Seuraa 
Viestejä45973

Aloitan tämän aiheen keskustellakseni ihan vaan tietokoneiden käyttöliittymien kehityksestä ja tulevaisuudesta. Ja tässä olisikin eka kysymys:

Muutama vuosi sitten luin Tieteen Kuvalehdestä (TK 9/2010), että Walesin yliopistossa ja Edinburghin taidekorkeakoulussa kehiteltäisiin taiteilijoille omia käyttöliittymäratkaisuja. NImiä ei kuitenkaan mainittu, ja haluaisin kyllä kovasti tietää näistä enemmänkin. Onko täällä siis ketään mua enemmän tietokonetaiteeseen perehtynyttä, joka voisi kertoa mistä näistä käyttöliittymistä saisi tietoa? Auttaisi jos tietäisi näitä keksintöjä edes nimeltä...

Kommentit (4)

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3802

Mielestäni kehitystä ei pitäisi lainkaan pysäyttää tuohon, vaan olisi mielenkiintoista nähdä oma käyttöliittymä myös alkoholisoituneille, yksinhuoltajille ja sinkuille. Vaikka näin aluksi.

koepallo
Seuraa 
Viestejä251

Minkälainen olisi sinkun käyttöliittymä? Tulee mieleen puhelin, joka ei soi eikä näytä tekstiviestejä' jos alle 3m etäisyydellä on vastakkaisen sukupuolen edustaja. Sopii tietty vieraissa juoksijoillekin jos siihen saa lisäksi aviopuoliso-lukon, joka piilottaa automaattisesti "väärän henkilön" viestit ja soitot logeista.

Alkoholisteilla tietty viestityslukko jos promillemäärä on liian korkea. Lisäksi hillityt värit ja vaimeat äänet niille päänsärkyisille aamuille. Samoin ei aivan niin turhantarkka kosketusnäyttö jos sormet sattuu tutisemaan. Lisäksi jälleenmyyntiarvo pitäisi olla 0€ jotta puhelinta ei voi viinanhimossa myydä kaverille.

Yksinhuoltajista tulee mieleen lapsikestävyys.

Taiteilijakäyttöliittymästä en osaa sanoa kun en oikeastaan juurikaan osaa piirtää, ainakaan niin hyvin kuin eräät tutut jotka todellakin osaavat piirtää ja maalata yms. Ehkä semmoinen joka piirtää nuo ideat automaagisesti suhtkoht taiteellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Taiteilijakäyttöliittymästä en osaa sanoa kun en oikeastaan juurikaan osaa piirtää, ainakaan niin hyvin kuin eräät tutut jotka todellakin osaavat piirtää ja maalata yms. Ehkä semmoinen joka piirtää nuo ideat automaagisesti suhtkoht taiteellisesti.Mikäli oikein ymmärsin, puhut nyt sellaiselle " ajatuskäyttöliittymälle " suunnitellusta kuvankäsittelyohjelmasta. Olen itsekin huono erityisesti yksityiskohtien piirtämisessä, joten sellainen voisi olla aika kätevä... Ajatuskäyttöliittymiähän on jo oikeastaan markkinoilla ( esim. Interaxonin Muse: http://www.interaxon.ca/muse/), ja Leap Motion-laitteellehan on jo omia piirustusohjelmia ( https://airspace.leapmotion.com/ ). Muutaman vuoden sisällä uskoisin, että varmasti aivokäyttöliittymillekin tulee omia piirustusohjelmia...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat