Seuraa 
Viestejä9265

Minkä takia ihminen haistaa vain sisäänhengittäessään, mutta ei esim uloshengittäessään tai hengittämättä ollessaan? Osuuko se ilma niihin hajureseptoteihin vain sisäänhengityksessä? Vai minkälainen mekanismi siellä oikein on tätä säätämässä? Vai voiko olla niin että kaikki aromiaineet vähän niinkun imeytyy, tuhoutuu tai muutoin häviää siitä ilmamassasta kun se on kehon sisällä, ja näin ollen uloshengitysilma on lähinnä sisäkehon hajuista johon nenä on valmiiksi turtunut? Mielestäni tämä ei voi kuitenkaan olla selitys, koska se uloshengitysilma ei tuoksu siis kerrassaan miltään, ei synny koko aistimusta jotenkin niin ollenkaan, sen sijaan sisään hengitettäessä syntyy aina aistimus, vaikka esim huoneilmaankin luulisi vuorokaudessa jo turtunut.

EDIT: okei ei tämä pitänytkään ihan paikkaansa. Kokeilin äsken niin että hengitin suun kautta sisään tuoksua, ja hengitin sen nenän kautta ulos. Tällöin tuli hajuaistimus. Ehkä se vain jääkin niin paljon miedommaksi kuin sisään hengittäessä että sitä ei normaalisti tunnista.

くそっ!

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
jees
Hajureseptorit turtuu niin nopeasti että mikä tahansa haju häviää aika nopeasti.Mahtaako tästä johtua se että kun lakkaa hengittämästä, eli ilma lakkaa virtaamasta nenän läpi, niin hajuaistimukset katoavat saman tien?

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat