Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Muun muassa rappumme lasioveen- ulkopuolelle - on saapunut kotilovieraita, ensin yksi ja sitten toinen. Kuvasin niitä kännykameroin:

http://naispaholainen.kuvat.fi/kuvat/Li ... s+2013.jpg

Kotilot ovat viipyneet sijoillaan jo pari päivää. Yksi heimo- jollei suorastaan lajitoveri kököttää lisäksi lähettyvillä seinärappauksella. Koleaa on. Mietin: ovatko kotilot elossa? Eivätkö linnut pidä niitä nokkimisen arvoisina? (Kaupunkiympäristössä taitaa ravintoa löytyä helpommin kuin kotiloisen sisältöä kaivellen...)

Varsinainen arvoitukseni on: ovatko kotilot elossa? Mitähän niille mahtaa tapahtua - tai tapahtuuko mitään, ennen kuin tarmokas siivoojamme ehtii paikalle pesimineen?

Kommentit (7)

Olisivatko vettä paossa? Kumpikin näyttää kohtuullisen kuivalta paikalta.

Näihin aikoihin kotilo laskee vesipitoisuuttaan ja tekee siitä glyserolia. Sillä se sitten säilyy hengissä -10C lämpötilaan.

Jossain väitettiin myös että ne nousee seinille etsimään ravintoa mutta oudolta kuulostaa.

Kohta alkaa varmaan olla kettuja cityissäkin. Siilit ei ehdi syömään kaikkia kotiloita -> siilit lisääntyy. Jossainhan oli todettu kettukantojen menevän siilikantojen perässä.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
Einheri
Kohta alkaa varmaan olla kettuja cityissäkin.
Helsingin citykettukanta ainakin näyttäisi romahtaneen muutaman vuoden takaiseen nähden. Muutamassa talvessa citypupujussi kanta on pienentynyt huomattavasti. Rusakot tosin ovat tehneet paluuta. Kestävät talvea paremmin ja pinkovat kettuja pakoon tehokkaammin kuin puput.

Finlandes
Helsingin citykettukanta ainakin näyttäisi romahtaneen muutaman vuoden takaiseen nähden. Muutamassa talvessa citypupujussi kanta on pienentynyt huomattavasti. Rusakot tosin ovat tehneet paluuta. Kestävät talvea paremmin ja pinkovat kettuja pakoon tehokkaammin kuin puput.Vai ovatko kanit vain siirtyneet lähiöihin?

'Citykanit ovat siirtyneet yhä enemmän keskustasta lähiöihin ja Helsingin ympäryskuntiin.'
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2013040116846315_uu.shtml

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

Kotiloiden seinille kiipeilyä kanssa pähkäillyt. Asettuuko ne talvehtimaan kiipeämällä korkeammalle.
Lehtokotiloita lienevät, kesällä pitävät siestaa kuivilla ilmoilla. Kiipeävät ylemmäs ja kehittävät kalvon kotelon suuaukolle. Ilmeisesti kalvo pitää nesteet kotelon sisällä ja eivät kuivahda.
Onko tuo talvehtiminen myös sama, eli kehittävät pakkasnesteet koteloon ja lyövät luukun kiinni talveksi?

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

seinille kiipeilyä en ihmettele, mutta miettikääs miten pitkän reissun pitää kotilon tehdä että pääsee auton katolle. Noitakin näkyy usein.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Tämänaamuinen havaintoni: toinen kotiloista on kadonnut, vain märkä jälki muistona. Toinen kököttää sijoillaan, kenties aiempaa kuivahteneemman oloisena.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005
Piru Naiseksi
Tämänaamuinen havaintoni: toinen kotiloista on kadonnut, vain märkä jälki muistona. Toinen kököttää sijoillaan, kenties aiempaa kuivahteneemman oloisena.

Iltapäivällä totesin kummastakin kotilosta olevan jäljellä voin ne utuiset otokset. Lyhyt on nilviäisen elämä ihmisen ajanlaskuin arvioiden.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat