraa 
Viestejä251

Yksi vaihtoehto voisi olla joku "kotikemisti" joka on jonkun prosessin jäteainetta hävittänyt viemäriin ja jostain syystä, ehkä putket kuivat ensimmäistä kertaa aikoihin remontin takia, muodostanut jotain räjähtävää. Toisaalta joku bensahöyrykin taitaa huonolla tuurilla räjähtää kipinästä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat