Seuraa 
Viestejä1521

Poliitikkojen tulisi viime kädessä pyrkiä kasvattamaan yhteistä "kokonaispääomaamme". Yksittäiset toimijat voivat tehdä mitä vain ilman, että kokonaisuus tulisi välttämättä huomioiduksi. Kokonaisuuden kannalta kuitenkin yhteiskunnassa osaoptimoidaan paljon, eikä kilpailukykyisyytemme tästä juuri edisty.

Kykeneekö poliitikko nykyään hoitamaan asioita yhteisen järkevyyden näkökulmasta, jossa tapahtuu säästöjä ja tehokkuutta? Millä alueilla tässä kohden voisi kunnostautua erityisen paljon?

Tulee ensin mieleen itseä lähellä olevat asiat. Esim terveellinen ruoka on yksilön kannalta hyvä asia ja samoin ehkä kokonaisuuden kannalta siinä missä tupakoinnin vähentäminen ja rikollisuus. Terveellisyys on kuitenkin asia, josta joutuu käytännössä maksamaan enemmän. Palkkiojärjestelmä ei tue yksilön terveellisempiä valintoja. Miksi puhutaan paljon esim ruuan terveellisyydestä, mutta asiaa ei käytännössä edistetä kovin tehokkaasti?

Sama tehottomuus on selkeä varmaan lukemattomissa kohdissa. Jos tällaista leväperäisyyttä on paljon, on tilanne kuten Kreikassa. Onneksi muut maat sössivät yhtä pahoin sillä tavalla, että Suomi on vertailussa melko korkealla kilpailukyvyn suhteen. Korkeudesta tuskin voi puhua muussa kuin suhteellisessa mielessä.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (2)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
eskimo
Miksi puhutaan paljon esim ruuan terveellisyydestä, mutta asiaa ei käytännössä edistetä kovin tehokkaasti?Käsittääkseni ihmisten ruokailutottumuksiin on puututtu jo vuosikymmenten ajan. Ongelma vain on se että näkemys siitä mikä on terveellistä muuttuu kokoajan. Esim. vähärasvainen ruokavalio ei ehkä olekaan Se Juttu joka sopii automaattisesti kaikille.

Tietty jatkuva riitely siitä että paljonko sitä D-vitamiinia sitten kannattaa ottaa päivittäin alkaa äkkiä niin uuvuttamaan että tulee tunne juurikin siitä että ei edistytä. Mutta tietenkin voi kysyä itseltään että voisiko olla halukas ottamaan itse vastuuta omista syömisistään, vai haluaako että ylhäältäkäsin annetaan valmiit, kiveen kirjoitetut ohjeet. En tarkoita kuttuilla, sillä itsekin olen ihminen joka hermostuu siitä että taikakaavaa elämiseen ei löydy, ja ärsyttää että ei löydy niitä totuuksia joiden päälle voisi hyvinvointinsa rakentaa ilman että ne kumotaan jo piakkoin ne "totuudet".

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Rousseau
Käsittääkseni ihmisten ruokailutottumuksiin on puututtu jo vuosikymmenten ajan. Ongelma vain on se että näkemys siitä mikä on terveellistä muuttuu kokoajan.Ruuan puolella on kuitenkin selvästi oikeaksi tiedettyjä asioita kuten: kasvikset ja täysjyvätuotteet eli laajemmin ottaen roskaruuan vastakohta.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat