Seuraa 
Viestejä45973

Meitinpä tässä näin...

Star Wars! Niistähän on tunnettu "laseraseet" jotka räjättävät osuessaan kohteeseen. Mutta niissä voisi olla perää. Jos hidastaa valopulssin, fotonit muuttuvat hiukkasiksi, eikö? Samalla juttu plasmatykissä. Kiihytetään vain kuumaa magneettista limaa vastustajan päälle.

Vinkkejä voi tarjota!

Ja JukriS. Jos E=TILA ja E=MC*C (en saa oikeata kakkosta) niin TILA=MC*C elikkä tila on massaa. Perustele. (kvanttihiukkasten massa on 0 koska ne katoavat heti kun ilmestyvät, elikkä "haamuja") Aihetta väitöskirjalle?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Voisi hyvin pitää paikkansa. Star Warsissahan ne lasersäteethän selvästi liikkuvat paljon normaalia hitaammin koska niiden näkee lentävän ilmassa ja toisinaan jedit väistelevät ja torjuvatkin niitä.

Eikös noissa laser-aseissa ole tavallisesti ollut kyse ihan vain siitä, että ne ovat aivan kuin nykyiset laserit, huomattavasti tehokkaampia vain, ja se räjähdys johtuu siitä, että se kohde, johon laser energiansa luovuttaa, räjähtää. Laser ei räjähdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

SW-lasereissa tärkeintä on tietenkin vaikuttava ulkonäkö, komeat räjähdykset ja upea ääniefekti avaruuden tyhjiössä

Anyway, SW-laserit on muistaakseni selitetty laser-plasma -aseiksi. Tykit tarvitsevat jonkinlaisia ammuksia, ja samalla kun tykki ampuu ammuksen matkaan niin laser lämmittää ammuksen plasmaksi. Ammuksella on siis massaa ja energiaa. Tämä selittää tykkien rekyylin.

Valomiekka taas taitaa olla magneettikentiällä ylläpidetty plasmakenttä. En keksi mitään muutakaan mekaniikkaa joka saa valonsäteen pysähtymään metrin päähän... ellei kyseessä ole sitten Voima.

Muistaakseni yhdessä kirjassa luki, että "valoammus" on itse laserin perässä tuleva valoefekti. Itse "ammus" osuu huomattavasti ennemmin siihen kohteeseen.

Uskoo ken tahtoo.

Kiva nähdä että E=TILA uskotaan kehitettävän ensimmäisenä. Koska avaruus on tilaa, sehän suuntaa maata kohti. Loogisesti maapallolle tulee enemmän massaa koko ajan. Miksei me sitten olla koko ajan painavempia? Aseena täällä voisi tuhota huomattavasti kehittyneemmän sivilisation.

Ei mitään noista, sillä aseista luovutaan tulevaisuudessa, kun ihmisten hallitseminen jalostuu huippuunsa keinoinaan pelko, propaganda ja lääkkeet. Aseet ovat hallitsevalle luokalle riski, sillä niitä voidaan käyttää heitä itseään vastaan.

Valomiekasta, muuten.
Eikö se ole hiukkas-suihku, jota ylläpidetään magnetismilla. Aika vehje. Plasmalla sitä ei voi selittää, koska, ainakin kuvauksen mukaan, terä ei luovuta lämpöä.

George Lucas sanoi eräässä haastattelussa, että Star Warsissa on omat fysiikan lakinsa. Mm. avaruudessa kuuluu ääniä.

Eli turhaa koittaa keksiä selityksiä teinisaduille. Sama kuin miettiisi, miten huispaus onnistuisi eli Harry Potterin luudallalentoikilpailu. Viihdettä, ei tarkoitus ottaa vakavasti hei.

Helios
Valomiekasta, muuten.
Eikö se ole hiukkas-suihku, jota ylläpidetään magnetismilla. Aika vehje. Plasmalla sitä ei voi selittää, koska, ainakin kuvauksen mukaan, terä ei luovuta lämpöä.

Njet. Episodi ykkösessä terä sulattaa teräsovea oikein näppärästi. Missään elokuvassa irtileikattu käsi tms ei valu verta --> haava paloi umpeen. Imperiumin Vastaiskussa tautaunin vatsapuolen turkki syttyy liekkeihin kun Han leikkasi sen auki.

Minä olen miettinyt Hyperionissa mainittuja panssarinuolipistooleja. Vanhalla palstalla joku väitti sellaisia kehiteltävän jo nykyään. Lieneekö mahdoton ajatus, tietäisikö joku vaikka laittaa linkkiä?

Jostakin muistelen taas lukeneeni sellaisesta aseesta jossa nämä neulat olisi korvattu jääpiikeillä, tämä ase ei tuottaisi vahinkoa kuin muutaman kymmenen metrin päähän koska jääpiikit sulaisivat.

Sivuhuomautus: neulapistoolit/kiväärit mainitaan jo ainakin 50-luvun sci-fi kirjoissa, muistaakseni. Asimov?

edit: vrt. "krediitti"

Valosapelista

http://www.howstuffworks.com/lightsaber.htm

The energy channel is where the actual lightsaber blade is generated. Energy flowing from the crystal energy chamber is converted to the arc wave that will become the blade. The arc wave flows up through the blade energy channel and past the cycling field energizers. These energizers are responsible for the gyroscopic effect discussed earlier in the article.

Touche

Eli terä on energiaa.

En tiedä noista, mutta jonkunlainen laser-tainnutusase oli muistaakseni kehitetty. Idea siis sama kuin normaalissa Taser-tainnuttimessa, mutta sen sijaan että ammuttaisiin jotain lankoja uhriin kiinni, sähkö johdetaan laserin ionisoiman ilman kautta tai jotain sinnepäin...

edit: tuossahan siitä olikin juttua http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn6014

Helios
Loogisesti maapallolle tulee enemmän massaa koko ajan. Miksei me sitten olla koko ajan painavempia?

Minä ainakin olen. Huojentavaa kun tietää nyt miksi.

muuten tänään alkaa discovery kanavalta dokumentti joka kertoo juuri näistä star wars aseista ja niiden toimintaperiaatteista arvatkaa aionko kattoa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat